< Tilbake til oversikten

Sjokoladekuler m/vri

#1

Nix sa for siden:

Egentlig skulle det være havregryn i disse, men ettersom det er "karbobombe"(?), malte jeg opp 100 gram hasselnøtter (mandler funker sikkert også).

100 gram hasselnøtter (males)
4 ts splenda
1 ts vaniljesukker (bør kanskje sløyfes, ble ca 5 gram).
2 ss bakekakao (ca 20 gram)
100 gram smør
2 ss sterk kaffe

Pynt: ca 70 gram kokos (Jeg bruker Ica sin, som inneholder 6,5 gram karbo, pr 100 gram).

Ha de tørre ingrediensene i en bolle, og bland godt. Smelt smør og bland med kaffe. Ha dette i nøtteblandingen og rør alt sammen. La blandingen stå og svelle i kjøleskap i 15-30 min.

Jeg liker ikke så godt bitter sjokoladesmak, derfor hadde jeg i en "dæsj" med fløte også (ca 50 gram).

Ha kokos i en flat suppebolle e.l. Form så kuler av deigen (kan være lurt å funke hendene). Oppbevares i kjøleskap.

Grovt regnet, inneholder hele deigen
19,33 gram karbo. Fordelt på 19 kuler, ca 1 gram karbo (fortsatt grovt regnet), per kule.

Dersom man sløyfer kaffen, og heller bruker fløte, blir det sikkert en mildere smak. Men de ble uansett gode :)


#2

somaya sa for siden:

Dette må jeg teste, men med mandler istedet, er ikke særlig glad i hasselnøtter. Man kan sikkert bytte ut vanilijesukkeret med noen dråper vanilje-essens.


#3

Nix sa for siden:

Nøttesmaken forsvant nesten, i all sjokoladen og kokosen, Men de blir helt sikkert bedre med mandler. Synes hasselnøttene er litt "bitre".


#4

lisamo sa for siden:

nam, dette må testes! :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.