Leif sa for siden:
Hei
Må bare spørre litt her for en kan bli litt forvirra av å lese mange steder på nettet.
Jeg klarer ikke å leve kjempelavkarbo, høyfett men jeg spiser ikke ris,brød,poteter,frukt og sukker i særlig grad. Har som mål å gjennomføre et 54 km skiløp på ca 4 timer samt et 21 mil sykkelløp på ca 7 timer og regner meg som en middels turløper/rytter. Hva i all verden skal man drikke/spise da?Viss det er fett som gjelder kan man vel bare drikke fløte? Man skal jo egentlig ikke smelle i seg for mye karb, men her inne leste jeg en plass at viss man trener en del skal man plutselig spise sukker,sirup,sjokolademelk likevel. Var vel en veldig spreking som het tommygutt eller Pål som skrev noe om dette. Skulle gjerne hatt det blandingsforholdet mellom cocosa,sirup og sjokolademelk i tilfelle det er en "superbensin" Synes dette er litt vanskelig. På toppen av det hele leste jeg i et mat og helse at den ene journalisten gjennomførte Vasaloppet med bare å drikke vann!! Han hadde riktignok smelt i seg en pakke med egg og noe flesk til frokost :)
Før tenkte jeg slik: Skal man bruke fett som energi må man venne kroppen til å forbrenne fett og da ikke innta karber under trening. Inntar man karber vil bruk av ketoner opphøre og man er tilbake i den "gamle" leksa
Nå tenker jeg : Jeg skjønner ikke dette helt....
Proteinpulver lurer jeg også på. Hva er forskjellen på pulver og det å hive innpå et kjøttstykke eller en neve med egg?
Ser at det er flere innlegg om emnet men jeg kverner på nytt om emnet...