< Tilbake til oversikten

Fisk med bacon

#1

Minsten sa for siden:

Ja, denne oppskriften har jeg fått av min mor, og den er ypperlig på lavkarbo!

Du trenger:
400g fisk (jeg bruker en frossen blokk fra findus) 0 kh
1 pk bacon (Jeg bruker first price sin, à 150gr) 0 kh
Olivenolje
Paprikapulver tilsvarende 0 kh siden man ikke bruker så mye, men jeg regner 1 kh for sikkerhetsskyld
Salt
Pepper

Legg den frosne fisken i en ildfast form.
Ha olivenolje i en kopp. Du kan selv bestemme mengen, men jeg bruker ca. 1dl olivenolje.
Ha i paprikapulver, salt og pepper og rør godt om. Fisken krever litt krydder, så ha godt med paprikapulver i. Men smak deg frem, det er litt etter hva du selv liker.
Hell oljekrydderet over fisken.
Legg over bacon.
Stekes i ovnen på 200 grader i 30-40 min ca, til baconet er gyllent og sprøtt og fisken er stekt.

Denne er absolutt å anbefale, til og med min fiske-kresne mann liker denne kjempegodt!


#2

trollmo sa for siden:

Ser godt ut:-) Denne skal jeg prøve:-)


#3

Trolljenta sa for siden:

Kan du si ca antall teskjeer du har i av krydder, salt, pepper?


#4

Furine sa for siden:

Det funkar kjempegodt med laks også. Delar opp filetane i mindre bitar, litt salt og godt med pepar på, og rullar det inn i bacon. Vanvittig godt på grill! Funkar fint i omnen også. Gjer seg at fisken er ganske feit. Eg laga det med steinbit tidlegare i veka, og det var ikkje så godt.


#5

Minsten sa for siden:

Hm, teskjeer av det jeg har i.. Jeg måler egentlig aldri, det går på øyenmål, men en sånn.. 2 ts av hvert kanskje? Sånn ca. Det er fersk fisk da, så det krever litt krydder.


#6

Jabba sa for siden:

Deler du blokken med fisk opp før du har den i ovnen?


#7

Minsten sa for siden:

Smak og behag :D Jeg synes det er vanskelig å dele en frossen blokk ;) Men dette gjør man som man vil med. Den går fint an å dele med kniv når den er ferdig uansett :)


#8

Sorella sa for siden:

mmm, denne var lett :)
Bacon i biter eller hele strimler?


#9

Minsten sa for siden:

Jeg bruker bacon i skiver og brer over fisken. Men dette er en smakssak :)
Det er det som er det fine med matlaging, man kan bruke egen fantasi og det man liker :D


#10

Monja66 sa for siden:

Mmmmm, høres godt ut :=) hva serverer du ved siden av ? Hilsen en glad ny bruker her inne :=))


#11

rae sa for siden:

Dette høres både enkelt og godt ut!:)


#12

langaard sa for siden:

I morra blir det flesk og duppe:sikle:


#13

Sorella sa for siden:

Jeg tok det i biter :)

Jeg lagde stappe av brokkoli og sellerirot :)

Det ER det :D

Fisk i duppe?
BTW flesk og duppe er digg :D


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.