Nix sa for siden:
Egentlig skulle det være havregryn i disse, men ettersom det er "karbobombe"(?), malte jeg opp 100 gram hasselnøtter (mandler funker sikkert også).
100 gram hasselnøtter (males)
4 ts splenda
1 ts vaniljesukker (bør kanskje sløyfes, ble ca 5 gram).
2 ss bakekakao (ca 20 gram)
100 gram smør
2 ss sterk kaffe
Pynt: ca 70 gram kokos (Jeg bruker Ica sin, som inneholder 6,5 gram karbo, pr 100 gram).
Ha de tørre ingrediensene i en bolle, og bland godt. Smelt smør og bland med kaffe. Ha dette i nøtteblandingen og rør alt sammen. La blandingen stå og svelle i kjøleskap i 15-30 min.
Jeg liker ikke så godt bitter sjokoladesmak, derfor hadde jeg i en "dæsj" med fløte også (ca 50 gram).
Ha kokos i en flat suppebolle e.l. Form så kuler av deigen (kan være lurt å funke hendene). Oppbevares i kjøleskap.
Grovt regnet, inneholder hele deigen
19,33 gram karbo. Fordelt på 19 kuler, ca 1 gram karbo (fortsatt grovt regnet), per kule.
Dersom man sløyfer kaffen, og heller bruker fløte, blir det sikkert en mildere smak. Men de ble uansett gode :)