Jeg har fått dilla på slike pizza-snurrer. Men sliter litt med å bli enig med meg selv hvor mange karber det er i en slik snurr......
Kan du se over dette og hjelpe meg litt...?? Stemmer denne regnemåten?
2 ss Fiberhusk = 0 KH
6 egg = 1,2 KH
2 ts ( 15 gr) Bakepulver = 5,1 KH
200 gr Philadelphia original = 6,4 KH
700 gr Kjøttdeig = 0 KH
150 gr Fløte = 4,35 KH
1 ss (40 gr) Seterrømme = 0,64 KH
100 gr hakkede tomater (Landlord) = 1,5 KH
En dæsj meierismør
Dette blir totalt: 19,19 karbohydrater.
Dette blir totalt 2 pizzaruller på til sammen 1260 gr.
Deler vi da 19,19 gram karber utover 1260 gram pizzarull, får vi 0.015 KH pr gram pizzarull.
Nå skjærer jeg disse to pizzarullene opp i 35 stk pizzasnurrer.
1260 gram pizzarull, delt på 35 pizzasnurrer, da får vi 36 gram pr snurr.
Og når 1 gram er lik 0,015 KH, da ganger jeg det med 36, og får 0.54 gram karbohydrater pr pizzasnurr
Kan det virkelig stemme da......?
Og til middag spiste jeg 6 slike snurrer, og 60 gram kinakål, og en desj dressing.
Men i følge matvaretabellen er jo det 0,3 gr KH i 100 gr spiselig vare av rått egg...... Og mine egg er 51 gram, og da regner jeg 0,2 gr karber pr, for å være på sikre sia.....
Og i følge matvaretabellen har seterrømme 1,6 gr KH pr 100 gr......Men når jeg løper ut og skjekker boksen står det jo at det er 2,9....hvorfor står det anderledes i matvaretabellen??
Trodde jeg kunne stole på den jeg....
Er jeg virkelig så på bærtur??
Står det ingenting på eggpakken regner jeg 0,5kh pr egg- men det er endel eggkartonger det står på. Jeg bruker mest prior sine" priorEgg" som inneholder 0,1 pr 100gr. Rømmen er 2,9. Ser noen nevner røros rømme her, det har jeg aldri hørt om- må nok begynne å lete etter det :):)
Er det forskjell på næring fra produsent til produsent altså? Produsenten er vel uansett ei høne? Tror ikke hver enkelt produsent regner ut hvor mye næring det er i ett egg så de forholder seg vel til samme greie alle sammen.
Når en matvare inneholder under 1 KH så trenger ikke produsenten opplyse om akkurat hvor mye det er. Han kan like godt skrive 0. Så jeg hadde regna HVERTFALL 0.9 pr egg:)
Dette blir totalt 2 pizzaruller på til sammen 1260 gr.
Deler vi da 19,19 gram karber utover 1260 gram pizzarull, får vi 0.015 KH pr gram pizzarull.
Nå skjærer jeg disse to pizzarullene opp i 35 stk pizzasnurrer.
1260 gram pizzarull, delt på 35 pizzasnurrer, da får vi 36 gram pr snurr.
Og når 1 gram er lik 0,015 KH, da ganger jeg det med 36, og får 0.54 gram karbohydrater pr pizzasnurr
[/quote]
Egentlig kunne du ha tatt 19.19 g karbo og delt på antall snurrer du fikk, altså 19,19/35= 0,54 g karber pr snurr ;)
0,9 pr 100 gr= nesten 2 egg. Det er det som står i matvaretabeller jeg har sjekket hvertfall:) Regner Prior som rimelig seriøse til jeg har bevis på noe annet, står det 0,1 pr 100 gr, regner jeg det. Det er mulig det er forskjell på foret til hønene , ikke vet jeg. First price sine inneholder 0,9 pr 100 gr feks.:)Vi får satse på det går bra med helsa vår alle sammen, om vi regner det littegranne forskjellig, eller?;)
Vel, siden det tydeligvis stemmer da, at det er omlag 0,5 gr kh pr snurr, så blir det en veldig veldig bra middag da, 5-6 slike snurra, og så salat til.........
Oppskrifta står jo i hovedinnlegget, jeg lager den der røra, og lar den vile 15 minutt i kjøleskapet.
Så brer jeg den utover 2 langpanner, Slik at det blir en rektangelformet bunn på hver langpanne, steker begge to i ovenen samtidig, med varmluft, i 15 minutt. Tar de ut, og har på fyllet, og steker de videre i nye 15 minutt. Deretter tar jeg de ut, og har på godt med ost.
Så ruller jeg de sammen som en rullekake.
Jeg får da altså to rullekaker, eller pizzaruller.
Disse lar jeg ligge på kjøkkenbenken sammenrullet og avkjøle seg, for da smelter osten av seg selv. Så legger jeg den i kjøleskapet.
Eller i fryseren. Jeg skjærer den gjerne opp i skiver og fryser ned 6 og 6 skiver som jeg har til lunch osv.
Når jeg skal ha dem til middag legger jeg skivene på bakepapir i langpanna, med en osteskive oppå, og steker/varmer de.
Og det er såååååååååå godt!!!!!
Fyllet innni kan man jo lage som man vil, jeg har prøvd mange varianter, men liker denne best.
Husk å "smadre" kjøttdeigen godt, lettere å rulle sammen rullekaka da......
Samtlige First Price sine produkter som inneholder noe som kommer fra høna er eksakt det samme som Prior sine. Se på strekkoden på de forskjellige produktene, og da ser du at det blir pakket på samme sted. F.eks First Price frosne kyllingbryst er overskuddet av Prior sine ferske kyllingbryst. Eggene er eksakt de samme, men også her overskuddet bortsett fra i perioder hvor det selges mye egg hvor First Price kun får en garantimengde.
Så hva som står på pakken tror jeg man skal ta med en klype salt og regne det som står som offisielle tall hos egg, nemlig 0.9 kh per 100 gram.
Eg prøver meg på den her no, botnen gjekk nettopp inn i ovnen.
Stod ingen grader, men prøver meg på 200, følte meg modig. :)
Røra vart ein god del meir "suppe" enn forventa, men eg har heller aldri laga noko slikt før. Gleder meg!
Bortsett fra at de er sprøyta full av sukker- og saltlake for å virke større... :rolleyes:
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.