< Tilbake til oversikten

Verdens beste

#1

Nannah sa for siden:

Denne gjorde helt klart lykke på farsdagen ...og dagen etter i MK hos Mona:)

100g smør
100g sukrin+ litt flytende natren(smak)
4eggeplommer
1dl kokosmel
1/2-1 dl fløte(prøv deg fram det skal være litt kosistens på deigen)
1ts bakepulver

Marengs:
4eggehviter
2dl sukrin+natren(smak)
noen få dråper edikk
50 g hakkede/skivede mandler

Sett ovnen på 160g varmluft (175 uten)
Rør smør og sukrin/natren lett og luftig.
Rør inn eggeplommene ..en av gangen
Rør i mel og bakepulver. Bre røra utover ei bakepapirkledt langpanne.
Pisk eggehvitene nesten stive...bland inn søtt og edikk.
Pisk helt stivt. Ha eggehvitemassen ove deigen og strø over mandelspon.
Stek midt i ovnen i 30 til 40 min. Ikke åpne døren før du har stekt 30 min.
Slå av temp og la kaken stå litt i ovnen til den har temperert seg litt.
Ta ut og avkjøl. Del kaken i to. Pisk krem 4-5 dl m søtt og vaniljedråper.
Ha kremen på den ene kakedelen og sett den andre oppå.


#2

Ivory sa for siden:

Oi, oi, oi....... Mmmmmm! Ser helt nydelig ut! :heia: Verdens beste er vanvittig godt....:love:


#3

trillian78 sa for siden:

Denne går jeg god for!! :sikle: Kan virkelig anbefales :ja:
Var så heldig å få smake på den da Nannah hadde den med til Mona. Nyyyydelig!


#4

sirimor sa for siden:

Hjeeelp Nannah!!!! Dette blir middag i dag:eek:.....


#5

Nannah sa for siden:

Nei, men Sirimor da!! :D
Fy skamme! ikke til middag! :eek:


#6

sma sa for siden:

Hm, tør man regne ut karbene på denne, eller er det best å la være? :rolleyes:

Verdens beste er absolutt verdens beste! :D


#7

Nannah sa for siden:

I underkant av 30 karber i hele kaken med 5 dl fløte til krem.:)


#8

sma sa for siden:

Disse smilyene beskriver hva jeg føler akkurat nå :D

:sikle: :spisesnak :blomster: :suss: :heia:


#9

Dietta sa for siden:

Synes du burde begynne som lavkarbo-kokk på heltid :heia:


#10

Mona S sa for siden:

Denne kaken smaker herrrlig! Hilsen MK-Mona og samboeren hennes;)


#11

Filakia sa for siden:

Nå MÅ jeg snart finne ordentlig kokosmel et sted, og ikke bare dansk "kokosmel" (kokosmasse)...


#12

sma sa for siden:

Hvordan er forholdet mellom sukrin og splenda? Jeg har ikke sukrin, men splenda har jeg masse av..


#13

Lillebille sa for siden:

Denne kaken skal garantert prøves!! Takk og takk..:)


#14

Nannah sa for siden:

Jeg bruker aldri splenda så jeg er ikke sikker...men du kan si at sukrin blir det samme som sukker. Så det burde stå forhold på splendapakken.
Tror kansje ikke resultatet blir like bra som med sukrin...men d er sikkert verdt et forsøk:)


#15

sma sa for siden:

Det skal jeg jammen gjøre - så snart jeg får tak i kokosmel.. Er visst ikke bare bare å få tak i det her. Samme som med glutenmel; helt håpløst..


#16

Fellow sa for siden:

Hei! Kanske i seneste laget men her finner du i alle fall Kokosmel: De har det på helsekost i Sverige, men også på nett: Men pass på at det er merket Aman Prana - de fleste andre har masse karber:
www.super-nature.no/supershop.nsf/index.html?OpenFrameSet&Frame=main&Src=http://www.super-nature.no/supershop.nsf/docs/5810
Hilsen Fellow


#17

Ana sa for siden:

Mmm, jeg elsker Verdens beste, så denne må jeg prøve til søndag når vi får gjester i bursdagsfeiring.


#18

Frk.Sofie sa for siden:

I hvilken helsekost i Sverige har de kokosmel? Ingen hadde det sist helg..og da var jeg på nye Nordby..skulle gjerne vist hvilken butikk da jeg skal dit denne helgen også..


#19

tina therese sa for siden:

Jeg har lyst å prøve denne men har ikke kokos mel...
hva kan jeg bruke istede?
Glutenmel kansje?


#20

Yonah sa for siden:

Jeg lurer på om det går an å bruke mandelmel jeg.. Nå man lager mandelmelk, så står man igjen med en mandelmasse som er så og si uten fett og mandelmel er jo med lite fett.. Om man tørker denne massen, får man mandelmel da tro?


#21

Yonah sa for siden:

Men, nå kom jeg jo på, det skal jo være sukkerbrødbunn på verdens beste, og lavkarbo sukkerbrødbunn lager man enten som oopsie er av 4 stivpiska egg+søtning og johannesbrødkjernemel( va det en ts tro? ).
Da var det bare problemet med å få til marnegs.. Jeg har enda ikke fått til god lavkarbomarengs..


#22

Nannah sa for siden:

Jeg har jo oppskrift på sukkerbrødet i oppskrifta...ingen grunn til å nøye seg med oopsie her:)


#23

Tone-G sa for siden:

Nanna, når kommer kokeboka di?
Du blir jo rik om du gir ut en kokebok med alle oppskriftene dine :heia:


#24

Yonah sa for siden:

Når man ikke får tak i mandelmel og kokosmel, så må man finne på noe anna da vettu;)


#25

vimsen85 sa for siden:

Hei.
Er ny her og på utkikk etter kaker som kan lages til bursdagen min på lørdag. Har ikkje prøvd meg på nåke lavkarbokaker enda. Men tanta mi laga ei god ostekake i helga. Kvæfjordkake er jo en av favorittene, så trur eg skal prøve meg på den her. Eg fant kokosmasse som var 6,5 karbo i og lurte på om det blir det samme som kokosmel viss eg bare kjøre den i blenderen. Har før laga havremel og kjernemel på den måten. Tenkte kanskje d funka. Nåken som veit?
Og når det står glutenmel i oppskrifter, er det nåken som veit ka man kan bytte det med? Eg veit egentlig ikkje ka det e, men regna me d e gluten for det meste og det skal eg ikkje spise.
Takk for flott oppskrift :D


#26

Kitt sa for siden:

Malt kokosmasse blir IKKE kokosmel! Det blir finmalt kokosmase og fungerer desverre ikke på samme måte! Har prøvd med dårlig resultat.
Dersom du skal kjøpe kokosmel, pass på at du får MEL. Mange steder står det kokosmel på posen, men det er kokosmasse oppi.

Glutenmel skal vel virke som bindemiddel i bakeverk og kan nok erstattes av proteinpulver/ketolysebakemix/fiberhusk etc. Tror jeg!:p


#27

vimsen85 sa for siden:

Okei.
Da blir d kanskje ikkje den her kaka til bursdagen da. Dei har ikkje kokosmel på helsekosten. Var å spurte. Men kanskje eg får det før lørdag viss eg bestille det på nettet i dag?
Fiberhusk har eg sett at dei har. Så da kan eg no prøve det.
Takk for hjelpa :D


#28

Chiquita sa for siden:

:-(
Prøvde denne nå i dag, men kaka ble jo BRUN...
Vil ikke ha brun kvæfjordkake jeg. Så jeg kan ikke servere denne i morgen.
Tok den på 150*C varmluft, så skulle da ikke tro at tempen var for høy heller.
Noen tips til hva som kan ha gått galt?


#29

Bæret sa for siden:

Prøvde denne i dag, med herrefred så søt den var...:eek:

Bæret er avsøtet ja, det skal være sikkert...:D

kvalm


#30

Nannah sa for siden:

Hvor søt du vill ha den er jo smak og behag...smak på røra:ja:


#31

Livsglede sa for siden:

Kanskje litt treg jeg, men hvorfor bruker du eddik i Marengsen? Er det fordi det er lavkarbo, for jeg har ikke det i orginalen:D Jeg har så mange kaker jeg vil lage til 17 mai nå at det må nesten bli kakebord:D


#32

Mocca'en sa for siden:

Kan man bruke mandelmel i stedenfor kokosmel mon tro? Noen som har prøvd? Og evt er det samme mengde?


#33

Zalto sa for siden:

jeg brukte mandelmel, og syntes det smakte fortreffelig...
serverte den til "vanlige" folk og de merket ikke forskjell :D
Men neste gnag skal jeg bruke litt mindre sukrin, og litt mer annen søtning...
Synes det "iser" litt mye...


#34

Nannah sa for siden:

Det er pga smaken. Marengsen blir litt for søt uten det umerkelige lille stinget av eddiken:ja:


#35

lille_trille sa for siden:

Har bare 80g sukrin, og tenkte å lage denne kaka i dag. Kan jeg bruke sukrin melis tro?


#36

Supera sa for siden:

Selvfølgelig, det er jo bare bedre enn sukrin. Det er samme søtningen, men sukrinmelis er malt finere.


#37

lille_trille sa for siden:

Den blei farlig god. Tror jeg hadde mere sukrinmelis enn vanlig sukrin i den. Blei veldig søt, så jeg laga usøta krem med litt vanilie til å ha i midten. Yummiiii !!!
Blir ikke siste gang jeg lager den :sikle:


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.