Min samboer skal jo ikke på ketolyse.. Og så har vi jo to barn og.. Hvordan kombinerer vi det egentlig? Gikk jo greit sist, men da la sambo på seg en del, siden han spiste både feit mat OG karbohydrater..
Ser jo bare for meg å lage to ulike middager, men så tenker jeg om det bare er middagene, så må det vel gå greit å spise det for dem og, bare med litt fullkornsris i tillegg? :confused:
Jeg lagde ofte middager hvor jeg tilsatte litt fett, og daværende mann og ungene fikk f.eks. litt ris, pasta eller potet til.
F.eks. kunne jeg lage wok, det passer jo alle, så fikk de tilbehøret sitt. Fettet kunne jeg ta igjen ellers ila dagen, om det ikke passet seg til akkurat middagen.
Koteletter er jo greit, da kan man spise ulikt tilbehør. Stekt kylling likedan, jeg la ofte bacon rundt mitt. Ellers hendte det jeg lagde opp gryterett til resten, hvis jeg skulle spise noe de ikke trengte.
Her elsker ungene mye av lavkarbomaten. Guttungen får ikke nok av eggerøre, omelett osv, og ikke minst bacon. Kommer nok likevel til å lage litt egen mat til dem. F.eks. lager jeg ofte opp pastasaus fra bunnen, og fryser i porsjoner, kan jo bare fortsette med det nå, så kan de få pasta innimellom, er jo favoritten deres.
Jeg gjør det sånn at jeg f.eks steker all kjøttdeigen sammen. Tar ut hans og tilsetter fett i min. Går helt fint det:) Sauser og sånt går det også ann å bare tilsette fett i, når de andre har tatt sitt.
Ja, for jeg ser absolutt at det er en fordel at man lager det meste fra bunn.. Og bruker rene ingredienser.. Grønnsaker og kjøtt liksom.. Men det er jo som sagt dette fettet som de ikke skal ha så mye av..
Men ja, får ta litt til siden til meg, også lage vanlig middag til dem.. :)
Jeg har ikke særlige restriksjoner på fettet til noen av oss, jeg mener barn skal ha enda mer fett enn voksne. Men da reduserer jeg jo selvsagt på de raske karbohydratene til dem også, men noe annet skulle jo bare mangle. Ingen slanking, vi snakker ikke om slanking og det er kun far i huset som skal ned i vekt, og han gjør det veldig diskrét og spiser mindre karber enn resten av oss, ungene har ikke merket noe som helst. Spiser vi ris eller pasta, er det alltid fullkorn, og ungene spiser ikke så mye av det at jeg føler jeg må redusere på fettet uansett. Har ikke tenkt tanken.
Okei.. Hørtes jo lettvint ut det Iset.. Men spiser de brød? Evt lavkarbobrød? Det fedon-brødet de har på Rema kunne gått an..
Også er jo ungene her små da.. 1 år og 3 år..
De spiser litt lite brød, er ikke så glade i det, men det brødet de spiser er enten hjemmelaget med mye grovt korn, Fedon, annet grovt butikkbrød eller knekkebrød.
Eldste foretrekker "tapas-tallerken" (pålegg, egg i skiver/båter, frukt, grønnsaker, ost, oliven osv) i stedetfor brødskiver, og minsten liker det samme, men foretrekker egg enda mer. Han er eggoholiker hehe. Svigers holder jo på å krepere når de ser at ungene spiser pålegg uten brød, det er jo gaaaalskap. :knegg.
De er 6 og snart 2.
Nå går jo ikke jeg på ketolyse da, så vi svømmer ikke i fett, men bruker heller ingen lettprodukter. Ekte smør på brødet, helmelk og vanlig ost osv. Jeg fordrar ikke lettprodukter, bruker aldri noe sånt utenom lettrømme siden jeg synes det smaker best.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.