< Tilbake til oversikten

Jukseris

#1

Ulex sa for siden:

Jeg kjøpte ei ny kokebok før jul, "15-minute lowcarb recipes" av Dana Carpender. I dag prøvde jeg en aldeles genial oppfinnelse fra den boka, nemlig jukseris laget av blomkål. Det tok 10 minutter å lage og kommer definitivt til å bli en stayer på våre ukemenyer, som underlag for alskens deilige sauser - carbonara, bolognese, pesto...

Slik:
Man tager et stk blomkålhode, kutter av så mye som man vil (vi brukte et halvt middels stort til to grådige) og rasper det grovt i kjøkkenmaskin. Vrrr! Det skal være som omtrent riskorn, ikke glatt som mos, altså.

Sleng en klatt smør i bunnen av en mikrosikker form og hell blomkål-"risen" over. Mikre uten lokk på full guffe i 7 minutter. Ta-dah! Ferdig til å helle din yndlingsutgave av en deilig, fet, smakfull saus over.

Jeg trodde forresten at det kom til å bli mye vann igjen i blomkålen, men alt fordampet i mikroen.

Ulex


#2

Marianne sa for siden:

Det var da et strålende tips, Ulex! Nå har ikke jeg mikrobølgeovn, men kanskje du har en annen oppskrift fra boka jeg kan prøve...hinte...hinte :D
[color=teal][/color]
:klem:


#3

Nille sa for siden:

Denne retten går under navnet "Cauli-flied Rice" i mitt andre forum hjem. Det er kjempegodt om man steker "risen" i wok og blander hvitløk og vårløk + salt & pepper i bl.a. Knallgodt til kjøtt & kylling. Pleide å lage det ofte før jeg fikk dilla på stappa ! Du kan blande oppi eggerøre og reker også, så blir det "stekt ris spesial" - kan varieres idet uendelige - ANBEFALES !!

Takk Ulex, - hadde glemt den bort jeg - på tide å prøve igjen !! :sikle:

PS og så kopierer jeg tråden inn under induksjon også, for den passer der og !!


#4

Elisabeth sa for siden:

Dette skal jeg jammen prøve! Går det bra med ildfast form forresten?


#5

Fedonisten sa for siden:

oi - så lurt!

Da mangler jeg bare å velge proteinkilde til morgendagens (nei dagens faktisk :snill: ) middag da jo!
[color=navy][/color]
Flottings!! Tusen takk!
[color=navy][/color]
:klem:


#6

elian sa for siden:

Oi!! For et supert tips!! Det har jeg aldri hørt om/tenkt på! Takk!! :p


#7

Nille sa for siden:

Oppdatering av mitt CAULI-FLIED RICE forsøk i dag:

Har som sagt fått Karen Barnany's The Low-Carb Gourmet i posten fra forfatteren selv. Brukte hennes oppskrift som er et alternativ for de som ikke har mikro (har gjort som Ulex før når jeg har laget)!

1 blomkålhode
2-3 ss meierismør
1 fedd hvitløl - småhakket
1 ts (+) Maldone salt (eller havsalt) + nykvernet pepper (etter smak)
2 vårløk - kuttet opp i biter på skrå

Først rev jeg blomkålen på råkost jern grov side.
Smeltet smøret i en stor steke panne. Surret hvitløken en liten stund. Hadde oppi den revne blomkålen, kvernet pepper og salt. Stekte dette på middels varme i 7-8 minutter. Blandet oppi vårløken og serverte til appelsin/chili marinert kyllingbryst.

Det var knallgodt !! Hadde glemt hvor godt ! :sikle:


#8

Ulex sa for siden:

Uhmm, jukse-stekt-ris-varianten til Nille var jo en kjempeide. Over fem år siden jeg spiste den ekte varianten, så jeg får vann i munnen bare ved tanken! notere for neste ukes middagsliste :sikle:

Ulex


#9

Ulex sa for siden:

I mikroen, mener du? Jeg bruker sånne gode, gammeldagse ildfaste glassformer. Har en vag formening om at hvis det er steingods med dekor i glasuren, så bør de ikke brukes i mikrobølgeovn.

Vennlig hilsen
Ulex


#10

Linie sa for siden:

:D :D :D

Jeg og min mand brugte lige 10 min på at finde ud af hvad dette betød...!

I danske ører lyder det helt skørt, som noget med en lås på der skal guffes=spises i 7 minutter!

Indtil det gik op for os, at det var uden LÅG(lokk) i mikroovnen i 7 minutter :D
(ordet Mikre har vi slet ikke og lokk lyder som locked (engelsk)

/Linie
*:o hvor svært kan det være....:p *


#11

Elisabeth sa for siden:

Ja den er av glass. Må bare få tak i rivjern nå. Har bare en stavmixer, og den er vel ikke så god å bruke på blomkål?


#12

Borealis sa for siden:

Hehe, gammel tråd, men dog; Ordet mikre finnes IKKE på norsk heller. Og "guffe" , det kan vel bety forskjellig, det!;)



#14

Ole Brumm sa for siden:

Dette hørtest godt ut,
noterer flittig på handlelisten ;)


#15

tennissokk sa for siden:

Begynner å dra på åra denne tråden, men jeg har et lite spørsmål om jukserisen:
Hvor mye av blomkålet skal man raspe opp :confused:
Bare de knudrete greiene på utsiden? Eller kan man f.eks. dele den i to og raspe opp rubbel og bit?

Ja, jeg er ganske håpløs på matlaging. Jeg har faktisk aldri eid et blomkål i mitt liv før nå :rodme:


#16

Nille sa for siden:

Du rasper opp alt untatt bladene - på groveste del av rivhjernet. For en person/en porsjon passer det bra med 1/2 blomkål. Det er ca. 200 gram.


#17

tennissokk sa for siden:

Tusen takk for raskt svar :) nå er jeg skikkelig spent på resultatet :spent:


#18

Isalien sa for siden:

Denne var god! :)


#19

Dante sa for siden:

Jeg putter noen blomkålbuketter i mi sånn blender greie. Det går helt fint. Blir fin "ris" av det. Dette er vel et av de beste middagstipsene jeg har fått forresten, bruker det flere ganger i uka


#20

bluVelvet sa for siden:

Det var veldig godt med reker oppi for de av oss som liker sånt. Jeg hadde oppi 1 fedd hvitløk og 3 stilker vårløk + rundt 20 reker eller noe sånt.


#21

bluVelvet sa for siden:

Dagens variant er tilsatt hvitløk, ruccula, litt paprika samt en kyllingfilet fra gårsdagens middag. Da det var nesten ferdig pisket jeg opp et egg og helte i tynn stråle over. Det begynner virkelig å ligne på stekt ris fra Chinahouse!


#22

Pipp sa for siden:

Dette var snadder...hadde litt salt og pepper og urtekrydder oppi...skal definitivt lage denne ofte......hadde ikke helt trua på den, men mannen i huset synes den var god han også......:D


#23

bluVelvet sa for siden:

Dagens variant av jukseris som tilbehør til bacon-pakkede kyllingfileter.

Has oppi når blomkålen er nesten ferdig stekt:
En god dæsj fløte
1 kløft hvitløk presset
revet parmesan
salt og pepper

Jeg ser også for meg at stekte baconbiter oppi, da blir det nesten som risotto :-)


#24

bluVelvet sa for siden:

Ny suksessoppskrift med karri-jukseris og kylling i dag, gitt! Fyttirakkeren så godt!

Middagsrester i kjøleskapet var 2 baconpakkede kyllingfileter. Del opp disse i skiver eller biter.

Jukseris av 1/2 blomkål stekes i margarin. Når blomkålen har blitt mør så har en i ca 1 1/2 dl fløte og 10-12 biter marinert feta-ost. Ha over karripulver, brukte ca en liten teskje, smak deg frem.

Ha oppi kyllingbitene og la dem bli varme. NAM, altså!


#25

monki sa for siden:

oi,det må prøves ut


#26

sma sa for siden:

:lol:


#27

bluVelvet sa for siden:

Jukseris har kommet til heder og verdighet igjen her i huset. Har laget med reker, fløte, hvitløk, vårløk og noen små buketter med broccoli :-) Krydret med timian, paprikapulver og litt kajennepepper.

Hadde glemt karri-varianten, den skal jeg jaggu lage i morgen :-D


#28

Minsten sa for siden:

Vet dette er en gammel tråd, men jeg ville bare få takke ideen om blomkålris :) prøvde den idag sammen med biffgryta mi (biff, fløte, vann, løk og sopp kokt sammen) og synes det smakte kjempegodt!
Selv liker jeg egentlig ikke blomkål, men dette er absolutt å anbefale!
Tommelen opp! :)


#29

Kanskje sa for siden:

Enda en ting man kan bruke blomkål til ! God ide, må prøves ut :-)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.