Nu er jeg på 4 dagen i Atkins, og det går faktisk rigtig godt (savner bare at sætte tænderne i noget brød!)
Men jeg forstår ikke helt reglerne...
Hvorfor er det tilladt at spise fløde og ikke mælk ?
Kan man ikke selv bestemme, bare carbo ? (kulhydraterne) er under 20g om dagen ?
Jeg synes grøntsagerne får mig lynhurtigt op på 20 g.
Jeg spiser cherrytomater, æg og bacon til Frukost. Som regel med et stykke steg fra dagen før, eller hvad vi har.
Lunch er rød peber, tun, creme fraiche eller lign. Ihvertfald fisk.
Om aftenen spiser jeg kød, fisk eller hvad resten af familien nu også får, indenfor de tilladte madvarer + grøntsager.
I dag er jeg indtil nu oppe på 14g, og så er det ikke mange grøntsager jeg kan spise til vores fisk i aften... :(
Gør jeg noget galt?
Det er mindre karbohydrater i fløte enn det er i melk - tror bare det er derfor.
:ja:
Det skjønner jeg ikke. Hvordan regner du ut karbene ?? Husker du å trekke fra fiber ??
Det er veldig viktig om du bruker program som f.eks. www.fitday.com. Veier du maten eller måler du ??? Jeg spiser masser av grønsaker og har ikke noe problem med det. Nå har tomat ganske mye karber i forhold til andre, men en cherry tomat har ikke mer enn 1 karb !
Det er veldig bra syns jeg ! :)
Veldig bra !! En middels stor rød paprika (peber) har 6 karber..... Og i tunfisk og creme fraishe er det ikke mye .....
Alt ser helt flott ut !! Syns du er kjempeflink !!!
100 gram brokkoli har 2 gram karber - så du har litt å gå på....
Som sagt tor jeg ikke du gjør noe galt md maten, - men kanskje med utregningen din. Hvis du har spist frokost og lunch som ovenfor kan jeg ikke skjønne at det er så mange karber, - med mindre du spise en stoooooor rød peber helt selv !! Hvis du setter opp nøyaktig mål på hva du har spist av hva - så kan jeg testregne ut for deg :)
Tusind tak for svaret :)
Jeg tror det er udregningen den er gal med så :confused:
Bruger en engelsk version hvor målene er udregnet i f.eks ½ cup. Og ved ikke helt hvad ½ cup svarer til, så har regnet med ca. 1 dl.
Det vil sige at ½ cup broccoli = 3,9 carbs og ½ cup rød paprika = 4,8 står der i tabellen.
1 æg = 0,6 carbs, og 6 cherrytomater= 4,7 (spiser 3 hver morgen + 2 æg og 2-3 skiver bacon)
Jeg vejer min mad.
Tror jeg må se om jeg kan finde en tabel med alm. mål....
Bestilte ketostix på apoteket i dag og kan hente dem i morgen, så det bliver spændende at se :)
Jeg har sjekket hvor mye det er i en kopp; 1 Cup (US) = 2,37 dl, 1 Cup (Canada) = 2,27 dl og 1 Cup (metric) = 2,5 dl. Jeg går ut fra at de i england bruker det siste alternativet. Da vil 1/2 cup være det samme som 1,25 dl.
[color=teal][/color]
:klem: marianne
Det går ikke an å måle brokkoli og paprika i koppemål. Det blir helt feil. Det er ikke mange buketter rå brokkoli i 1,25 dl !! Det er derfor jeg heller veier maten. Å være nøyaktig med koppemål er helt umulig. Prøv www.fitday.com . Der må du trikse og mikse litt. F.eks. brokkoli må legges inn som "frozen spears" for å få riktig mål. Der er ålet 1 pk.10 oz. Så f.eks. 100 gram blir 0.35 pakke. (100 gram er 3.5 oz - så alt jeg legger inn deler jeg antall gram på 0.035 for å få oz)
[font=Verdana][/font]
Det tar litt tid å bli vant til, men nå går det kjemeraskt. Har lagt inn de matvarene jeg bruker mest av de norske også. + de matrettene jeg lager ofte.
Kan forklare senere om du trenger det !
[font=Verdana][/font]
Så vei i vei ! Tror ikke du behøver å være redd for å spise for mye grønnsaker. Bare du holder deg unna de som er ekstra høye i karbo og GI. Slik som gulerot ... Kålrot er bra, men du må være OBS at den inneholder mer karber enn du tror - den er tung ......
[font=Verdana][/font]
:)
Mye bedre å veie enn å bruke volum-størrelser, ja :) :ja:
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.