I følge Matvaretabellen til Statens næringsmiddelindustri kan jeg gå inn på f.eks.:
100 g. Bringebær = 3,2 g. Karbohydrat (-kostfiber). Kostfiber = 4,3 g ELLER
100g. Isbergsalat = 1,5 g. karbohydrat (-kostfiber). Kostfiber = 1,1 g.
Når jeg leser i Skaldemans bok så virker det som at han har lagt sammen karbohydrat og kostfiber sånn at Bringebær = 3,2+4,3=7,5 g. karbohydrat og isbergsalat 1,5+1,1=2,6 g. karbohydrat.
Skal man gjøre det på denne måten? Har jeg lurt meg selv og spist flere karbohydrater enn jeg har trodd?
Det er riktig, men i norske tabeller/næringsinnhold er det allerede trukket fra, så antall karber som står oppført er det antall karber man skal regne med :)
Kjøpte frosne bringebær på lørdag og på næringsinnhold sto det karbohydrat 3,2 g. Betyr det at man ikke kan stole på det som står der. At det alltid må tas høyde for at man må plusse på kostfiber, enda det ikke står nevnt på innholdsfortegnelsene. Eller skal man bare konsentrere seg om at 1 karbo er 1 karbo og glemme at det er noe som heter kostfiber?
Står det 3.2 karbo forholder man seg til 3.2 karbo :) Kostfiber er som sagt allerede trukket fra og heller ikke noe man skal bry seg om da det ikke blir tatt opp i kroppen som en karbohydrat.
Flire... skulle jo tro jeg var våken nok til å se hva du faktisk skriver, er tross alt på 3. kaffekoppen ;)
Men, da er vi enige om at vi er enige, slett ikke gæernt :D
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.