< Tilbake til oversikten

Nannahs julemat m tradisjon 3. Plukksylte

#1

Nannah sa for siden:

Godt og lettlaget pålegg til julfrokosten:)

2 store, ferske svineknoker.
krydder.

Legg knokene i en stor kjele.Med lettsaltet vann.
Kok dem på lav varme til kjøttet slipper bena.

Rens og kutt kjøtt og fett i småbiter mens kjøttet enda er varmt.
Dette er viktig for å få den til å henge sammen! Putt kjøttet i en bolle.Og ha på litt pepper og fex allehånde. Når bollen er full plasserer du en talerken oppi og legger noe tungt på toppen så du får press på sylta.
La den stå kaldt et døgn lr to før den skjæres i skiver og nytes med sennep og sylteagurk.


#2

martina sa for siden:

Nå fikk jeg assoiasjoner til barndommen, min mor lagde alltid sylte på denne måten og jeg synes det var veldig gøy å være med å lage den, godt var det også.:)


#3

Nannah sa for siden:

Min mormor laget sylte av grisehodet fra slaktet...ikke noe slår den.
Desverre er det ikke så fristende å lage synes jeg...så jeg nøyer meg med plukksylta:p


#4

Carisma sa for siden:

Det gjorde vi hjemme også, fra grisene vi slaktet sjøl :ja:


#5

Kanutten sa for siden:

:ja: Skoltsylta er den beste sylta som finnes! :sikle:


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.