< Tilbake til oversikten

Kostreform - Lokalgruppe Trøndelag

#1

Sivi sa for siden:

Hei!

Kostreform.no har startet lokalgruppe i Trøndelag.
Vi tar sikte på å møtes siste onsdag hver måned og ønsker gamle og nye medlemmer velkommen til innlegg, diskusjon og samtaler rundt lavkarbokosthold.
Møter annonseres i denne tråden og nye medlemmer og interesserte er hjertelig velkomne.
Matkurs og foredrag med f.eks. Skaldeman etc er noe av det vi ønsker å få til i 2010.

Formålet med denne tråden er å samle oppskrifter og smarte tips som gjør hverdagen enklere for oss. På den måten slipper dere å maile til meg og at jeg bombarderer dere med mail tilbake :-)

Mvh. Siv ;)


#2

Sivi sa for siden:

MØTET MED FEDON LINDBERG ER "AVLYST":
Møtet i helseringen med Fedon Lindberg viste seg å være 14. januar i 2009 :eek:
Det er dermed ingen vits i å møte opp i 2010 til tomme lokaler.
Her har vi rett og slett blingset på årstallet. Vi beklager!
[size=1][/size]
MØTE ANG. KETOLYSEKUREN:
Akupunktursenteret i Innherredsveien holder ketolysekurs. Nytt kurs starter 19. januar.
Se www.ketolyse.no
Kursholderen er interessert i å møte oss! Nærmere info kommer...
[size=1][/size]
Ketolysekuren er en diett bestående av vanlig mat som fås i vanlige butikker. Man kan ikke spise karbohydrater i noen vesentlig mengde. Man spiser da protein og fett i stedet. Dette medfører en spesiell fettforbrenning, som er årsak til de store og raske vekttapene. Denne forbrenningen kalles ketose. Man kan spise forskjellige typer salat, mange grønnsaker, sopp, kjøtt, fisk, ost, egg, noen meieriprodukter. Mat du ikke kan spise er; brød, pasta, ris, frukt (bortsett fra jordbær, bringebær og multe), sukker og søtsaker....
[size=1][/size]
[font=Verdana][/font]SKALDEMAN PÅ FINNSKOGTOPPEN:
STEN STURE SKALDEMAN på Finnskogtoppen - 2010
8.-12. februar 2010
NY SKALDEMAN-UKE – vi har noen plasser igjen.
finnskogtoppen.no
Sten Sture Skaldeman er Nordens ledende ekspert på hormonell styrt vegttap!
Hans bøker har hjulpet titusen-tals mennesker å spise seg til helse.


#3

Sivi sa for siden:

Neste møte er satt til onsdag 27. januar kl 1800.
Sted er som vanlig Brundalen vgs. Blokk B.
Vi serverer kaffe/te/nøtter og tar en sum på 30,- pr person.
Pengene går tilbake til medlemmene i form av foredragsholdere/kurs/kaffe/te/nøtter.

Vi håper å se flest mulig der på nyåret!

Nye medlemmer og interesserte er velkomne.
Kontaktinformasjon kan dere finne på kostreform.no eller ved å sende en melding.


#4

Sivi sa for siden:

Denne oppskriften er funnet her på forumet og er kjempegod: :p

n 5 toppede ss soyaprotein (smakte ikke noe)
n 1 dl rømme/creme fraiche
n 1 dl malte mandler eller valnøtter
n 2 ts bakepulver
n 2 tykke båter hvitløk, presset
n 1/2 ts salt
n 4 egg
n 4 gode ss mykt/smeltet smør
n 1 ts paprikapulver
n 4 ss linfrø
n 4 ss solsikkefrø
n 70 gram kruskakli
n 4 ss sesamfrø

Bland alt i en mikser til det er en smørbar deig (som tannpasta, omtrent). Ta i litt mer soyaprotein om deigen er for løs. Den skal være omtrent som Ingers rugbrød-deig.

Spa deigen over i en brødform kledd med bakepapir, strø over masse sesamfrø og sett den midt i ovnen på 180 grader i ca en times tid.


#5

Sivi sa for siden:

Her er oppskriften fra Brit. Hun har ikke regnet karbohydratinnhold på brødet, men det skal være veldig godt:
[size=1][/size]

n 2 1/2 kopp store el vanlige havregryn (alt. glutenfri havregryn)
n 1/4 kopp linfrø
n 1/2 kopp gresskarkjerner (kan hakkes om ønskelig)
n 3/4 kopp solsikkekjerner
n 1/2 kopp soyamel
n 1 1/2 kopp fin bokhvete (el kikert-, amaranth-, quinoamel)
n 2 ts bakepulver
n 1/4 ts salt
n 2 bs fiberhusk blandet i ca 5 dl vann

Egentlig kan du vel selv bestemme ingredienser. Jeg tilsetter f eks litt sesamfrø. Du kan også bruke hakkede oliven, hakket tørket tomat, litt raspet gulrot, tørket frukt.
Bruk kjøkkenmaskin. Kjevle ut til ca 1/2 cm på bakepapir. (Bruk gjerne plastpose rundt kjevlen.)
Overfør bakepapir med deig til ovnsplate og stykk ut i biter på størrelse med 1/2 knekkebrød.
Stekes midt i ovnen ved 175 grader i 35 min.

1 kopp = 2 1/2dl

www.aftonbladet.se/nyheter/article5957251.ab
www.kostdoktorn.se/lagkolhydratkost-lchf
www.lchfrecept.com/


#6

Sivi sa for siden:

Bunn:
n 250 gr. grovhakkede mandler
n 100 - 150 gr. romtemperert smør (bruk helst Tine meierismør).
Blandes godt

Fyll:
n 1 boks seterrømme
n 1 boks fløte (1/3 l.)
n 1 pk Heistad bringebærgele (bruk 1/2 mengde vann) fåes kjøpt hos Ica Maxi, Ultra og Mega
n 1 pk Philadelfia ost / Tine kremost

Lag gele, avkjøles. Rør sammen kremost og rømme
Visp kremen
Bland rømmeost, krem og ha i geleen. Bland alt forsiktig, og helles over bunnen (bruk rund form).
Stå kaldt natta over

Guri S. sendte meg dette forslaget som hun hadde funnet her inne, og jeg kan skrive under på at med denne kaken lider vi ingen nød i selskap, den er utrolig god!
Her kan man også lage egen gele av sitron/lime fun light saft og gelatin i stedet for Heistad.
Den kan også lages i muffinsformer slik at vi enkelt kan ta med snacks til oss selv i selskap med ”høykarbere”.
Dersom du ikke liker mandler i bunnen så kan du benytte Cavalier cinnamon kjeks
kjøpt på helsekosten (Solsiden). Gelelokk kan også lages.


#7

Sivi sa for siden:

Guri har også forsøkt denne med hell:

3 dl. seterrømme el. bland med fløte
4 egg
2 ts bakepulver
4-5 ts Johannesbrødkjernemel (kjøpes på Helsekostforretning) el. Nestargel på apotek
1 ss Natron
1 ts kardemomme
50 gr. smeltet smør

Svelle i kjøleskap ca. 20 min


#8

Sivi sa for siden:

Guri anbefaler også denne sausen:

n Hakk 1 løk i små biter
n Hakk en pakke bacon i terninger
stekes passe brunt
n Slå over en boks fløte - kokes sammen

Sausen kan brukes til biff, svinefilet, koteletter, kyllingfilet etc.
[size=1][/size]
n Svinekjøtt og kylling kan brunes i stekepanne, legges i ildfast form, slå sausen over og gratiner med ost.
n Det hele settes i ovnen til kjøttet er gjennomstekt og osten er smeltet.
n Broccoli og blomkål er kjempegodt til - eller kan lages som en grateng.


#9

Sivi sa for siden:

Iset er en bruker her inne med masse gode oppskrifter. Denne bruker jeg ofte!
[size=1][/size]
1 blomkålhode kokes i ca 20 minutter.

Kjør det i mikseren med:
en ts hvit pepper,
en ts salt,
ca 50 gram smør (jeg elsker smør, men bruk mindre om du ikke liker smørsmaken),
2 ss fløte,
1/3 pakke fetaost (de grønne firkantede pakkene).


#10

Sivi sa for siden:

BLOMKÅLSALAT!!

1 boks creme fräiche
1 pakke majones
1 ss sennep ( finnes en fransk type uten sukker!)
4 vårkløk
1/4 squash
1 stort blomkålhode
salt og pepper

Kok opp blomkål i små buketter til de er møre, skyll dem i kaldt vann.
Bland sammen creme Fräiche, majones, salt, pepper og sennep, smak til å kjenn om du vil ha mer av det ene eller det andre.
Ha så i resten, og bland godt.
La den stå litt i kjøleskapet så smaken setter seg.
[size=1][/size]
Denne brukte jeg mye i sommer i stedet for potetsalat. Jeg synes den er bedre enn potetsalat!


#11

Sivi sa for siden:

Her er oppskriften på brødet som Guri hadde med seg på medlemsmøtet:
[size=1][/size]
5 egg
0,5 dl rapsolje
1-2 ts seltin
2 dl seterrømme/kesam/creme fraiche
2 dl vann
1 ss bakepulver
100 gr kruskakli
100 gr sesamfrø
100 gr linfrø
50-100 gr valnøtter/solsikkefrø/mandler/gresskar
175 gr soyamel
[size=1][/size]
175 grader midt i ovnen i 50-60 minutter.
[size=1][/size]
Vel bekomne!


#12

Sivi sa for siden:

På sist medlemsmøte ble vi anbefalt himalayasalt. Dette kan kjøpes på www.altshop.no.
Fint om dere sier fra hvis dere vet om andre steder man kan få tak i dette? Hva med To Tårn ved Nidarosdomen - kanskje de har det?


#13

Sivi sa for siden:

Sukrin var oppe som et tema på sist møte.
Det står at 100 g sukrin inneholder 100 g karbohydrater.
Under står det også at dette er 100g sukkeralkoholer. Vi som regner karbohydrater pr dag kan trekke fra sukkeralkoholene da disse ikke omdannes til glykose.
[size=1][/size]
Jeg vil tro at sukrin er et godt alternativ til de som vil ha søtning, da det verken har kalorier eller blodsukkerstigning.
www.sukrin.no
www.matoghelse.no/mat/2007/04/19/erytritol-sukkeralkohol-som-ikke-skader-helsa.aspx
[size=1][/size]
Det beste er selvfølgelig å holde seg unna og spise mest mulig ren mat:
Ingen søtningsmidler er sunne i store mengder, og de fleste av de kunstige sukkeralkoholene/polyolene har den ulempen at de "vekker" bakterievekst i tarmen og gir luftsmerter og diare ved stort inntak.

En del opplever at vekttapet stopper opp når man spiser mye sukkeralkoholer.


#14

Sivi sa for siden:

2 egg
1ss fløte
1/2ts bakepulver
1/2cup ( 1cup=2.25dl) revet ost
litt salt
1ss olje
2ss bakemiks( evt 15g sojamjøl og en liten ss fiberhusk)

Rør sammen, spre ut på bakepapir og stek i ca 10min på 225g, eller til bunnen blir sprø og brun.

Sleng på ditt favorittfyll og stek til sprø ost


#15

Skinnogbein sa for siden:

Unnskyld, Sivi, jeg mener ikke være frekk. Men er det noen som helst poeng at du kopier oppskrifter fra oppskriftsidene her inne på forumet og legger dem her på denne tråden? Er det fordi du er redd vi ikke finner frem selv, tror du vi trøndere virkelig er så treg?:o


#16

Sivi sa for siden:

Hensikten står i første innlegg...i stedet for at vi mailer gode oppskrifter til hverandre falt det meg inn at en tråd som dette måtte være bedre. Da får vi tipsene samlet på ett sted og alle kan bidra som de selv ønsker.
[size=1][/size]
Jeg anser ikke trøndere som treige, men jeg synes heller ikke at man er treig fordi om man ikke finner frem i et forum som inneholder tusenvis av oppskrifter. :)
Gode oppskrifter mottas fremdeles med takk! ;)


#17

Baltazar sa for siden:

Er det en butikk? Hvor holder de til? (så slipper jeg å virre rundt domen) Fant de ikke på gule sider.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.