< Tilbake til oversikten

Svinestrimler med fennikel fra Matprat

#1

EmilyB sa for siden:

Fant en helt nydelig rett på matprat.no, som jeg lagde i går:
www.matprat.no/artikkel.aspx?artid=7457

  • 400 g ytrefilet av svin

  • 2 ss margarin /olje til steking

  • ¾ stk purre eller ca. 2 sjalottløk

  • 2 stk fennikel

  • 1 dl grønnsakbuljong (utblandet)

  • 1 dl crème fraîche

  • ½ ts malt muskat

      		<strong>Slik gjør du:</strong>
    
      			1. Brun margarin/olje og tilsett strimlet svinekjøtt. Stek raskt slik at kjøttet blir gyllent.
    
  1. Tilsett finhakket purre og finstrimlet fennikel og la det frese i pannen et par minutter.

  2. Tilsett grønnsakbuljong og créme fraiche og smak til med muskat. La gryten trekke ved kokepunktet et par minutter.

Ønsker du å sette litt ekstra smak på retten kan du tilsette en liten skvett tørr sherry, eller hvitvin.

Jeg lagde både med purre OG sjalottløk og det ble kjempegodt. På selve oppskrften på matprat står det at man skal servere med basmatiris. På lavkarbo går selvsagt ikke det. Finn en god salat eller jukseris, det duger like bra. Jeg tror også jeg skal øke målene på sausen neste gang. Nå ble det veldig lite synes jeg.


#2

somaya sa for siden:

Endelig en rett jeg kan bruke fennikel i, synes det er så godt. Regner med jeg kan bruke kyllingfilet istedet for svin.


#3

Rin sa for siden:

Oi, det så skikkelig godt ut. Er også veldig glad i fennikel! Noteres som middag iløpet av uka. :ja:


#4

isolde sa for siden:

Sjekk karboinnholdet i fenikkel, tror det er ganske høyt :( Vil i tillegg minne om at margarin er på linje med å banne i kirken......
Hilsen "tante Sofie"


#5

Rin sa for siden:

Margarin har vel de fleste tilstedeværelse nok til å bytte med smør :D Og fennikelen er vel sånn 5 kh/100g - om det er høyt eller ikke tenker jeg avhenger av hvor mye man spiser. :) Selv er jeg så småspist at det overhodet ikke bekymrer meg - og jeg lagde denne middagen i forrige uke, det var godt!


#6

somaya sa for siden:

Godt var det i så fall. Jeg bytter automatisk margarin med smør og brukte kyllingfilet istedet for svin. Brukte 2 fennikel og ca 600 gr kylling til meg og 3 barn (ungene fikk ris til) og det var nok.


#7

Supera sa for siden:

Ser ut til at det er 3 g faktisk. 5 g karbo står det, men i detaljer står det 2 g kostfiber og 3 g mono/disakkarider. Fra matvareguiden.


#8

Rin sa for siden:

Oi, se det - enda bedre :D


#9

Areola sa for siden:

Det er nok allerede trukket fra kostfiber på norske næringsinnhold-lister.


#10

Supera sa for siden:

Det skal være det, ja. Men hvor ble det av de siste 2 karbohydratene? På matvareguiden, send 100g fennikel til tallerkenen og klikk så på vis detaljer.

Ett bedre eksempel er karri:

Generelle verdier (karri)
KCAL: 339,38
Fett: 13,80 g
Protein: 12,70 g
Karbo: 58,40 g

 <strong>Detaljverdier (Karbohydratene i karri)</strong>

Stivelse: ---
Kostfiber: 33,20 g
Mono/di: 25,20 g
Sakkarose: ---
Fruktose: ---
Laktose: ---

Så først viser den 58,4% karbo i karri, men i følge detaljverdiene for karbohydrater er det egentlig bare 25,2%.


#11

Areola sa for siden:

Ja, ser man det.
Matvareguiden forklarer:

Veldig uproft!


#12

Supera sa for siden:

Denne smakte kjempegodt! :ja: Tror nok jeg kommer til å begynne med fennikel! Det eneste var at jeg fikk vond ånde av den. Må være fennikelen, for resten bruker jeg jo ofte.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.