Denne pizzaen er hentet fra en kokebok. Den er italiensk og smaker som detn beste restaurantpizza. Denne imponerer du familie og venner med!! Har laget den flere ganger og samtlige sier det er den beste pizzaen de har smakt både ute og hjemme.
Pizzaen lages slik (2 pizzaer)
Vanlig deig av 5 dl væske med 1 pakke gjær, 1 ts salt, 1 ts sukker, 5 ss olje og hvetemel. Lages og skal stå i kjøleskapet et døgn.
Tomatsausen lages også dagen før, da får den trukket skikkelig.
1,5 løk i biter freses mykt med 3 fedd knust hvitløk og 6 ss olje. 500 gram flådde knuste tomater i kjele med 1 ss tomatpure, ha i løken og 2 ss sukker. Kok minst 20 minutter, jo lenger den koker jo bedre blir den. De siste to minuttene has det i en halv hakket plante basillikum og en halv hakket plante timian.
Dagen etter: Kjevle ut deigen på to brett. Riv 300 gram norwegia og 100 gram parmesan reggiano. Ha sausen på deigen og fordel...deretter har du på den revne osten. På toppen legger du 6 skiver parmaskinke (den er svindyr 700 per kg, så jeg bruker seranoskinke kjøpt i sverige :D) Hell pizzaoljen langs kanten på på pizzadeigen og litt over skinkeskivene.
Stekes på nederste rille, varmluft på full guffe ca 8-10 min, følg med!
Pizza saus ( kan med fordel lages dagen før):
1 dl olje, press i 3 fedd hvitløk og 3 ts samal olek.
Server med ruccola pizzasausen og en tung og god rødvin :sikle:
Åååå, nå fikk jeg lyst på pizza :) (lavkarbo-varianten da). Hadde egentlig tenkt å sjekke ut Mama Lupes tortilla lefser i kveld (fikk fra Statene i dag), men nå tror jeg det blir pizza i stedet ;)
Mulig det har samme GI, men det påvirker ikke blodsukkeret like mye. GI er vel for en stor del erstattet med GB (glykemisk belastning), forresten? Det er mer protein i spelt, så man blir mye mettere og blodsukkeret blir på langt nær så svingete. Det er himmelvid forskjell for min del iallefall. Og så har spelt næringsstoffene inni kornet og ikke bare i skallet, som hveten. Så spelt er absolutt et godt alternativ! :)
Jeg skrev med VANLIG deig da..det må jo være lov å legge ut en oppskrift fordi om den har vanlig deig? Kan vel hende at andre har lyst å lage den til sine gjester.. og andre som spiser selv som kanskje ligger på 120 karber per dag...
Uansett..det er TYNN bunn...
Hvor mye mel? Ca. 800...prøv deg fram... Den skal være myk...hvis jeg kan si det sånn :ja:
Er jo oppkrifter på pizzabunner her da..så man kan jo faktisk bruke fyllet på en sånn bunn. :ja: Jeg har laget meg egen pizzabunn og stekt den i en rundt kakeform...og hatt på fyll!
Jeg ser ikke helt behovet for "vanlige" oppskrifter her inne, jeg da...
I tillegg til at mange nye ikke klarer å sortere bort oppskrifter som ikke passer til deres diett - og derfor tror nå at en vanlig deig er greit å bruke, så er det ikke akkurat mangel på andre steder dette kan "publiseres" hvor grunnstenen ikke er lavkarbo..
Jeg er helt uenig..må vær rom for vanlige oppskrifter også..og når det står NB:med vanlig bunn! i oppskriften skjønner vel folk det eller? Er jo ikke idioter om er her...
Det er til og med folk med journaler her som går GRETE ROEDE... men det er ok da eller?
Synes det skal være stor takhøyde her jeg! :ja:
Jeg synes også at det er unødvendig å poste vanlige oppskrifter her, det florerer jo av dem ellers på nettet. Det bør ihvertfall være modifisert eller ha forslag til modifisering, synes jeg. Og det handler ikke om mangel på takhøyde, men det blir litt uoversiktlig om det skal være vanlige oppskrifter blant lavkarbooppskriftene.
Det er mange nye som er usikre på hva de kan og ikke kan spise, det betyr ikke at de er idioter :)
Takk for oppskriften på pizzasaus, den så god ut :)
Jeg er enig i at oppskrift på vanlig pizzabunn er off topic og ikke passer inn her. Det blir litt som å poste om strikking på et dataforum synes jeg.
Kjære vene... "skyt" nå ikke dama da...! :eek:
Det er greit nok at det er et lavkarboforum, og ja, det er mange nye som er usikre, men det er også mange som har lagt ut en oppskrift som ikke er lavkarbo, hvor de lurer på om det er greit å spise den, eller at de vil ha hjelp til å modifisere den til lavkarbo. Det er ikke alltid da at det kommer frem av overskrifta, så det må man lese seg til.
Denne oppskrifta inneholder faktisk en advarsel om at deigen er vanlig! Og de som vil lage den slik, kan gjøre det, mens de andre burde se positivt på det og ta det som en utfordring å prøve å endre den til lavkarbo, for den som vil det. Eller bare rett og slett la være...
Oppskrifta ser veldig god ut, Impulsiw! Så takk for oppskrift! :) Den skal prøves en dag, både som vanlig og som "lavkarboisert" ;)
Hehe, nei, det spørs vel hva det er et alternativ til, i grunnen ...
Hmmmja ... sånn svart på hvitt ser det jo ikke ut som all verdens forskjell, men det er ihvertfall erfaringsmessig noe helt annet, både for meg og andre jeg har snakket med. Det er kanskje flere faktorer som er med på å bestemme dette. Vil tro at spelt er mer å sammenligne med sammalt hvetemel, med tanke på det jeg nevner om at det er næring også inne i kjernen av spelten, så selv om den er siktet vil den antagelig gi mindre stigning i blodsukker.
Ikke minst er spelt noe helt annet enn hvete for oss som ikke tåler hvete noe særlig, men det blir vel litt utenom lavkarbotema. Men muligens ikke, for hvis det er sånn at de fleste tåler spelt bedre (det er et urkorn og sånn sett er vi mye bedre tilpasset det enn hvete), så er det mulig at kroppen reagerer mindre med blodsukkerstigning av den grunn også ...
Selvfølgelig er det ikke forbundt med oppskrifter som ikke er lavkarbo...men personlig ser jeg ikke hensikten i å legge inn de her. De finnes hundrevis av andre forum til det formålet...Og når du hevder du har verdens beste pizza og oppskrifta ikke er lavkarbo(det er jo alltiid bunnen vi vill ha oppskrift på) Så ble jeg ganske skuffa jeg da:(
Det er ikke meningen å "skyte" noen, men om det ikke sies ifra, så kan det fort komme oppskrifter på sukkerbunn, pasta carbonara og pommes frittes, bare fordi det er den "beste" oppskriften.
Oppskriften er postet under "festmat" og inneholder ikke et eneste spørsmål om den er grei til lavkarbo eller forslag til modifisering.
Da synes jeg den blir overflødig her i vårt lavkarbokost-forum.
At noen har grete roede som kostholdsfilosi er greit for meg, hadde det blitt predikert GR i spørsmålstråder om lk-tråder hadde jeg reagert.
Uten at jeg kan gjøre så mye mer enn å ytre min mening. Oppskrifter er noe helt annet, da det er på mange måter vår database om hva vi kan spise, og om alle mulighetene vi har. Å få trykket på seg "vanlige" oppskrifter ser jeg på som helt unødvendig.
...Det blir like håpløst som en kommentar i en såkalt lk-kokebok jeg har; "På et lavkarbo kosthold skal vi vanligvis unngå sukker helt - men det betyr ikke at vi ikke kan unne oss det iblandt!" - etterfulgt av en oppskrift på milkshake med vanlig is i...Hadde jeg hatt behov for oppskrifter med det i, hadde jeg lett i de 40 tusen andre kokebøkene jeg lett kunne fått tak i.
Takk for at du likte den! Det var det jeg tenkte da..at noen kanskje ville ha glede av den :ja: Noen sausen og fyllet..andre med bunn :ja: og så får "fundamentalistene" mene akkurat hva de vil! Det er jo bare ei oppskrift, jeg har ikke gitt noen karbohydrater intravenøst :lol:
Sorry, men jeg synes også det er merkelig og litt meningsløst å poste oppskrift på en pizza med hvetebasert bunn. Det hadde holdt med oppskrift på fyllet.
Og det handler jo ikke om takhøyde, men grad av relevanse! :)
Ja folk får jo mene hva de vil. Noen synes det er greit, andre synes det er meningsløst.
Men det finnes folk her som ikke er "nazikarbere", men som feks lever under 120 karber per dag. De kan selvfølgelig unne seg en pizzabit med vanlig hvetedeig på en lørdagskveld.
Da har jeg sagt det jeg gidder å si i denne diskusjonen.
Håper pizzaen smaker for de som lager den med eller uten lavkarbobunn:ja:
Takk for oppskrift!!! Denne skal lages på fredag :)
Jeg spiser lite karber, men unner meg gjerne samme maten som resten av gjengen her i helgene.
Og nå er det på tide å prøve seg på en ny pizza :D
Ooh - Ooh, det vet jeg som skal opp i historie som privatist om et par uker!
Nazikarber kan jo ikke være annet enn en karbohydrat med sterke nasjonalistiske følelser, som føler en sterk tilhørighet til den germanske rasen og denne rasens overlegenhet! I tillegg er de ikke noe særlig glade i jøder, og liker ikke demokrati, men satser helst på et totalitært samfunn hvor alle har en ideologi, ett parti og en leder.
Takk for oppskriften. Denne høres helt himmelsk ut :D Jeg tar i mot alle tips på oppskrifter med glede. Man kan selv gjøre den mer lavkarbo vennlig. Eller hvis man har en dag inn i mellom hvor man skjeier ut med litt mer karber. Gleder meg til å teste denne ut. Må bare en tur over grensa først ;)
Ja den er veeeldig god :sikle: Jeg skeier ut en gang i blandt. Bunnen er tynn, så mye karber får man ikke i seg hvis man spiser en par tre biter :D Siden de reklamerer for Grete Roede her, så tenkte jeg at det går greit å legge den ut ;)
Takk for oppskrift, og jeg skjønner ærlig talt ikke problemet. Uansett, det er vel mulighet å bytte ut hvetemelet med f.eks quinoa-mel eller mandelmel?
Ja jøss.man kan da lage lavkarbo bunn også :ja: Jeg pleier å lage vanlig til de andre og gjestene..så lager jeg en liten bunn til meg selv i en rund kakeform :D
Jeg må si meg enig her. Dette er et forum for lavkarbo. Da jeg var ny i "gamet" leste jeg en masse her inne og lette etter oppskrifter. Dersom "vanlige" oppskrifter legges inn her, kunne det kanskje vært en idé og lage en egen plass for dette? Vi som er her inne er mest opptatt av oppskrifter på lavkarbo mat, alt annet kan vi finne andre steder. :)
Det er mange her som legger inn oppskriften på yndligskaken, brødet etc og ber noen omgjøre den til lavkarbo. Det ER ikke værre med denne oppskriften. Det er jo bare omgjøre den til lavkarbo! Hvis måten man ordlegger seg på skal avgjøre om en oppskrift skal være velkommen her eller ikke, ja da blir det rett og slett for teit. Vær heller imøtekommende og hjelp til med å finne en lavkarbobunn som kan vær god under dette gode fyllet de fleste skryter av!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.