< Tilbake til oversikten

Marsipan ... igjen (Bilder)

#1

Shrinking Line sa for siden:

Jeg ser at det allerede ligger flere måter å lage marsipan på her inne, men jeg har laget den litt anderledes, så jeg legger ut min og :)

Jeg kjøpte ferdig knuste mandler, men helt knuste var de ikke. Jeg valgte å bruke dem slik, så får jeg litt å tygge på.

Jeg tok

1 eggehvite
2-3 dråper mandel ekstrakt
10-15 dråper Stevia Dulce (Den mørke varianten)
ca 130g ? knuste mandler (14 av strøkne ss i ordentlig ss måler)

(Vet dessverre ikke 100% fordi jeg oppdaget at vekten min hadde smeltet på undersiden, så jeg må ut å kjøpe ny i morgen....sukk)

Jeg blandet vesken sammen før jeg begynte å blande inn mandlene. Ble en seig og fin masse.

Jeg smeltet 50g 86% sjokolade (19g kh pr 100g) i mikroen som jeg dyppet deler av marsipanen i. Det var veldig mye igjen da jeg var ferdig. Så jeg tipper at jeg har kanskje brukt maks 20g om ikke mindre.

Jeg prøvde å regner litt på det, men det var ikke enkelt.

20g sjokolade 3,8kh
1 eggehvite 0.4kh
Stevia Dulce 0kh
Mandel ekstrakt ?kh
Mandler 9.1kh

Når det gjelder mandlene så har jeg lest verdier fra 4,5kh opp til 9kh. Noen som vet 100%? Jeg har satt 7 her

Jeg fikk ca 25+ biter på dette som gir ca 0.5kh pr bit.

Neste gang skal jeg lage med mandel mel som jeg har som bare har 3.7kh pr 100g, men jeg ville prøve slik som nå og.

Mengden av sjokolade igjen. Jeg vil påstå at jeg brukte mindre enn 20g, men bedre å være sikker.

#2

Nemii sa for siden:

Tror mandelmelet er for lite fett til at man kan lage marsipan med det - tipper det ikke vil henge sammen. Men si gjerne fra om det funker!:)


#3

Kanutten sa for siden:

Er ikke malte mandler og mandelmel det samme??? Bruker jo malte mandler når jeg lager marsipan??


#4

lifejack sa for siden:

Dette er det som står om mandelmel på funksjonellmat.no:
"Vårt mandelmel inneholder de samme gode fettsyrene som mandler, men i mindre mengder. I mandelmelet er over 80% av fettet fra mandlene fjernet ved kaldpressing, for å gjøre det bedre egnet som mel."
Så tror det kan være vanskeligere å lage marsipan av. Men det er jo verdt et forsøk! Og kanskje det funker med en blanding av mandler og mandelmel?!? Lykke til:)


#5

Dietta sa for siden:

Nam - Nam - Nam :D:D:D
Jammen godt det snart er jul, da blir det mass lavkarbo godis her i huset ;)


#6

Kanutten sa for siden:

Jammen, jammen, jeg har jo kalt det mandelmelhver gang jeg har malt mandler selv...? Og kokosmel når jeg maler kokos??


#7

LineJM sa for siden:

Vet ikke når det gjelder mandler, har kalt finmalte mandler mandelmel selv. Men i kokosmel så er det fjernet en del av fettet slik at man sitter igjen med mer fiber og protein. Det oppfører seg ganske annerledes enn finmalte kokosflak....


#8

lifejack sa for siden:

Ja, hvis du lager "mandelmel" selv ved å finmale mandler er det klart det inneholder like mye fett som de hele mandlene og dermed vil fungere flott som marsipaningrediens:) Går du derimot på helsekosten og kjøper mandelmel, får du en pose med fettredusert, finmalt mandelmasse som minner mer om kornmel;)


#9

Shrinking Line sa for siden:

Jeg trodde og det var det samme til jeg i går ble fortalt av min nabo at det ikke var helt det samme. Men det er helt greit, da dropper vi det forsøket og erstatter det med et forsøk på kransekake hihi


#10

Yonah sa for siden:

Eh, det du har gjort er ikke helt marsipan, men en slags kransekakemasse, fordi du har ikke skåldet mandlene( følgelig fordi du kjøpte ferdig) og da blir den slik grov som her.

Men ja, det er veldig lett å lage marsipan. Jeg skal snart lage marsipan og fryse ned kuler og dyppe de like før jul..Men jeg må fryse de, ellers er glasset tomt før jul:D


#11

Shrinking Line sa for siden:

Marsipan nok for meg, godt var det uansett hihi.

Neste gang skal jeg lage kransekake tenkte jeg hihi.

Ellers får jeg kjøpt ferdig skoldet her på butikken, jeg bare gadd ikke å male dem hihi


#12

Angel!! sa for siden:

Nam, dette må prøves :) Men hvor finner jeg mandel ekstrakt og stevia dulce??? er det i vanlige matvarebutikker?:)


#13

Shrinking Line sa for siden:

Mandel ekstrakt fant jeg i vanlig butikk her i Østerrike så jeg regner med at det er det i Norge og. Stevia dulce vet jeg ikke om man får tak i i Norge. Må nesten forhøre seg. Men det er flytende søtningsmiddel.


#14

Angel!! sa for siden:

Tusen takk for raskt svar:) Da kan eg jo kanskje prøve med annet flytende søtningsmiddel? :)


#15

Shrinking Line sa for siden:

Det kan du, så lenge det er et av de som er greie å bruke på lavkarbo. Flytende er ofte sterkere enn krystaller.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.