hønselovisa sa for siden:
Hei, jeg er relativt ny på dette og ser at flere bruker jbk-mel.
Hva er dette og hvor kan man få tak i det?
God jul:)
hønselovisa sa for siden:
Hei, jeg er relativt ny på dette og ser at flere bruker jbk-mel.
Hva er dette og hvor kan man få tak i det?
God jul:)
Rin sa for siden:
Jbk-mel = Johannesbrødkjernemel :cool: Fås kjøpt på de fleste helsekostforretninger i små glass - det skal gå an å få på apoteket også under et annet navn, men det husker jeg ikke på rappen :o Brukes som jevning/bindemiddel her og der, men kan gi en bismak noen ikke er så begeistret for!
Kitt sa for siden:
På apoteket heter det Nestargel!:)
Jeg bruker JBKM i feks vaffelrøre, men klarer ikke den slimete, glatte konsistensen det blir om man bruker det til å jevne en saus!:eek:
hønselovisa sa for siden:
Tusen takk for svar:)
Kan jeg også spørre om det finnes noe lavkarbo alternativ å erstatte mel med når man baker brød?
Jeg liker veldig godt oppskriften jeg setter inn under her,men må ha noe å erstatte rugmelet og havregrynene med:)
3,5 dl sammalt rug
3,5 dl havregryn
1,5 dl sesamfrø
2 dl solsikkefrø
1 dl linfrø
1 dl kli
1 dl valnøtter
1 st salt
Putt alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin.
1 ts honning
7 dl vann
Bland en teskje honning ut i vannet og hell oppi sammen med resten av blandingen.
Bland godt.
Ta deigen og fordel den utover to stekebrett
slik at de fyller hele brettet. Sett i ovnen 180 grader i ca. 10 minutter. Skjær de to store knekkebrødene i passe knekkebrødstørrelse, med en pizzaskjærer e.l.
Sett tilbake i ovnen og stek i 30 minutter.
Legg knekkebrødene på rist og sett i ovnen med døren litt åpen i ca 15 min. Da får du harde, sprø knekkebrød.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.