Jeg tenkte vi må lage en tråd som gir gode forslag til godt lavkarbo -tilbehør til den store kalkunmiddagen!!
Jeg tenker å servere brokkoli, surkål (laget selv), fløtesaus (god oppskrift?), brokkoli og dessuten blir det en del høy-karbo ting og tang siden familien ellers rister på hodet av mitt påfunn om å spise lavkarbo-mat.
Men surkål kan jeg jo ikke spise så mye av, ikke brokkoli heller. Men føler at kalkun lett blir mye protein og lite fett... hjelper det å spise en del skinn slik som på kyllingen?
Min 0ppskrift på 0rginalen er:
1pk sitr0ngelè blandet ut i 2.25dl k0kende vann, 1/2ts salt. Avkjøl til den nesten begynner å stivne, ha b0llen i kaldt vann 0g rør ca 10min.
Tilsett en pk maj0nes, 1.5dl ca.
Ha så i 3stk hakkede 0g hardk0kte egg, 1/2dl finhakked purre 0g 1dl finhakka stangselleri 0g pepper etter smak.
Jeg bytter ut sitr0ngelèen med 5 plater gelatin, sitr0nsaft 0g vann til 2.25dl 0g litt søtning, slik at det smaker ca likt sitr0ngele.
Denne 0ppskriften har vi brukt i familien i mange tiår. Pappa husker bestem0r laget denne på 1.juledag de de hadde kalkun. Pappa er fra canada i tilfelle du lurte..
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=29492&highlight=stuet+rosenk%E5l denne er nok god til, hvis du pleier å ha rosenkål til kalkuna:) Ellers så blir det jo endel fett igjennom sausen osv som du kan lage ved å steke krafta som er igjen etter at kalkuna er stekt sammen med litt smør, fløte og salt og pepper.
hvis du lager surkålen selv, så kan du vel spise en del????
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.