Jeg er helt ny på lavkarbo, og kosten min består vanligvis av egg , ost, bacon, middag uten karbs osv.. men jeg var på middagsbesøk igår og fikk servert fløtepoteter, og da spiste jeg en del av disse. Spørsmålet mitt er, hva skjer hvis jeg spiser karbs engang i blandt? feks om lørdagene? Hvis jeg spiser normal kost en gang i uka, hva skjer da? Stopper vektnedgangen akkurat for den dagen,eller legger jeg på meg igjen?
Du behøver jo ikke å frastå fra karbohydrater helt! Det handler mer om hvor de kommer fra. Grønnsaker som i hovedsak vokser over jorden (med unntak av løk, enn om man også skal være litt forsiktig med det) er de minst stivelsesrike. Stivelse blir omgjort til sukker i kroppen din, og øker blodsukkeret, hvilket igjen øker fettlagringen. Du kan med hell innføre plenty med grønnsaker, som brokkoli, paprika, diverse typer kål; blomkål, rosenkål, spisskål, hodekål, og skvåsj, aubergine, bladgrønnsaker etc etc, i kostholdet ditt, for å slippe at det blir ensidig.
Når man kjører et egenkomponert opplegg så er det en selv som setter reglene. Men jeg kan jo fortelle deg så mye som at dersom man har hyppige utskeielser så vil man forvirre kroppen. Som jeg forstår ut av det lille du forteller om kostholdet ditt så er du mest sannsynlig i ketose, hvilket er en fullverdig fettforbrenning. Har du for mange tilfeller hvor du spiser høykarbomat så vil kroppen måtte skifte mellom fett- og karbohydratforbrenning, noe som kan være slitsomt for kroppen, og over tid kan gjøre det vanskelig å gå ned i vekt. Det er ikke sånn at det er krise. Men jeg ville for min del lagt eventuelle utskeielser til et punkt i dietten hvor jeg var mer trygg på kostholdet og var nærmere målet. Da tror jeg man har mer kontroll.
I følge Pål jåbekk er lavkarbo et godt kosthold å skjeie ut på.... men da mye sjeldnere enn en gang i uka!
Hva skjer hvis du allikevel velger å spise høykarbo en gang i uken?? Ja, med mindre du intensivtrener samtidig med at du spiser høykarbo, så går du ut av ketose, og lagrer fett. Så tar det noen dager før du igjen er i ketose... og så er det jammen lørda'n igjen...;)
Det eneste normale med et høykarbokosthold, er at man normalt legger på seg av det :rolleyes:
For meg funker det.
Det vil si: inn i hodet mitt er det lov å spise på lørdager masse karbohydrater. Men i praksis så smaker det ikke så godt og jeg får vondt i magen min. Så det begrenser seg selv. :)
Men typisk utskeielse for meg er forrige lørdag: masse øl (konsert). Forrige lørdag: rundstykker til frokost.
Men forsøker å unngå både fett OG lette karbohydrater sammen! Og dagen etter er jeg ekstra streng med kostholdet.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.