Legg knokene i en stor kjele.Med lettsaltet vann.
Kok dem på lav varme til kjøttet slipper bena.
Rens og kutt kjøtt og fett i småbiter mens kjøttet enda er varmt.
Dette er viktig for å få den til å henge sammen! Putt kjøttet i en bolle.Og ha på litt pepper og fex allehånde. Når bollen er full plasserer du en talerken oppi og legger noe tungt på toppen så du får press på sylta.
La den stå kaldt et døgn lr to før den skjæres i skiver og nytes med sennep og sylteagurk.
Nå fikk jeg assoiasjoner til barndommen, min mor lagde alltid sylte på denne måten og jeg synes det var veldig gøy å være med å lage den, godt var det også.:)
Min mormor laget sylte av grisehodet fra slaktet...ikke noe slår den.
Desverre er det ikke så fristende å lage synes jeg...så jeg nøyer meg med plukksylta:p
:ja: Skoltsylta er den beste sylta som finnes! :sikle:
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.