Hei! Nå har jeg vert på ketolysekuren i 9 uker. Jeg har gått ned rett under 20 kg. og er veldig fornøyd med det!
Jeg begynner å bli så fryktelig lei av å være på denne kuren. Går på internatskole og det er relativt lite jeg kan spise av maten som serveres på skolen. Eneste grunnen for at jeg ikke har slutta på kuren er at jeg rett og slett ikke tørr. Er livredd for å gå opp til samme vekt med en gang jeg slutter.
Noen tips til hvordan jeg kan bli mer motivert? Hvis jeg slutter - vil jeg da gå opp i vekt? Må jeg legge om kostholdet veldig i forhold til et "normalt"?
Tror du med rimelig stor sikkerhet kan gå ut fra at om du går tilbake til ditt "gamle" kosthold, så vil kiloene komme tilbake. Kanskje du skulle prøvd en gradvis opptrapping i forhold til karbohydrater, noe likt Atkins? Husker ikke hva det heter, men det er innføring av grupper av mat i etapper, sånn at man finner ut hva man ikke tåler/tåler, uten at det gir katastrofale utslag. Går såpass gradvis at man kan ta seg inn, og da VET hva man ikke kan spise.. Noe for deg, kanskje? Mener jeg har lest om dette inne på Atkins forumet.
Lykke til, og gratulerer med et imponerende resultat! :)
Hoi! Grattis med 20 kg på 9 uker! Det er mer enn jeg har tatt av på over et år :eek:
At du er lei av å lage maten selv kan jeg ikke hjelpe deg med. Men at du er lei av maten må vel kunne gå an å gjøre noe med? Varierer du nok? Prøver du ut nye grønnsaker og nye kryddere? Eller spiser du stort sett likt hver dag? Personlig har jeg vel knapt noen gang spist så variert og spennende som jeg har gjort det siste året.
Men kanskje du skulle prøve deg på en annen filosofi som ikke er like streng som ketolyse? Hva med Fedon eller Lutz? Da er det kanskje mer av maten som de andre spiser som du kan spise. Bare kutte ut de verste karbokildene: sukker, brød, ris, pasta og poteter?
Jeg spiser mye kjøtt, spesielt kylling. I starten spiste jeg også sånn soya-brød, men det ble jeg fort lei av.
På en dag kan jeg spise, f.eks., Et speilegg og litt bacon til frokost. Til Junsj vil jeg nok velge et par kyllinglår, uten tilbehør. Så spiser jeg et par ketolysepølser til middag for å så spise litt mer kylling til kvelds, gjerne kyllingvinger :)
Har spist MYE kylling og røkte svinekoteletter. Spiser det helst uten tilbehør og rett fra varmdisken på Meny :)
Hva med å gå over til en enklere form for lavkarbo?
F.ks: Optimal Ernæring; du slipper å telle noe særlig, og kan kutte ned på kjøttmengden: greit hvis du er student m lite penger ... :)
Eller vedlikeholdskost, som på Atkins eller Ketolyse?
Selv om du ikke er i ketose lenger, kan du fremdeles gå ned i vekt, det går evnt. litt saktere, bare.
Jeg foreslår Lutz og fedon. Lutz gir deg jo opp til 72g karbo, 6BE (brød enheter) Boka bedre uten brød, eller en fedon bok passer fint i alle hus :lol: :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.