< Tilbake til oversikten

Ja det handler om boka Atkins for livet

#1

Skorpia sa for siden:

Venta spent på boka,Atkins for livet og den ankom like før jul.
Masse oppskrifter å kose seg med tenkte jeg, og kanskje en brødoppskrift?
Så jeg bladde meg gjennom oppskriftsdelen og skuffelsen ble stor:(

Masse fine oppskrifter der ja, men første stopp var :
Kjeksmel???
Hva i all verden var det? Og det var det visst mange som lurte på.
Etter mye diskusjon fra og til,var det en smart sjel som fant ut at kjeksmel rett og slett var finbakstmel. Det vil med andre si,fint hvetemel tilsatt litt ekstra glutenmel for å bedre bakeevnen.

Skuffelse nummer to. Masse oppskrifter med Fruktose. Og så jeg som har gått og sagt at Atkins ikke anbefaler fruktose. Dessuten hadde jeg en stund før lest et stykke om at en faktisk kan få insulinresistanse av for stor bruk av det også.

Og så var det flere da. Lavkarboloff,Atkins bakemix,Splenda poser med søtningsmiddel,sukkerfri pannekakesirup,lavkarbo urtetortillaer,Advantage bar og diverse andre ting som krever enten at en har et par tusen å spandere for å handle fra USA, ellers så må vi smøre oss med tålmodighet til vi får noen ordentlige distributører i norge.
Mett og lett,har et elendig og forferdelig dyrt utvalg.

Så jeg ble en smule sur da ,kan dere forstå det???

Men nå har den første skuffelsen gått over,så i dag tok jeg med meg boka på jobben for å se litt nøyere på den.
Og ved nærmere ettertanke er boka grei nok.

Og jeg fant et par ting jeg likte bra:)

Atkins anbefaler at etter utskeielse,bør en kutte ekstra på karbohydratene.
Jeg pleier alltid å ta et par dager med 20 grams etter det.

Men jeg har langt fra lest ferdig boka, og det var nok mange som ikke var klar over at boka ikke er beregnet for vektnedgang,men kun å holde vekten ved like.

Forhåpentligvis kan jeg begynne å tenke på den til høsten, og kanskje jeg da kan få kjøpt varene her i norge??


#2

Fedonisten sa for siden:

Hei Skorpia - og evt. alle andre som lurer på kjeksmel....

Jeg sjekket litt rundt på nettet, og kunne ikke helt få det til å stemme at man skulle bruke et fint mel - som såvidt jeg kunne finne ut bare ble benyttet av konditorer + at kjeksmel tilsettes grisefor for å bedre smaken.....

Sjekket med Atkins' offisielle hjemmesider, og ringte etterpå til forlaget som har gitt ut boka her i Norge. Jeg var kanskje litt eple-kjekk på telefonen (hadde kanskje spist litt lite den dagen....) og påsto i hvertfall at det var en oversetterfeil i boka.

JIPPI - og jeg hadde rett!! :D Fikk mail tilbake fra forlaget etter et par uker, og det viser seg da altså at "multi grain pastry flour" som det heter på engelsk er grovt mel, f.eks. sammalt hvete eller spelt - og absolutt ikke kjeksmel!

Oppskriftene ble litt mer morsomme å lese etter dette! Men det er nok noen måneder før jeg kan benytte meg av dem..... Foreløpig bare leser jeg og fantaserer!

Tjobing fra Fedonisten


#3

Skorpia sa for siden:

Tusen takk,nå føler jeg meg mye bedre,for foran i boka står det jo helt klart at vi ikke skal bruke fint hvetemel i kostholdet vårt.

;)


#4

HP sa for siden:

Jeg har "Atkins for Life" jeg, den orginale - uten oversetterfeil... :rolleyes:

Nå har jeg skummet igjennom alle oppskriftene og ikke funnet en eneste med fruktose... Kan du peke ut noen, så jeg kan se hva som står i orginalen?

Forøvrig syntes jeg boken var knallbra! Spennende, og egentlig akkurat slik jeg hadde sett for meg mitt livsvarige kosthold...


#5

Skorpia sa for siden:

Skal finne noen til deg

Teanebærsyltetøy-s.327 i norske utgaven ¾ kopp fruktose

Agurk Raita s 328 en klype fruktose

Rabarbra-eplemos s336 2 ss fruktose

Mandelpudding med brente mandler ½ kopp + 2 ss fructose fordelt s.337

Bjørnebær appelsinsorbet s.340 1/3 kopp fruktose

Naturrispudding s.341 ¼ kopp fructose

Kokosmakroner

Med sjokolade s 344 1 kopp fructose

Sjokoladekake

Med pecannøtter s.345 ¾ kopp fructose

Sitruskake s.351 1 kopp fruktose

Frossen sitronmousse s.353 1 kopp fructose

Kaker med blandede bær s355 3 ss +2 ts fructose

Håper det holder, det er enda flere, men jeg ser et tydelig mønster her nå.

De gangene det er snakk om pakkene med splenda står det søtningsmiddel.

Og tipper når det er snakk om granulatet, har de oversatt det med fructose.

Dette er rett og slett en skandale, vi burde alle fått bytta ut bøkene for så grove feil.

Du skjønner meg kanskje hvorfor jeg ble så sur på boka at den ble gjemt bort i nesten 2 måneder???

Jammen bra jeg tok dette opp så vi kan få klarhet i dette


#6

HP sa for siden:

Cranberry Relish - Det er da ikke syltetøy vel?

3/4 cup granular sugar substitute

Det vil si Nateen Strø i Norge, eller Splenda når det kommer

Anbefaler alle å kjøpe den orginale boken! På engelsk! Er billigere enn den norske, bestill fra amazon... ;)


#7

Skorpia sa for siden:

Overskriften er bare Tranebær,men åpner med Dette deilige syltetøyet:)


#8

HP sa for siden:

Jeg har sendt mail til Atkins Center og til det norske forlaget.

Oppfordrer flere til å gjøre det samme! ;)

Så blir dette fikset! :D


#9

Fedonisten sa for siden:

DET HAR JEG OGSÅ GJORT!!! Blir provosert av den slurvete jobben som er gjort av oversetteren!

Fedonisten


#10

Skorpia sa for siden:

Gikk gjennom oppskriftene,og jeg må si det er mye rare oversettelser der.

De presterer tilogmed å skrive

Sammalt kjeksmel et sted.

Hva med
Lavkarbo soyapasta??? les på pakken står det.(er det et Atkins produkt)

Og jeg må ut på jakt for å finne fire frittgående hønsefugler.

Lammeskulderkoteletter,hmmmm.

10 flak phyllodeig av spelt???

Kjernemelk,er ikke det helmelk da?

Golden delicios epler,er ikke French Golden det samme???

1-2 ts rød skarpt krydres saus- tja. Mange rød skarpt krydrede sauser da.

Maiskjerner- er ikke det det samme som maiskorn da?

Tverribbe ville tro det var tynnribbe?

Det er mange flere ting her som ikke er særlig forståelig for oss,

Mye spesielle oster her,og et sted har de faktisk skrevet at finner du ikke Fontinaost kan du bruke cheddar,men det er ikke gjennomført.

Ja god fornøyelse,når du skal tilsette 18 pakker søtningsmiddel
Det står ikke nevnt at det er splenda som blir brukt,og heller ikke noe alternativt for oss.

Ketchup er også med i noen oppskrifter,men det står ikke noe om at den skal være sukkerfri.

Her må en være ekspert. Så hvis noen prøver Atkins uten å ha lest den nye sklankerevolusjonen,vil de nok bli skuffet.


#11

Kristian sa for siden:

Kjernemelk er det samme som saup. Ett biprodukt av smørproduksjon. Næringsinnhold omtrent som skumma kultur men smaker noe anderldes. I Danmark drikker de mye av det.


#12

Nille sa for siden:

FORSTÅR DERE NÅ HVORFOR JEG BARE LESER DEN ENGELSKE UTGAVEN ??
Ville bare si det .....! ;)


#13

HP sa for siden:

Jeg har Atkins for Life! Knallbra bok! Så jeg forstår deg... :p

Har bestilt New Diet Revolution nå! Gleder meg til å lese hvordan det virkelig skal gjøres... :) Eneste grunnen til at jeg leste den norske i utgangspunktet var at det var et impulskjøp... :D


#14

Iset sa for siden:

jeg blir så forbanna. at denne oversetteren har fått BETALT for å gjøre jobben. jeg skulle gjerne hatt en samtale med den fyren :rolleyes:


#15

HP sa for siden:

Fra atkins.com


#16

Skorpia sa for siden:

Flott,ikke umulig at det blir sendt ut en oppdatert utgave etterhvert da


#17

Iset sa for siden:

så nettopp at det stod i flere oppskrifter:

10-15 pakker av så mange forskjellige søtningsmidler du kan finne.

??????????????????? :eek: ?????????????????????

Har oversetteren vært full, eller menes dette seriøst?


#18

Skorpia sa for siden:

oversetteren mener 10-15 pakker splenda som er å få kjøpt på atkins. Det finnes både som granulat og i porsjonspakninger. Men det er noe dritt ikke sant når oversetteren tro at vi har vært på Atkins og handla før vi kjøper boka:confused: :eek: :mad: :confused:

Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.