Legg gelatinplater i bløt i kaldt vann i 5 minutter. Kok opp 1/2 dl vann, ta kjelen av platen og rør inn én og én plate gelatin. Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker. Bland inn pisket kremfløte, portvin og oppløst gelatin i en tynn stråle under omrøring.
Riv sjokoladen. Legg revet sjokolade og halvstiv fromasj lagvis i en bolle. Sett kjølig og hvelv den stivnede fromasjen på serveringsfat. Dryss revet sjokolade på toppen.
Dronning maad fromasje er helt SYYYKT godt.
Og så er det super godt å lage fromasjen oppå en mandelbunn. Det laget jeg til dessert på 2.juledagsfrokosten og den falt veeldig i smak, riktig nok var dette vanlig oppskrift da, men sikkert like godt uten alt sukkeret :)
Lagde denne nyttårsaften, brukte Fun Ligth eple/pæresmak i steden for portvin. Vellykket, min svigersønn nammet seg, og han er ikke lavkarbo.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.