< Tilbake til oversikten

Oppgitt ... (hvilken diett skal jeg velge)

#1

Lilly01 sa for siden:

Nå har jeg lest en masse på forumet. Jeg har ikke PEILING på hvilken diett jeg skal begi meg inn på..
Jeg vil ha det enkelt og greit uten masse veiing og dyre innkjøp av forskjellige pulver, tabletter e.l.
Men må vel det hvis jeg skal komme noen vei??? Det er skikkelig vanskelig dette her..

Ser det er mange som har tatt av mye her inne, og det beundrer jeg de for..

Kan noen forklare meg fordeler og ulemper med disse forskjellige diettene?? Føler meg HELT LOST!!!!! :(

Jeg tåler ikke noen nøtteprodukter, liker ikke sopp, paprika og skalldyr. Ja jeg vet jeg er vanskelig, men aner virkelig ikke hva jeg skal velge i denne jungelen.. :mad:

HEEEEEEELP NEEEDED!!!!!!!!!!!:rolleyes:



#3

Rin sa for siden:

Veiing gjør man gjerne mest i en overgangsfase simpelthen for å venne seg til hvor mye av hver enkelt ting som inneholder hvor mye karbohydrater. :cool: Det læres ganske fort.

Pulver skal du ikke trenge, men tabletter, i form av kosttilskudd, kan være lurt - ikke som slankemiddel, men for å sørge for at du får i deg det du trenger!

Ellers er jeg enig med Kitt! Du kommer langt med den LCHF-brosjyren. :ja:


#4

Photobscura sa for siden:

Jeg brukte et halvt år på å bestemme meg! Begynte også bare med å kutte ut litt her og der, først godteri, så brød pasta og ris over noen uker. Fikk sukkerabstinensene ut av kroppen, og etter mye lesing på dette forumet havnet jeg på atkins. Jeg er egentlig glad for det, for da lærte jeg meg ganske mye om de generelle prinsippene og fikk også satt meg ordentlig inn i ting før jeg satte alle kluter til. Dessuten fikk jeg heller ikke så kraftige bivirkninger i overgangen til et nytt kosthold som mange opplever når man går gjennom karbosuget og og kroppen renses for avfall og overflødig vann.


#5

Lilly01 sa for siden:

Denne lavkarbo kuren de fleste snakker om- det virker så rart. :confused: En skal liksom "vasse i fet mat".. ??? Man kan ikke spise ris, poteter, brød. Hva er igjen da til tilbehør? Bare egg og bacon feks.? Er det ikke slitsomt å måtte frådse i fett hele tiden???
Jeg er glad i melk og havregryn- må jeg gi avkall på det? Kan jeg drikke kaffi eller te? Hva med frukt?
Hva gjør jeg for å komme i gang? Hvordan ser en dag ut- og hvor mye fett og proteiner skal en ha til dagen- så at karber bør ikke være mer enn 5 til dagen..


#6

Photobscura sa for siden:

Så du ikke linken som Kitt la inn? :


#7

frifuggel sa for siden:

På ketolysekuren bør du ligge på 15 karber om dagen..
Nei, man spiser ikke (tradisjonell) brødmat, men noen spiser brøderstatninger basert på soyamel og/eller nøtter. Selv spiser jeg ikke noen former for korn, og trives godt med det. Frukt kan man spise litt av om man følger Fedon Lindberg-filosofien, litt knekkebrød også. (Ryvita el Rugsprø) Anbefaler deg å lese deg opp litt på de forskjellige filosofiene og så holde deg til en.
Det er vanskelig å forene melk og lavkarbo, men man kan gjerne bruke noen meieriprodukter, som rømme etc. Melk inneholder for mye sukker/karbohydrater.
F.eks South Beach og Fedon er mer restriktive på fett, om tanken på det skremmer deg..


#8

arnakristin sa for siden:

Med tanke på den fettforbien som har rast over landet som et resultat av statens ernæringsråd så kan det nok virke som om lavkarbo er å ”vasse i fet mat”. …men etter å ha lest seg opp på lavkarbo og levd etter de prinsippene en stund lurer man faktisk på hvordan man i alle dager greide å bli fanget i fettforbi fella.
Lavkarbo er en paraplybetegnelse på karbo reduserte kosthold fra tilnærmet null til 150 kh pr dag, noen mer restriktive på fett enn andre. Tommelfinger regelen sier dess mer karbo dess mindre fett, men den generelle oppfatningen er at man ikke behøver tenke på fett reduksjon før man overstiger 72 kh pr dag (ref Lutz bok: Bedre uten brød)
Du kan lese om de ulike lavkarbo retningene her: forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=6 og i tillegg kan man låne bøkene på biblioteket.
Brosjyren det er referert til tidligere i tråden ”lavkarbo på 3 minutter” er en kjempefin introduksjon.

Her er et par nyttige linker:
Er fett og ketose farlig, forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=23656

Magiske kropper, magiske tall, forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=24058

Utsagn fra ernæringsfysiolog ang lavkarbo-dietter, forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=25130

I denne tråden finner du lik til Pål’s blogg, forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=28551

Etter å ha lest disse finner du fort ut at lavkarbo ikke bare er egg og bacon. Lindberg er åpen for litt korn og frukt, mens på andre lavkarbo retninger er dette helt utelukket. Jeg var en svoren havregrøt tilhenger men det har ikke vært noe savn å kutte det ut, slik jeg trodde det ville bli. Frukt inneholder for mye kh og de aller fleste på lavkarbo velger heller bær som blåbær, bringebær og jordbær i moderate mengder. Tror ingen av lavkarbo retningene har noen restriksjoner på te eller kaffe.
Forholdene mellom fett, protein og karber avhengigere av hvilken lavkarbo retning du velger.
Min anbefaling er at du leser deg opp på de ulike lavkarbo retningene og finn deg en retning du føler du kan leve med. Husk at: kunnskap er makt!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.