Chiquita sa for siden:
Har flere ganger hatt avokado i kjøleskapet, men aldri "turt" å smake på den, slik at den har blitt hivd i stedet.
Ja FLERE ganger har det altså skjedd.
Hva smaker det?
Kan det sammenlignes med noe annet?
Chiquita sa for siden:
Har flere ganger hatt avokado i kjøleskapet, men aldri "turt" å smake på den, slik at den har blitt hivd i stedet.
Ja FLERE ganger har det altså skjedd.
Hva smaker det?
Kan det sammenlignes med noe annet?
Kanutten sa for siden:
Og når er den spiselig?? har sett ørten utgaver av den på butikkene, både grønne og brune, harde og svarte. Når kan den spises??
Chiquita sa for siden:
Dette finner jeg på nettet
www.rolv.no/urtemedisin/medisinplanter/pers_ame.htm
Men smaken finner jeg ikke noe spesielt om
arkine sa for siden:
det smaker godt ,men du må ha på salt ,og gjerne pepper ,, ellers smaker det vondt . syns jeg i alle fall
sammenligne med noe ,nei egentlig ikke , ta mot til deg og smak ,, du dør ikke:D
Chiquita sa for siden:
Lover du det???
Får vel ta en tur på butikken på mandag da
Lava sa for siden:
Er det den som smaker tre? .. liker ikke blæh
:lol:
lionesse sa for siden:
Det er helt ufarlig å smake på!
Avokadoen skal være fast utenpå. Den har en stor stein i midten. Skjær gjerne rundt hele på langsiden. Da får man delt den i to. Innholdet skrapes ut med teskje. Kan blandes med rømme og/eller annet krydder i hurtigmikser. Salt er unødvendig. Det er av avokadoen man lager guacamole, hvis du har vært borti det til tacoen. Masse fett og vitaminrik sak! Vi burde spise mye mer avokado! Vi bruker den av og til i salat. Eller bare rett og slett til skinke eller egg eller noe annet.
Bland avocadoen med løk, tabasco og litt sitron så får du også en god dip.
Chiquita sa for siden:
Aldri smakt guacamole heller jeg, så jeg er helt ukjent med smaken.
Men har nå lest om mange forskjellige måter å spise den på, så jeg får vel prøve
Supera sa for siden:
Jeg synes den smaker godt som den er, jeg spiser den som frukt (det er jo faktisk frukt). Men den må være moden da, ellers er den ikke god. Heller litt overmoden enn umoden.
Photobscura sa for siden:
Ja, den skal gi litt etter når man trykker på den. Forspiste meg på avokado for et par år siden, og ble rett og slett lei. Men nå begynner jeg å få litt lyst på det igjen! Mmm, avokadoskiver med røkt laks, pepper og majo! :)
Molico sa for siden:
Avokado skjæres i sneier og kan has på skiver eller i salater, eller som tilbehør til all mat. Litt salt og pepper på så blir den ekstra god.
;)
Nå du kjøper avokado ta den inn i hånden og klem forsiktig. Ikke med fingrene, men med hele hånden. Avokadoen skal da føles svakt myk. Den må ikke være for myk, da er den ofte brun og stygg inni. Ikke hard og ikke for myk.
Enkel god krem av avokado lages lett ved å skrape ut fruktkjøttet og mos det med en gaffel. Ha i ca 1 ss rømme/creme f., tilsett 1/2 - 1 most hvitløksfedd, ca 1 ts sitronsaft, litt salt og pepper. Litt finhakket tomatkjøtt er også godt å tilsettes men ikke nødvendig.
Er godt som tilbehør tid det meste. Veldig godt til reker :)
Anne sa for siden:
En halv avokado med reker, pepper , sitron og majones er ganske snadder :ja: Spis med skje rett fra skallet.:)
Chiquita sa for siden:
Så godt dette hørtes ut da.
Det må absolutt prøves.
Desverre har jeg ikke fått kjøpt avokado enda, og ikke startet på ketolysen heller.
Men mot slutten av uka håper jeg at det kan bli
Carisma sa for siden:
For å finne ut om avocadoen er moden, legg hånda rundt den og klem med jenvt trykk (ikke bare klem med fingertuppene). Hvis den er litt myk er den moden. Hvis det er "tomrom" under skallet er den overmoden og ikke god.
Lite modne avocadoer kan "hurtigmodnes" i en papirpose på kjøkkenbenken, gjerne sammen med et eple eller en pære.
Smaker veldig godt sammen med f.eks spekeskinke.
Jeg spiser den gjerne med et par skjeer rekesalat oppi før trening.
Ellers har Gracella lagt ut en oppskrift på en helt fantastisk avocado og lime smoothie her inne, den er genial å bruke overmodne avocadoer i :sikle:
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.