Venta spent på boka,Atkins for livet og den ankom like før jul.
Masse oppskrifter å kose seg med tenkte jeg, og kanskje en brødoppskrift?
Så jeg bladde meg gjennom oppskriftsdelen og skuffelsen ble stor:(
Masse fine oppskrifter der ja, men første stopp var : Kjeksmel???
Hva i all verden var det? Og det var det visst mange som lurte på.
Etter mye diskusjon fra og til,var det en smart sjel som fant ut at kjeksmel rett og slett var finbakstmel. Det vil med andre si,fint hvetemel tilsatt litt ekstra glutenmel for å bedre bakeevnen.
Skuffelse nummer to. Masse oppskrifter med Fruktose. Og så jeg som har gått og sagt at Atkins ikke anbefaler fruktose. Dessuten hadde jeg en stund før lest et stykke om at en faktisk kan få insulinresistanse av for stor bruk av det også.
Og så var det flere da. Lavkarboloff,Atkins bakemix,Splenda poser med søtningsmiddel,sukkerfri pannekakesirup,lavkarbo urtetortillaer,Advantage bar og diverse andre ting som krever enten at en har et par tusen å spandere for å handle fra USA, ellers så må vi smøre oss med tålmodighet til vi får noen ordentlige distributører i norge.
Mett og lett,har et elendig og forferdelig dyrt utvalg.
Så jeg ble en smule sur da ,kan dere forstå det???
Men nå har den første skuffelsen gått over,så i dag tok jeg med meg boka på jobben for å se litt nøyere på den.
Og ved nærmere ettertanke er boka grei nok.
Og jeg fant et par ting jeg likte bra:)
Atkins anbefaler at etter utskeielse,bør en kutte ekstra på karbohydratene.
Jeg pleier alltid å ta et par dager med 20 grams etter det.
Men jeg har langt fra lest ferdig boka, og det var nok mange som ikke var klar over at boka ikke er beregnet for vektnedgang,men kun å holde vekten ved like.
Forhåpentligvis kan jeg begynne å tenke på den til høsten, og kanskje jeg da kan få kjøpt varene her i norge??
Hei Skorpia - og evt. alle andre som lurer på kjeksmel....
Jeg sjekket litt rundt på nettet, og kunne ikke helt få det til å stemme at man skulle bruke et fint mel - som såvidt jeg kunne finne ut bare ble benyttet av konditorer + at kjeksmel tilsettes grisefor for å bedre smaken.....
Sjekket med Atkins' offisielle hjemmesider, og ringte etterpå til forlaget som har gitt ut boka her i Norge. Jeg var kanskje litt eple-kjekk på telefonen (hadde kanskje spist litt lite den dagen....) og påsto i hvertfall at det var en oversetterfeil i boka.
JIPPI - og jeg hadde rett!! :D Fikk mail tilbake fra forlaget etter et par uker, og det viser seg da altså at "multi grain pastry flour" som det heter på engelsk er grovt mel, f.eks. sammalt hvete eller spelt - og absolutt ikke kjeksmel!
Oppskriftene ble litt mer morsomme å lese etter dette! Men det er nok noen måneder før jeg kan benytte meg av dem..... Foreløpig bare leser jeg og fantaserer!
Gikk gjennom oppskriftene,og jeg må si det er mye rare oversettelser der.
De presterer tilogmed å skrive
Sammalt kjeksmel et sted.
Hva med
Lavkarbo soyapasta??? les på pakken står det.(er det et Atkins produkt)
Og jeg må ut på jakt for å finne fire frittgående hønsefugler.
Lammeskulderkoteletter,hmmmm.
10 flak phyllodeig av spelt???
Kjernemelk,er ikke det helmelk da?
Golden delicios epler,er ikke French Golden det samme???
1-2 ts rød skarpt krydres saus- tja. Mange rød skarpt krydrede sauser da.
Maiskjerner- er ikke det det samme som maiskorn da?
Tverribbe ville tro det var tynnribbe?
Det er mange flere ting her som ikke er særlig forståelig for oss,
Mye spesielle oster her,og et sted har de faktisk skrevet at finner du ikke Fontinaost kan du bruke cheddar,men det er ikke gjennomført.
Ja god fornøyelse,når du skal tilsette 18 pakker søtningsmiddel
Det står ikke nevnt at det er splenda som blir brukt,og heller ikke noe alternativt for oss.
Ketchup er også med i noen oppskrifter,men det står ikke noe om at den skal være sukkerfri.
Her må en være ekspert. Så hvis noen prøver Atkins uten å ha lest den nye sklankerevolusjonen,vil de nok bli skuffet.
Kjernemelk er det samme som saup. Ett biprodukt av smørproduksjon. Næringsinnhold omtrent som skumma kultur men smaker noe anderldes. I Danmark drikker de mye av det.
Jeg har Atkins for Life! Knallbra bok! Så jeg forstår deg... :p
Har bestilt New Diet Revolution nå! Gleder meg til å lese hvordan det virkelig skal gjøres... :) Eneste grunnen til at jeg leste den norske i utgangspunktet var at det var et impulskjøp... :D
oversetteren mener 10-15 pakker splenda som er å få kjøpt på atkins.
Det finnes både som granulat og i porsjonspakninger.
Men det er noe dritt ikke sant når oversetteren tro at vi har vært på Atkins og handla før vi kjøper boka:confused: :eek: :mad: :confused:
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.