< Tilbake til oversikten

Google er vår venn


#2

trillian78 sa for siden:

Jyttemel er et glutenfritt mel. Det finnes flere (2-3?) sorter. Et som er en blanding av råris, mais, bokhvete, betfiber og potetstivelse, og et som rett og slett er teff. Teff er en kornsort som dyrkes i Etiopia. Hvis du noen gang har smakt injera så er det laget av teff.

Jyttemel er vel noe lavere på karber enn hvetemel, teff'en har i hvertfall lavere GI. Men jeg ville valgt et annet mel dersom du er på ketolyse. Kanskje en blanding mellom glutenmel og fiberhusk?


#3

bondetuppa sa for siden:

kokosnøttmel er en ok erstattning:) Det jeg bruker for tiden har 6,2 gr karber per 100 g.


#4

Nix sa for siden:

Hvor får man kjøpt det? Helsekost?


#5

bondetuppa sa for siden:

Supernature.no har på nett. Ellers skal enkelte helsekostforetninger ha det, samt noen invandrerbutikker. Vær obs på at sistnevnte selger noe som heter coconut cream powder med høyt karbinnhold - så les innholdsfortegnelsen nøye.
ps. på dansk heter kokosmasse kokosmel, så mange tror en skal ha kokosmasse når en sier kokosmel el kokosnøttmel....


#6

Nix sa for siden:

Takk til dere begge for svar :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.