Jeg tror dette kommer litt an på hvem du spør. Hva angår karbohydratmengde, er det ikke store forskjeller mellom de vanlige kornslagene, angående GI er det heller ikke store forskjeller. Fullkorn har lavere GI enn fint mel, men det er ikke veldig stor forskjell på glykemisk belastning, fordi karbohydratmengden uansett er veldig høy i alle kornslagene.
Etter min mening kan du spise hvilket korn du måtte ønske, så lenge du holder det totale antallet karbohydrater lavt i din diett (Cirka 70 gram pr døgn).
Det er helt sikkert mange som vil være uenig med meg om dette.
Fullkorn har laver GI, men er det ikke vanskeligere å fordøye?
Mer stivelse? har hørt noe om at man burde begynne med karbo uten så mye stivelse i. men føler meg litt grønn på det der egentlig..
Du sier noe der :) Har prøvd å spise litt erter og det fungerer bedre. Burde kanskje trappe opp med sånne ting før korn ja.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.