Jeg har slitt lenge med x antall kilo for mye, og oppdaget for en ukes tid siden: KETOLYSE!!
Jeg satt vel til nærmere tre om natta å leste, og bestilte pakken dagen etter.Nå, etter 5 dager, har jeg allerede gått ned 3,5 kg!!Er dette normalt?
Lurer også på en del ting ang mat.. Er soyamel det samme som soyaprotein? Kan man spise baconsnacks? Og hva med atkinssjokoladene?
Sukkersuget river i meg, og jeg så de hadde disse djokoladene på butikken(til svimlende 31 kr...) Men tør jo ikke spise det med mindre jeg er sikker på at det er ok...
Jeg sverger til denne kuren, og er fast bestemt på at denne gangen skal det gå!!
Hadde vært koselig å få kontakt med flere som er i begynnerfasen, da det ikke alltid er motivasjon å ha en slank samboer som hiver i seg potetgull for alle pengene,,,:(
Jeg har forresten ALDRI vært glad og fornøyd på kur før... går å plystrer (?!) og er ikke trøtt når jeg våkner mer... nei, dette er bare positivt!flott flott flott!:D
Hei,
En del med mye overvekt å ta av kan gå ned mye på kort tid i begynnelsen, særlig de som har mye væskeansamling.
Soyamel og soyaprotein er ikke det samme, mye kh i soyamel.
Baconsvor kan spises, husk å sjekk pakka for kh, noen har mye kh. Husk også at salt binder vann i kroppen.
Atkins barer, kan spises i moderate mengder, brukes oftest som krisemat. Husk at mange reagerer på kunstig søtningsmidler, dvs vektnedgangen kan stoppe opp i tillegg til at det kan trigge søtsuget. Vil anbefale deg å holde deg unna søtningsmidler, søtsuget gir seg som regel veldig fort. Bare jeg får i meg nok fett i løpet av dagen så kan jeg glatt gå forbi alle godtehyllene i butikken uten å bli fristet til å hive ned minste bit ned i kurven.
Du finner masse forslag til hva du kan spise istedenfor ”godteri” her på forumet som for eksempel litt bær (jordbær, blåbær, bringebær) og krem.
Det med å gå forbi brødavdelingen bedrer seg etterhvert. Du kommer ikke til å savne det :) Jeg gjentar det som ble sagt over her. Er utrolig viktig å holde seg borte fra alt som er sukkerfritt i begynnelsen! Når du er kvitt søtsuget kan du nemlig innkassere en ro i kroppen som du aldri har hatt før. Du har kontroll på maten og ikke omvendt :) gled deg!! Dersom du har lyst på noe godt har jeg flere ganger blitt reddet av bringebær med krem :sikle:
Så må jeg bare signere Hannehk, om en stund enser du ikke bakervare avdelingen i butikken., det greier til og med jeg som har svart belte i gjærbakst :D Verre er det når jeg hjelper brutter’n med baking i hans vedfyrte bakerovn :mad:
Ketolysekuren er en slankekur som går ut på å spise ren mat; kjøtt, fisk, grønnsaker, egg o.lign., uten alle mulige ferdigprodukter og tilsetningsstoffer. På ketolysekuren skal du spise max 15-20 gram karbohydrater pr dag, og de skal komme hovedsaklig fra grønnsaker som vokser over jorda. Denne kuren gjør om på forbrenninga i kroppen, slik at den forbrenner overflødig kroppsfett som energi. Denne forbrenninga kalles ketose.
Ketolyse kuren innebærer at du spiser mellom 15 pg 20 gr karbohydrater i døgnet. Disse karbohydratene skal komme fra grønnsaker som vokser over bakken - en øker også fettmengden og spiser en del proteiner.
Hei Turbomonica (og alle andre):)
Jeg er også ny. Hørte så mye positivt om denne kuren på lørdag at jeg begynte der og da:p Kjøpte boka, stixene, krom, selen, magnesium og Dvd'n. Syns det var kjempefin å kunne se og høre om denne kuren. Har desverre ikke lest/sett alt men er ivrig i oppgaven...
Det jeg ikke har funnet ut enda er om hvor ofte vi skal spise? Når vi blir sultne? Syns jeg har både hørt og lest at vi holder oss mette lenge.
Lykke til Turbomonica! "Snakkes" kanskje på en annen tråd ;)
ArnaKristin: Spielberger Sojamehl har bare 3,5 karb/100 gram (fåes på helsekost og velutstyrte matvarebutikker)....... Super i bakst, istedet for proteinpulver som jo er rådyrt. Bruker det til "pannekaker", pizzadeig og brødbakst:o). Nå spiser jeg ikke sånt til hverdags, men kjekt når man skal kose seg eller ha gjester. Prøvde en gang å lage pasta for moro skyld med soyamel, men det ble ikke vellykket, for å si det mildt:o)!!!
Hei..Jeg er ny her og lurer på hvordan man får opp sånn kilo måler..
Lurer oxo på hva man kan spise til frokost,når man ikke har tid om morgenen til og stå å steike egg og bacon.. Selv spiser jeg 2 eller 3 små fiberrik knekkebrød med 2 skinkebiter på hver..
Takk for tipset, soyamelet jeg kjøpte da jeg var uviten nybegynner inneholdt 20 kh. …men med svart belte i gjærbakst og etter å ha bakt utallige brød etter oppskrifter her inne har jeg fortsatt ikke funnet noe som har falt i smak. Heller ikke overbegeistret for lapper og pannekaker eller pizza variantene heller, synes også bakemixen fra ketolyse gir en ekkel smak og konsistens. Trenger jeg noe brødaktig så lager jeg rundstykker av linfrø- fiberhusk kjeks oppskriften – helt soyafritt…
P!nk:
Du må slutte å tenke tradisjonell frokostmat – varm opp rester fra gårsdagens middag, lag omelett på kvelden…
Håper du finner litt informasjon her i frokost og kveldsmat avdelingen av forumet: forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=116
Husk også at man spise når man er sulten og spise seg passe mett.
ArnaKristin: Prøv denne (fritt etter Karins beste brød). Sett ovnen på 180 grader. Visp 4 egg sammen med en boks cottage cheese og 1/2 dl nøytral olje (f.eks raps). Mål opp 70 gram kruska kli (9 carb/100gram), 50 gram sesam (her kan du blande inn linfrø så mye du vil, opp til 100% av grammene), 50 gram solsikkefrø. tilsett 4 ss spielberger sojamehl, 2 ts jbkm (vet ikke om det er nødvendig, men har det med for sikkerhets skyld), 3 ts salt, 1-2 ts søtstoff (jeg pleier å droppe det, men en smakssak) og 3 ts bakepulver.Miks sammen og fordel i brødform kledd med bakepapir (blir grøtaktig, greit å bruke slikkepott).
Stek i midten av ovnen på 180 grader i 25 minutter. Deretter skrur du ned til 150 grader og steker 40 minutter til. Skru opp til 180 grader igjen, ta brødet ut av formen og stek på rist (for å få sprø skorpe) i 15-20 min. Avkjøl. Dette brødet er faktisk godt, blir tom spist av kresne barn;o). Bakeprosessen er mye enklere enn vanlig gjærbakst, men stekeprosessen krever jo litt. Må oppbevares i kjøleskap pga proteininnholdet, men blir enda bedre etter hvert:o). 1 brød gir ca 30 skiver hos meg, mener å huske at det er ca 1,5-2 karb pr skive. All ære til Karin som fant opp grunnoppskriften til dette brødet!!!!:o)
Glemte å si at dette er jo ikke noe man trenger å spise til hverdags, karboene bør jo komme fra grønnsaker, men gudbedre så godt å ha i bakhånd når man har matpakkekrise, gjester, eller bare har lyst på et skikelig "Dagobertsmørbrød" !!
Hei Slappfisken,
Har prøvd det brødet også men heldigvis har jeg ikke noen problemer med å klare meg helt fint uten brøderstatninger. Bakte linfrø/fiberhusk rundstykke og knekkebrødvariant forrige uke da jeg skulle servere spekemat, sist gang jeg bakte de var i sommer da jeg var på hytta.
…og fiberhusk hamstrer jeg på harryturer til Sverige, mye billigere der (ca 49 SEK for 300 g)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.