Da er lavkarbo pepperkaker i boks! Dessverre såpass gode at jeg får lyst på en til, men selvfølgelig ikke helt som vanlige!
Jeg har byttet ut mel med finmalte mandler.
50 gr smør smeltes i kjele
2 små ss sirup (jada!) og
4 ss sukrin røres inn i smøret.
Deretter rører du inn 2 ss fløte.
Lag en blanding av finmalte mandler og krydder, jeg brukte:
1/4 ts nellikk
1/4 ts pepper
1/4 ts ingefær
1/4 ts pepper
1/2 ts bakepulver
4 dl finmalte mandler
Rør dette inn i smørblandingen. Dette blir en tykk, seig masse. Jeg la 20 små topper på bakepapir og klemte de til runde kjeks med fingrene. Deigen er såpass seig at du kan bruke pepperkakeformer, men du må klemme ut deigen først.
Stekes midt i ovnen på 175 grader, ca 8 minutter.
Jeg fikk 40 kaker. Jeg regner karber slik: sirup 30 karb, smør 0,5, fløte 0,5, mandler 30. Dvs at hver kake har 1,5 - 2 karber.
Å, denne må jeg prøve! Prøvde meg på en improvisert pepperkakeoppskrift før idag, og den ble nemlig ganske forferdelig:P Men denne virker lovende! Tusen takk:)
Bakte disse nå nettopp, kjempegode! Mine ble kanskje litt tykke, så de ble litt seige etter 8 min steketid. Men satte ned ovnen til 100 grader og stekte de 10 min ekstra på rist, og da ble de ganske sprø etter å ha fått kjølt seg ned. Tjoho! Nå kan julen bare komme :-) Takk for oppskrift!
Jepp, jeg har sett den, og den er lagret. Blir så forbasket luftig av tagatesse så jeg satser på sukrin i stedet. Har ikke yaconsirup heller jeg da - så jeg er fortsatt i tenkeboksen :D
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.