< Tilbake til oversikten

Appelsinjuice og carbs ...

#1

MiaM sa for siden:

Jeg er ny her og lurer på om jeg kan fortsette å drikke appelsinjuice - jeg starter med lavkarbo-diett i dag...Anyone?:o


#2

Areola sa for siden:

Nei, Appelsinjuice bør du unngå - nesten uansett hvilken lavkarbo-filosofi du velger.


#3

Victory sa for siden:

Hei!

Det er ganske mange karbohydreter i juice..
www.tine.no/18523.cms

Ville byttet den ut med vann, og spart de til noe annet snadder. ;)


#4

arnakristin sa for siden:

Hei,
De fleste lavkarbo retningene har ikke frukt på lista over lovlige matvarer.
Du skriver ikke hvilken retning du følger og ikke hvor mange kh du skal legge deg på daglig, så veldig vannsklig å komme med noen råd. Sjekket www.matvareguiden.no og appelsinjuice har alt fra 8,6 til 11 kh pr 100 gram og det synes jeg er litt i meste laget. Mange her inne har en generell regel om at matvaren bør ha mindre enn 5 g kh pr 100 g.

I og med at du er relativt fersk her inne så legger jeg ved en link til en tråd der jeg har samlet litt generell informasjon vedrørende lavkarbo for nybegynnere.
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=29970


#5

Supera sa for siden:

Hvis du vil få i deg C-vitamin (som er det eneste vitaminet man ikke får i seg av å spise utelukkende kjøtt og egg), så spis heller litt rød paprika. ;)

Fra matvareguiden.no:
100g appelsinjuice gir 30 mg C-vitamin (og 10g karbo)
100g appelsin gir 51 mg C-vitamin (og 7,2g karbo)
100g rød paprika gir 200 mg C-vitamin (og 4,6g karbo)!

Appelsin en C-vitamin bombe, my ass. Ikke tvil om hva jeg ville valgt (og velger). ;)


#6

Carisma sa for siden:

Brokkoli er faktisk en av de mest c-vitaminrike matvarene.

Dropp juicen, du kunne like gjerne drukket rent sukkervann.


#7

Yonah sa for siden:

Rød paprika inneh0lder mere..

Br0kk0li innel0lder 70mg pr 100g 0g rød paprika innel0lder 200mg pr 100g.


#8

Supera sa for siden:

C-VITAMINTOPPEN
(Innhold per 100 gram)

  1. Guava, rå: 230 mg
  2. Paprika, gul, rå: 205 mg
  3. Paprika, rød, rå: 200 mg
  4. Solbær, rå: 159 mg
  5. Paprika, rød, kokt: 130 mg
  6. Grønnkål, rå: 120 mg
  7. Rosenkål, fryst: 117 mg
  8. Paprika, grønn, rå: 115 mg
  9. Rosenkål, norsk, rå: 113 mg
  10. Persille, norsk, rå: 108 mg
  11. Molter, rå: 95 mg
  12. Paprika, grønn, kokt: 75 mg
  13. Brokkoli, norsk, rå: 70 mg
  14. Jordbær, rå: 69 mg
  15. Brokkoli, fryst: 68 mg
  16. Spisskål, rå: 66 mg
  17. Brokkoli, importert, rå: 65 mg
  18. Knutekål, rå: 62 mg
  19. Rødkål, rå: 60 mg
  20. Papaya, rå: 60 mg
  21. Kiwi, rå: 59 mg
  22. Blomkål, norsk, rå: 58 mg
  23. Hodekål, rå: 54 mg
  24. Spinat, rå: 54 mg
  25. Klementin, rå: 54 mg
  26. Sitron, rå: 53 mg
  27. Persillerot, norsk, rå: 52 mg
  28. Appelsin, rå: 51 mg
  29. Brokkoli, kokt: 47 mg
  30. Sukkererter, norsk, rå: 46 mg
  31. Lime, rå: 46 mg
  32. Litchi, rå: 45 mg
  33. Blomkål, norsk, fryst: 42 mg
  34. Kumquat: 39 mg
  35. Blomkål, kokt: 38 mg
  36. Mango, rå: 37 mg
  37. Nektarin, rå: 37 mg
  38. Grapefrukt, rå: 36 mg
  39. Hyllebær, rå: 36 mg
  40. Kålrot, kålrabi, norsk, rå: 35 mg
  41. Hodekål, kokt: 35 mg
  42. Persillerot, kokt: 34 mg
  43. Asparges, rå: 33 mg
  44. Asparges, hermetisk, avrent: 33 mg
  45. Stikkelsbær, rå: 32 mg
  46. Fersken, rå: 31 mg
  47. Neper, norsk, rå: 31 mg
  48. Mangold, sølvbete, rå: 30 mg
  49. Rips, rå: 27 mg
  50. Tomat cherry, importert, rå: 26 mg
  51. Kastanjer, ristede: 26 mg
  52. Melon, kantaloup, rå: 26 mg

Kilde

Oi, gul paprika har faktisk hakket mer c-vitamin enn rød.


#9

MiaM sa for siden:

WOW!! Tusen takk alle sammen, supert :D

Da var det ikke mere appelsinjuice på meg. Var heller ikke klar over at rød paprika hadde så enormt med C vitamin i seg, jeg har jo ( som de fleste andre vil jeg tro ) vært sikker på appelsinen jeg da...Tusen takk for kjempeflott info!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.