Jeg lurer på om det er noe forskjell mellom de to?
På ketogen dietten(fra lindberg) vet jeg at det skal være opptil 40 karbo om dagen, mens på ketolysen kuren skal man ha 15 karbo.
Lindbergs ketogene diett er Eurodiett, og det er en produktbasert diett. Pulverretter av alle slag :) Ketolysekuren (slik jeg har forstått den) er matbasert, og går for det samme som Atkins Induksjon, ut av de 2 er nok Atkins (den engelskspråklige boken - må IKKE forveksles med den norske) den mest gjennomtenkte (30 års fartstid). :snill:
Aha! Jeg har nok rett, for du har vært til legekonsultasjon ved en lindbergklinikk ;) Og derfra har du fått en ketogen diett fra legen din :snill: Den dietten er som ketolysekuren og aktins induksjon, samme greiene - selv om der nok er fler regler ved de 2 sistnevnte :ja:
Legene ved lindbergklinikkene bruker gjerne ketogen diett eller eurodiett som en første fase i behandlingen :)
(Hjelper å søke litt på hva du har skrevet tidligere ;) )
Du har helt rett i at jeg har vært på lindberg.;)
Og jeg har fått ketogen dietten der. grunnen til at jeg fikk den er fordi jeg klarer nok ikke å få i meg Eurodiett måltidene.(klarer ikke smaken, tror jeg.og det mente de og)
Men får jeg bedre resultater ved å bruke ketolyse kuren istede for ketogen dietten?
Har det så mye å si om man spiser 15karbo eller 40karbo pr dag??
Og spiller det egentlig noe rolle vilken kur jeg bruker??
Å anbefale 15 gram karbohydrater er antakelig for å sikre seg at alle skal gå i ketose. Om du går i ketose med 40 gram karbohydrat, så holder sikkert det. Det er ketosen man er ute etter. Men de som har gått på Atkins lenge, og har begynt på 20 gram karbohydrater, kan føle at 40 gram karbohydrater er nok eller for mye for dem. Dette er avhengig blant annet av hvor insulinresistent du er. VET du at du har insulinresistens Bamseline? Personlig legger jeg meg på 30 gram karbohydrater på ketogen kost, og det holder. Jeg er redd jeg ikke får i meg nok grønnsaker om jeg må tyne meg ned i 15 gram karbohydrater. Det er en grunn for at Atkins har 20 gram karbo og ikke 15, da han brukte færre karbohydrater tidligere. (Men jeg husker ikke grunnen - mulig det var pga det med grønnsakene).
Om du skulle gå ned litt fortere med 15 gram karbohydrater (som jeg slett ikke er sikker på), så vil dr. Lindberg kompensere for dette ved å fokusere mye mer på proteiner og fett enn hva ketolysekuren gjør. Det er viktig å huske på at mengden protein og mengden fett (særlig enumettet) faktisk har stor betydning for hvor mye du går ned i vekt, OG HVOR MYE AV DET DU GÅR NED SOM ET FETT OG IKKE MUSKLER! :visemuskl :kadetgaar
Det er viktig å ikke se seg blind på karbohydratene, på samme måte som det er viktig å ikke se seg blind på totalvekten. Du har vel "besteget" Tanitavekten på klinikken du da? :D Og skal tilbake for å sjekke HVA du går ned? Uansett bør du spise mer proteiner enn hva du tror du må.... De fleste spiser for lite protein = mister muskelmasse = mister forbrenning = jo-jo-slanking.....
D a jeg gikk på Atkins for snart 30 år siden , var jeg nede i ca. 10g. karbohydrater i nesten ett år. Det var veldig effektivt i alle fall! Denne gangen har det gått så tregt at jeg har gått over til Ketolysekuren. Håper det ikke bare er alderen som spiller inn, men det vil nå tiden vise.
Ja, det ble jo lite grønnsaker, men jeg ble ikke syk av det i alle fall! Tok da også blodprøver underveis og følte meg veldig opplagt hele tiden.
Har fått vite at jeg har insulinresistent, det vat ikke tvil om det.
Jeg er kjempe redd for å få en sånn jo-jo slanking, har jo opplevd det ett par ganger. Jeg er er nesten på en måte redd for å starte på noe kur/diett. Redd for at denne gangen også så får jeg det ikke til.
Men nå blir jeg fulgt opp orntlig. håper jeg:rolleyes:
Men engang må det jo fungere for meg og. og at jeg klarer å holde vekten om jeg går ned.
nesten tryggest å ikke starte og heller sitte å suttre og synes synd på meg selv.
Ketolysekuren ble utviklet i 1976-1977 av ovl dr med, Professor Hasn Bassøe i Bergen.Kuren var for personer med betydelig overvekt som ingen andre kurer virket på !!!
Bassøe var i sin tid Norges fremste ekspert på fedme og spiseforstyrrelser. Ketolysekuren er en oppdatert versjon av Bassøe sine anbefalinger.
Ketolysekuren er Atkins fase 1 og Lindbergs første 14 dager -MEN i flere måneder . OG det virker. Gjennomsnittlig vekttap på 7 uker er 14 kilo ( 6-25 kilo)
Dietten bygger på mat - ikke industriellt fremstillet pulver, men mat med alle sine vitaminer og mineraler).
OG så er kuren fri for Amerikansk puritanisme. Kaffe og alkohol er tilladt! Øl også ( red light - lavkarbo) OG de vitaminer og mineraler som anbefales fås i to tabletter, ikke et helt arsenal av forskjellige tilskudd.
Les boken så skjønner du.
Vennlig Hilsen
Torkil
:) :) :) :D
Jeg vil ønske du forsøkte ketolysekuren du slipper sukkerhunger og insulinresistensen er helt borte mens du er på kur. Ingen insulinresistens betyr VEKTTAP: Men jeg har stor forståelse for din skepsis, snakk med noen som har vært på ketolysekuren en stund, de er mer uhildet enn jeg som er helfrelst.
Lykke til
Torkil
Men det er nok ikka Amerikans puritisme som er årsaken til at vin & øl ikke anbefales på Atkins Induksjon (fase 1). Det har noe med forbrenningen å gjøre....
Av en eller annen merksnodig grunn brenner visst ikke kroppen alkoholen før fett på ketolysekuren da, sånn som den gjør på Atkins. Og det at MIN kropp binder vann etter å ha drukket vin - eller at jeg ikke tar av dagene/uka etter et par glass med vin, er rene tilfeldigheter eller må ha noe spesifikt med Atkins kostholdet mitt å gjøre.... Eller så er det bare min kropp som er litt rar !!?? Ånei, vent litt. Anne på Lindberg-kosthold har samme problem..... Hm... kanskje vi må gå over til ketolysekuren de ukene vi vil drikke vin ?? : snill:
.... dette må jeg tenke på gitt !! Også må jeg finne ut hvor de har den vinen som har 0.2 karber pr 100 ml som det står om i boka. DEN skal jeg iallefall kjøpe :p
He He
Når du handler på vinmonopolet, spør du hvor mye sukker nesten enhver vin inneholder. De "kjører strekkoden" og etter et par tastetrykk, har du svaret. Merkelig nok angis det som gram sukker pr LITER vin . 2-4 gram pr L er ikke uvanlig for en litt tørr / halvtørr vin.
Vin forbrennes som fett i kroppen og bidrar ikke direkte til økt mengde karbohydrat i blodet. MEN det gjelder i ketose. I normal forbrenning ( fase 2-3 ? av Atkins) vil alkohol kombinert med karbohydrater medfører økt blodsukker og dermed økt insulininnhold i blodet. ØL inneholder alkohol og Maltose ( høyglykemisk sukker) det medfører fedme av ovennevnte grunn. Hørt om ØLmage ? Ja ikke sant, men vinmage hører man sjeldent om ?
MVH Torkil
Lurer på noe mer jeg..... Vi har alltid lært at frokost er er viktig måltid. Til og med lavkarbo fantaster som oss er enige der.
Men i boka di står det at frokosten ikke er så viktig fordi vi forbrenner likt hele dagen ...... og det tydes som om folk på ketolysekuren bare kan hoppe over den og gå rett på lunch utpå formiddagen. Er det en feiltyding av de som har lest det, - eller er det det du mener ?? :snill:
PS. Jeg har prøvd å bestille boka på hjemmesida di, men blir bare bedt om å fylle ut skjemaet gang på gang på gang.....selv om jeg har gjort det !! Lover jeg skal lese den før jeg maser mer !! :p
Hei
Når man har NORMAL forbrenning øker stoffskiftet ca 25% etter hvert måltid. Derfor er det lurt å spise 5 måltider daglig. Det gjelder også på lavkarbohydratdiett, der man har normal forbrenning, MEN er du e ketose, skaffer kroppen brennstoff døgnet rundt vedf å nedbryte kroppens fettvev ( og det er vel målet?) derfor er det ikke så viktig med frokost. Du trenger ikke mat for å få energi til å klare dagen, energien skaffer kroppen allerede ved forbrenning av fett. Du har forstått boken helt rett. :D
Jeg har ingen forklaring på hvorfor du ikke får bestillt boken ? Husk å fylle ut ALLE felkt og skriv e-postadressen korrekt. Skal du bare ha boken er det forresten billigere å kjøpe den i en vanlig bokhandel, da sparer du 89 kr i porto. Skal du ha full pakke med tabl og stix, blir det det samme.
Send meg en mail på [email="[email protected]"="[email protected]"][email protected][/email] hvis du ikke får det til
Lykke til - med eller uten frokost-
MVH
Torkil
Jeg starter på ketogen dietten fra Lindberg rett og slett fordi jeg har vært der og det kostet så innmari mye penger, og nå har jeg vært å kjøpt alle vitaminene
(DET KOSTET MEG 1200,- FOR VITAMINER).
Jeg har og fått resept på gluchofagen og skal ta disse.
Men dersom jeg ikke føler at ketogen dietten (40 karbo om dagen) virker kan jeg da gå over til ketolyse kuren??
Jeg har og sett på www.ketolyse.no at han har krom i tablettene sine, men det har ikke jeg fått noe beskjed om å kjøpe. Er det lurt å bruke det og samtidig?
Det er individuellt hvorvidt krom hjelper. Noen har kjempeeffekt, mens andre merker ingen forskjell. :snill: Jeg har spist store mengder krom uten virkning, mens jeg kjenner andre som har spist litt og blitt kvitt søthuger etter få dager :)
" Når man har NORMAL forbrenning øker stoffskiftet ca 25% etter hvert måltid. Derfor er det lurt å spise 5 måltider daglig. Det gjelder også på lavkarbohydratdiett, der man har normal forbrenning, MEN er du e ketose, skaffer kroppen brennstoff døgnet rundt vedf å nedbryte kroppens fettvev ( og det er vel målet?) derfor er det ikke så viktig med frokost. Du trenger ikke mat for å få energi til å klare dagen, energien skaffer kroppen allerede ved forbrenning av fett. "
Ok - spørsmål ang.dette........: jeg er fortsatt på Atkins induksjon og er i ketose. Så hvis jeg føler for å hoppe over frokosten eller vente litt, så gjør ikke dette noe fordi kroppen brenner av fettet i mellomtiden ??? Er det det dette betyr ?
[color=darkred][/color] Håper jeg ikke virker helt håpløs, men det er litt viktig for meg akkurat dette :o
Når du er i ketose så er det ikke krise om du er litt sen med noen måltider, du har energi likevel - men det er utrolig viktig likevel å spise nok. For musklene dine trenger å få tilført byggestener selv om kroppen din ikke trenger energi ;)
Hei
1200 kr - jeg er allllt for billig med ketolysetablettene. Interessant, at du både skal være i ketose og bruke glucophage?Lykke til med et lettere liv.
Vennlig Hilsen
Torkil Andersen.
[QUOTE=RuskaOk - spørsmål ang.dette........: jeg er fortsatt på Atkins induksjon og er i ketose. Så hvis jeg føler for å hoppe over frokosten eller vente litt, så gjør ikke dette noe fordi kroppen brenner av fettet i mellomtiden ??? Er det det dette betyr ?
Håper jeg ikke virker helt håpløs, men det er litt viktig for meg akkurat dette :o [/QUOTE]
Atkins sier at du skal spise frokost selv om du er i ketose. Han stiller ikke noe spesifikt krav til protein i denne frokosten, men poengterer flere steder i boka at frokost er et viktig måltid. Regel nr. 1 for induksjonen sier klart og tydelig at DU SKAL IKKE HOPPE OVER NOEN MÅLTIDER. Du tar ikke av mer fordi om du skipper frokosten ! Skal ikke legge meg oppi hva de gjør eller hvorfor på ketolysedietten. Selv om denne er veldig lik Atkins ER det ikke Atkins. "Reglene" for Atkins, i siste utgave av boka DANDR 2002, er satt opp på grunnlag av over 30 års erfaring med kostholdet. Justeringer har skjedd underveis på grunnlag av forskningsresultater og erfaringer fra over 70.000 pasienter i løpet av disse årene. Skal man følge Atkins bør man følge reglene for den og ikke andre dietter. Atkins er Atkins, Lindberg kost er Lindberg kost, Ketolyse er Ketolyse. Flere her inne har allerede erfart at det ikke er særlig lurt å blande dietter. Det er sammensetningene i de enkelte som gjør at det funker som det gjør. Ketolysedietter er akkurat det -en DIETT, Atkins er en total omlegging av kostholdet - for livet - gjennom flere faser....:)
Et ketogent kosthold betyr at kroppen danner ketonlegemer av fettsyrer. Ketolysekuren er bare en imitasjon av Atkins og andre og ikke noe nytt. Poenget med ernæringsomlegging er å finne et kosthold man trives med resten av livet. Hele prinsippet med en "kur" er derfor uheldig, siden mange tror at man kan leve som vanlig etter gjennomføringa av kuren. Jeg tok en titt på kuren og så at man tilbys soyapulver, hvilket ikke er å anbefale. Et kosthold skal bestå av hele matvarer, inkludert innmat, fett, krydder, urter og grønnsaker, ikke av pulver!
Noen mennesker tåler mye karbohydrater, andre mindre. Det finnes ingen fasit for hver enkelt. Man tåler det man tåler, så enkelt er det. Noen kommer i ketose med 20-30 g karbo/d, mens andre ikke gjør det. I studier er det vist at det for en stor andel tar omkring 3-4 uker inntil kroppen er godt tilpasset ketonlegemer, og da vil man ikke skille ut overskuddet i urinen. Det betyr at man heller ikke kan måle dem med ketosticks. Hvis man vil vite hvor mye karbohydrat man tåler, må man føre dagbok og måle og veie maten, slik at man vet hvor mye man får i seg. Kwasniewski anbefaler alle å bruke 2 uker på dette i begynnelsen og å gjenta øvelsen hvert halvår (en uke), slik at man ikke sklir ut og glemmer proporsjonenen. Kwasniewski er den eneste som har beregnet det optimale forholdet mellom protein, karbohydrater og fett av de som har lansert lavkarbohydratalternativer (en annen som er inne på noe av det samme, men uten å ha nøyaktige tall, er Diana Schwarzbein).
Hei
Jeg kan ikke svare for vanlige ketostix, men ketolysestix klarer å påvise ketoner i urinen selv etter måneder på ketolysekuren. Som sagt mange ganger er fargen på stixen ikke viktig, så lenge det er utslag. At man kan være i ketose uten utslag på ketolysestix forekommer også, men det er ikke det vanlige.
Adaptasjon vil medføre at det utskilles færre ketoner i urin og i pusten, kroppen unngår dermed å miste brennstoff på denne måte. Adaptasjonen vil også kunne sette en stopper for vekttapet etter måneder på ketolysekuren. En vanlig feil er da at mange uten ernæringsfysiologisk kunnskap prøver å spise mer magert i håp om å gå ned i vekt, mens man heller burde øke fettinntaket. Dette er fremhevet i den reviderte utgave av slank med ketolysekuren som utkommer ultimo februar.
Vennlig Hilsen
Torkil
Dette var interessant!!
Men jeg forstår ikke helt hva som menes med adaptasjon....hvorfor kommer man i den situasjonen? Mulig jeg er litt dum her jeg altså.....:rodme:
Hei, du er ikke dum, men tar opp et komplisert spørsmål.
Kroppen tilpasser seg - adaptasjon. Den vil til enhver tid motarbeide vekttap, da reserver tidligere har vært viktig for overlevelse.
Eskimoene var sannsynligvis i ketose størstedelen av året ( før Danskene lærte dem om brød, poteter og alkohol) men de var ikke undervektige. Deres kropp hadde tilpasset seg ketose.
Det samme opplever man når man benytter kostindusert ketose ( eller pulverindusert ketose). Etter kortere eller lenger tid vil kroppen jobbe imot fortsatt vekttap nesten uansett hvor flink man er, og spesiellt hvis man reduserer mengden av fett til fordel for magert kjøtt eller mer grønnsaker.
Man kan da ta en pause i noen måneder for så å benytte ketose igjenn. Men kroppen har tendens til å huske. Jo flere ganger man har hatt pause / sprekk! jo vanskeligere er det å få til stort vekttap ved hjelp av kostindusert ketose.
Det er noe av forklaringen for hvorfor menn får det til så mye bedre enn kvinner. De har ikke en mangeårig historikk på gjentatte slankekurer av ymse slag.
Vennlig Hilsen
Torkil
Det er noe av forklaringen for hvorfor menn får det til så mye bedre enn kvinner. De har ikke en mangeårig historikk på gjentatte slankekurer av ymse slag.
Vennlig Hilsen
Torkil
Ja, jeg har levd på en ketogen "diett" i mange år. Som alle sikkert har oppdaget etterhvert, så er jeg ikke noe begeistret for Ketostix. Jeg har testet innimellom, en 3-4 ganger pr år kanskje. For moro skyld, og alltid positivt med medium utslag. Men stixene mine ble jo gamle etterhvert da, og om de var pålitelige er en annen sak. Jeg bruker dem uansett ikke lenger (kasta) og kommer ikke til å kjøpe nye.
[color=#800080][/color]
Når man henvendte seg Atkins Support telefonen i USA, eller sendte mail (dengang Atkins fremdeles levde og pasientene betydde noe, før produktene og griskheten tok fullstendig over) og spurte om den optimale fordelingen av fett, protein og karber, fikk man svaret man ikke fant i boka. De anbefalte 70-75 % fett, 20-25% protein og 5 % karber. Som sagt var dette dessverre ikke skrevet noe sted i boken. Ikke engang den nyere 2002 utgaven som har en masse tilleggsinfo i forhold til 1992/1999 utgaven den norske utgaven er basert på. Men det var så mange som spurte og så mange som fikk dette svaret (bl.a. jeg selv) at det fort ble en kjent fordeling innen lavkarbo kretser i USA og Canada. [color=purple][/color]
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.