< Tilbake til oversikten

Erfaringer med TFT - tankefeltterapi?

#1

mofe sa for siden:

Noen her som har det?

Jeg går til en tankefeltterapeut et par ganger i måneden. Til nå har han hjulpet med meg å bli helt smertefri fra senebetennelse (kroniske smerter i tre måneder..!) - han har gjort at jeg har blitt kvitt bringebærsjokoladesmågodt-avhengigheten min :D (jeg har ikke kjøpt smågodt på tre uker.. og jeg som pleide å spise det hver dag..) - og han har flere ganger "fått meg ned fra" stort stressnivå i kroppen. Vi har også så smått begynt å jobbe med det å snakke foran forsamlinger, men har bare hatt en "session" på det - allikevel må jeg si at den angste allerede er litt mindre. Spennende hva vi får til der, siden jeg jo omtrent får hjertebank bare av å tenke på det..

I januar tenkte jeg at han skulle få prøve å hjelpe meg til å bli kvitt røyken en gang for alle!

Det som er så spesielt med tankefeltterapi i forhold til mange andre terapiformer, er at du faktisk ikke trenger å ha tro på at det fungerer..

Noen her inne som har andre erfaringer fra tankefeltterapi? Vet det finnes en tråd her inne om panikkangst og TFT fra før, men kanskje noen har erfaringer fra andre områder? Hadde vært spennende å høre om, jeg føler meg litt nyfrelst om dagen :D


#2

Carisma sa for siden:

Jeg syns det er veldig spennende, selv om jeg absolutt ikke har noen erfaring... Men kan du fortelle litt om det sånn rent praktisk? Er det i Oslo du går? Hva er prisen pr time?


#3

mofe sa for siden:

Jeg bor i Hamar, og har det gratis gjennom hjemmesykepleien, en sykepleier der som også kan TFT. Vet ikke hva prisen er pr. time vanligvis? Ligger vel sikkert fra 300,- og oppover, men jeg bare tipper altså..

Mere info her; www.tftnorway.com/


#4

mofe sa for siden:

Veldig kort fortalt, så det han gjør er å banke lett på spesielle punkter på kroppen mens man tenker på det som er ubehagelig.


#5

Kanutten sa for siden:

Jeg hadde NLP i psykologistudiet og det gikk ad undas med mange av studentene. Har deretter hatt liten tro på NLP. Mamma gikk på TFT for mange år siden. Det virka ikke for henne... Trenger å bli overbevist jeg også! :p


#6

mofe sa for siden:

Ettersom jeg har hørt så virker det bare på rundt 80%, kanskje hun var en av dem som det ikke virker på?

Det blir jo kritisert, TFT, fordi det ikke kan bevises vitenskapelig - som så mange andre alternative metoder. For meg er det egentlig ett fett, det har da virket på meg :D Om det er placebo eller ikke er også for meg egentlig det samme (selv om jeg ikke tror det, da.)


#7

Kanutten sa for siden:

Så lenge noe virker på en har det ingenting å si hva det kalles. Placebo eller ei.. :p Jeg har tro på gode samtaler, uten å kalle det for noe mer enn gode samtaler...:o


#8

mofe sa for siden:

Avogtil får jeg skikkelig hjertebank, som kan dukke opp på de rareste tidspunkt, mulig det er noe slags angst, aner ikke - veldig ubehagelig er det uansett!

Iallfall, her om dagen fikk jeg veldig hjertebank, jeg var ute i kulda og på vei inn i kulda. Var kanskje litt stresset, men det kom helt plutselig på meg som alltid Det varte helt til jeg kom hjem rundt 15 minutter senere. Skikkelig hjertebank, hvor man kan kjenne skikkelige DUNK om man legger hånda på brystet.

Så kom jeg på at jeg kan jo prøve litt banking på meg, så jeg startet å banke oppå hånda, midt på hånda i linje fra punktet mellom lillefinger og ringfinger.

Og etter et halv minutt var hjertebanket 95% forsvunnet! :eek: Jeg ble så utrolig overrasket, "selvbanking" har ikke hatt så effekt på meg før. Etter noen minutter var hjertebankinga helt forsvunnet, SÅ godt! :ja:


#9

mofe sa for siden:

Glemte jeg å nevne, at det er visst litt tradisjon blant tankefeltterapeuter at hvis første timen ikke gir noen som helst effekt, så får du pengene tilbake. Men sjekk det ut om du bestiller time, så er du sikker :)#11

lovechild sa for siden:

Jeg har både vært hos behandler og behandlet meg selv mye med forskjellige bøker. Jeg fikk god effekt av noen ting, mindre god av andre ting. I grunn konkluderte jeg med at det som virkelig fungerte var å kjenne etter, det må man jo i TFT, tenke så mye som mulig på det som er vanskelig. Jeg tror veldig på å møte fryktene/smertene, gå inn i dem og gi dem oppmerksomhet. Så om det var bankingen eller eksponeringen som hjalp, vet jeg ikke ;) Men ettersom jeg har troa på akupunktur i noen tilfeller, er jeg ikke helt lukket for at en kombinasjon kan være heldig :)


#12

Carisma sa for siden:

Bankingen handler vel like mye om meditasjonsteknikk og fokus? Og ja, å tenke på ting, møte frylten og forsøke å se det fra flere sider er helt klart effektivt :ja:


#13

kristih sa for siden:

Tankefeltsterapi er jo bare ett annet ord for mestrings teknikk. Alle har vi ulike måter å takle ulike situasjoner på. Noen klarer å lage sine egne stragegier mens andre trenger litt hjelp. Det handler om å gjöre övelser som gjenoppretter ro i kroppen;) Noen mediterer andre gjör pusteövelser og noen bruker tft. Bare det funker så spiller det vel ingen rolle.


#14

whiteandnerdy sa for siden:

En i familien min gikk på kurs for å lære TFT og hun brukte det etterpå på noen av sine venninner. Hun kurerte to for museskrekk! Hun ene hadde heelt panikk for mus, vi hadde en tam i bur og hun turte ikke være i nærheten av den. En halvtime etterpå hadde hun den i hånda! Så det funker :) men ettersom jeg har forstått må det gjerne vedlikeholdes... At virkningen forsvinner etter en tid om man ikke får ny runde med TFT.. Hvertfall hvis det er veldig dyptliggende ting..


#15

Festina lente sa for siden:

Jeg prøvde det for mange år siden (husker ikke om det var røykeklubb eller slanking, men det fungerte ikke i det hele tatt. Jeg hadde bare to timer da, men fikk beskjed om at tre skulle være nok. Kanskje jeg gav opp for tidlig, ikke vet jeg, men satt igjen med en følelse av å ha brukt masse penger på ingen ting :(

Edit: Røykeslutt skulle det være (ikke klubb! :-D)


#16

Photobscura sa for siden:

Jeg hadde gode erfaringer med det for noen år tilbake. Nå var min tft-terapeut ekstremt rasjonell, og var i godt gang med psykologstudier, og det kan ha hatt noe med saken å gjøre. Hun forklarte det som noe veldig umystisk, at det var rene nevroplastiske prinsipper bak det. Jeg kunne ha tenkt meg å gjøre det igjen, men jeg har rett og slett ikke råd.


#17

sylwester sa for siden:

TFT kan umulig være noe annet enn bullshit. Placeboeffekten gjør at ALT av behandling har effekt så jeg er mer interessert i varme pupper enn dette.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.