Elinengelen sa for siden:
Hva er det? gjerne link til den.Jeg trenger litt innspill her.:D
Elinengelen sa for siden:
Hva er det? gjerne link til den.Jeg trenger litt innspill her.:D
Margrethe sa for siden:
Jeg lager jo ikke mat om dagen, men venninnen min laget supergod lasagne, kjøttpudding og chili. Alt finnes nok enkelt oppskrifter på ved googling. lite hjelpsom
Therese sa for siden:
Denne bare elsker jeg...
SAFTIG KYLLINGGRYTE MED LØK
4 porsjoner
2 ss extra virgin olivenolje
4 kyllingfileter
1 stor løk, skåret i ringer
2 hvitløkfedd, finhakket
1 ss frisk rosmarin, finhakket
1 dl fettfri hønsekraft (jeg bruker kyllingfond, halvblandet med vann)
litt salt
litt nymalt pepper
Varm opp oljen i en stor stekepanne på middels vrme. Stek kyllingfiletene i oljen i 4 minutter. Vend dem og tilsett løken. Dekk til med lokk og la det steke 3 minutter til. Rør om av og til. Tilsett hvitløk, rosmarin og kraft. legg på lokket igjen og la det surre til løken begynner å bli brun, og deretter 5 minutter til. Rør om av og til. Smak til med salt og pepper.
Næringsinnhold: pr porsjon: 217 kcal, 28 g proteiner, 6 g karb, 8 g fett, 1 g mettet fett, 95 mg natrium, 65 mg kolesterol, 1 g kostfiber.
Jeg spiser en grønn salat til.
Mmmmmmmmmmm Therese :)
Smakfull sa for siden:
Tacograteng
225 grader i 15 min
Steker kjøttdeig, løk og tacokrydder. Legger dette nederst i en ildfast form med champignon og skivede tomater oppå. Så salsa oppå der igjen og deretter hvitost øverst.
Smaker kjempegodt med yoghurt naturell til :)
Chili con carne (1 porsjon)
200 g karbonadedeig
1 rødløk
1 boks hermetiske tomater
1 halv boks chilibønner (eller kidneybønner)
Spisskumme og cayennepepper og salt og pepper
1 paprika
Skjær rødløk i små biter, og stek sammen med oppskåret paprika. Ha deretter i karbonadedeig. Når den er ferdigstekt, ha oppi tomater og krydder og la koke i 5 minutter. Ha så oppi bønner, knus dem (ikke alle, men noen) og la småkoke i noen minutter til.
Victory sa for siden:
Hehe....så bra! Vi har lik smak ja. Jeg spiser nesten bare chili/taco ting om dagen. Har fått fulstendig dilla!
Skal prøve disse, lett og bli sittende fast i sin faste krydder vane. :)
anette76 sa for siden:
Oppskrift hentet fra Tines mektige matblogg. Verdt å se på.
kjøttdeiggrateng med tomater, løk og squash
Jeg er så heldig at jeg har hjemmekontor en gang iblant. Det er effektive dager, for jeg blir sjelden forstyrret og kan da dykke godt ned i krevende saker og paragrafer uten forstyrrende elementer. Det er også effektivt på hjemmebane, for jeg får unna endel klesvask på en slik dag. Og jeg har som regel maten på bordet når gutta mine kommer hjem, og dermed blir det lengre ettermiddager og mer tid til kos. Slik som denne ovnsretten, som jeg raskt slenger sammen og som koser seg i ovnen mens jeg tar siste innspurt på hjemmekontoret. Kjøttdeig har vi som regel i fryseren, og så putter jeg det vi har av grønnsaker oppå. Prøv du også da vel!
Til 2-3 porsjoner trenger du omtrent:
400-500 gram kjøttdeig
1 boks hermetiske tomater
2-3 fedd hvitløk
1-2 ss tomatpure eller sundriedtomato sauce
1-2 ts tørket oregano - eller noen kvaster med frisk oregano hvis du har
salt og pepper
1 løk, i skiver
1/2-1 squash, i skiver
10-12 cherrytomater (delt i to) eller 4 klasetomater el (i skiver)
ca 100 gram hvitost, revet
Brun kjøttdeigen i en panne. Tilsett hvitløken mot slutten av steketiden. Tøm eventuelt av fett, og tilsett deretter hermetiske tomater, tomatpure/sundriedtomato sauce. Smak til med tørket oregano, salt og pepper. Ha kjøttdeigen i en egnet ildfast form, og legg grønnsakene over, gjerne i taksteinmønster. Strø over revet ost og ha eventuelt på litt mer tørket oregano.
Stekes ved 225 grader i ca 20-25 minutter
trineblogg.blogspot.com/
Victory sa for siden:
Det er også veldig godt og lage den kjøttsausen du er glad i, lage blomkålmos, og legge den over og gratinere med ost oppa.
Blomkålmos lager jeg ganske på sparket etter hvor mye jeg skal lage.
Men det jeg har oppi er blomkål kokt helt myk, litt mager kesam, hvitløk, salt og pepper etter smak. Svosj i mixer - ferdig! Ingen oppskrift, bare smake seg frem. Veldig godt!
Jeg har funnet ut at jeg liker blomkålmosen "bar" uten brokkoli oppi som jeg har brukt noen ganger..Brokkolien overdøver smaken på en måte.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.