< Tilbake til oversikten

Hva er jbk-mel ?

#1

hønselovisa sa for siden:

Hei, jeg er relativt ny på dette og ser at flere bruker jbk-mel.
Hva er dette og hvor kan man få tak i det?

God jul:)


#2

Rin sa for siden:

Jbk-mel = Johannesbrødkjernemel :cool: Fås kjøpt på de fleste helsekostforretninger i små glass - det skal gå an å få på apoteket også under et annet navn, men det husker jeg ikke på rappen :o Brukes som jevning/bindemiddel her og der, men kan gi en bismak noen ikke er så begeistret for!


#3

Kitt sa for siden:

På apoteket heter det Nestargel!:)

Jeg bruker JBKM i feks vaffelrøre, men klarer ikke den slimete, glatte konsistensen det blir om man bruker det til å jevne en saus!:eek:


#4

hønselovisa sa for siden:

Tusen takk for svar:)

Kan jeg også spørre om det finnes noe lavkarbo alternativ å erstatte mel med når man baker brød?
Jeg liker veldig godt oppskriften jeg setter inn under her,men må ha noe å erstatte rugmelet og havregrynene med:)

3,5 dl sammalt rug
3,5 dl havregryn
1,5 dl sesamfrø
2 dl solsikkefrø
1 dl linfrø
1 dl kli
1 dl valnøtter
1 st salt

Putt alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin.

1 ts honning
7 dl vann

Bland en teskje honning ut i vannet og hell oppi sammen med resten av blandingen.

Bland godt.

Ta deigen og fordel den utover to stekebrett
slik at de fyller hele brettet. Sett i ovnen 180 grader i ca. 10 minutter. Skjær de to store knekkebrødene i passe knekkebrødstørrelse, med en pizzaskjærer e.l.

Sett tilbake i ovnen og stek i 30 minutter.

Legg knekkebrødene på rist og sett i ovnen med døren litt åpen i ca 15 min. Da får du harde, sprø knekkebrød.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.