< Tilbake til oversikten

Kyllingfilet med bacon

#1

a-m sa for siden:

Dette er utrolig godt og veldig sunt for oss som er på ketolysekuren! :eek::D

For en person:

1 kyllingfilet
3 baconskiver
3 strimler ost (tykke og lange strimler)
2 spisesjeer alioli (hjemmelaget, oppskrift er lenger ned)
100g kinakål
1/4 paprika i terninger
100g agurk

Slik gjør du:

Skjær kyllingen i to på langs, smør den ene med alioli, legg på ostestrimlene, legg på "lokket" (den andre delen av kyllingen), surr inn med bacon og stek på middels varme i ca. 10 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt. Serveres med rå kinakål, paprika og agurk. NYDELIG ❤❤❤

Aiolioppskrift:
6 hvitløksfedd
2 eggeplommer
5 ss rapsolje (Rapsolje er uten smak, ikke bruk olivenolje!!!)
1 halv boks rømme
En liten dæsj majones (for å få den fastere, kommer ann på konsistensen på rømma, bruker du seterrømme bør konsistensen være tykk nok.)
ett dryss gressløk, evt. kan du erstatte det med basilikum (gressløk og basilikum bør ikke blandes :o )

Finhakk hvitløken/bruk hvitløkspresse, bland med eggeplommene, tilsett oljen, rømma og majones etter ønske. Til slutt drysser du gressløken over og rører den mykt inn - da ser den og smaker den bedre ut :D

Jeg bruker ikke denne mengden hver gang, tar det mest på feelingen, men dette blir ca det jeg bruker. Ikke noe problem i å sløyfe eggeplommene, men da får den en kortere holdbarhet. Jeg lager opp en hel rømmeboks hver gang, oppbevares i tupperwareboks i kjøleskapet. Kan brukes til grønnsaker, sauser, supper, omeletter (til poteter, pomes frites for dere som spiser det) og egentlig til alt ;D Gubben her hjemme spiser alioli nesten hver dag, så må lage det hver uke - er veldig populært!


#2

dinapo sa for siden:

:sikle::sikle::sikle::sikle::sikle: og så nå når jeg ikke har penger til å kjøpe noenting som helst for!! :mad: men tusen takk for inspirasjon, skal lage dette så snart penger kommer inn!!:D


#3

EmilyB sa for siden:

Samboeren min lager en variant av denne, som er nydelig.

  • Kyllingfilet fra First price
  • Brie ( eller annen ost du ønsker)
  • Stjernebacon ( det som er enklest å surre rundt)
  • Tomater
  • Fersk Champingjong
  • Ost
  • Brokkoli
  • Rosenkål
  • Valgfritt krydder

Lag små snitt i kyllingfileten og legg inn ostebitene. Surr så over bacon slik at hullene er dekket og stek på lav varme til kyllingen er gjennomstekt.

Parallellt med dette legger du skivet tomat og skivet champingjong i en stekepanne, krydrer med valgfritt krydder på tomatene ( pepper, grillkrydder osv) smak til, og steker det.

Legg brokkolibiter i ildfastform, ha på ost og gratiner i ovn.
Kos rosenkål som normalt.

Nydelig og veldig mettende. Tilbehøret kan varieres selvsagt.


#4

camryn sa for siden:

Det var skikkelig godt! Tusen takk, blir nok laga ofte :D


#5

journey sa for siden:

Holder på å lage dette nå. Men skal aiolien være så flytende? Jeg brukte sæterrømme, og den var som suppe. Tok i majones, men det hjalp ikke. Jeg må ha gjort noe feil. Bare blandet alt sammen, skulle jeg ha pisket eggene først tro?

Bruker du all aiolien til en kyllingfilet? Jeg skulle lage fler og doblet oppskriften, men tror jeg har en hel uke. hihi :D


#6

Elizabethcita sa for siden:

Mmmm, jeg ELSKER kylling!! Og når jeg bare får fyllt kjøleskapet etter jul igjen , så skal jeg prøve meg på en porsjon aioli også :) Ble skikkelig frista her jeg nå... ;)


#7

Carisma sa for siden:

Man lager aioli på samme måte som vanlig majones vil jeg tro. Det står i oppskriften at eggne skal piskes først. Så heller man i olja i en TYNN stråle mens man visper. Husk at alt må ha samme temperatur for å ikke skille seg.


#8

a-m sa for siden:

Kan nå anbefale taffelost med tomat, paprikaost, kremost med hvitløk og kremost med urter :D <3 (Ikke sammen da..... :p)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.