Nix sa for siden:
Og jeg fant denne oppskriften fra Herr Sponheim:
liberal.no/2009/08/proteinbrod-og-livsstilsdiett/
Lurer på hva jeg evt kan erstatte melet med (og hva er "jyttemel??), som kan gjøre brødet eeenda mer lavkarbo...
Nix sa for siden:
Og jeg fant denne oppskriften fra Herr Sponheim:
liberal.no/2009/08/proteinbrod-og-livsstilsdiett/
Lurer på hva jeg evt kan erstatte melet med (og hva er "jyttemel??), som kan gjøre brødet eeenda mer lavkarbo...
trillian78 sa for siden:
Jyttemel er et glutenfritt mel. Det finnes flere (2-3?) sorter. Et som er en blanding av råris, mais, bokhvete, betfiber og potetstivelse, og et som rett og slett er teff. Teff er en kornsort som dyrkes i Etiopia. Hvis du noen gang har smakt injera så er det laget av teff.
Jyttemel er vel noe lavere på karber enn hvetemel, teff'en har i hvertfall lavere GI. Men jeg ville valgt et annet mel dersom du er på ketolyse. Kanskje en blanding mellom glutenmel og fiberhusk?
bondetuppa sa for siden:
kokosnøttmel er en ok erstattning:) Det jeg bruker for tiden har 6,2 gr karber per 100 g.
Nix sa for siden:
Hvor får man kjøpt det? Helsekost?
bondetuppa sa for siden:
Supernature.no har på nett. Ellers skal enkelte helsekostforetninger ha det, samt noen invandrerbutikker. Vær obs på at sistnevnte selger noe som heter coconut cream powder med høyt karbinnhold - så les innholdsfortegnelsen nøye.
ps. på dansk heter kokosmasse kokosmel, så mange tror en skal ha kokosmasse når en sier kokosmel el kokosnøttmel....
Nix sa for siden:
Takk til dere begge for svar :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.