Denne gjorde helt klart lykke på farsdagen ...og dagen etter i MK hos Mona:)
100g smør
100g sukrin+ litt flytende natren(smak)
4eggeplommer
1dl kokosmel
1/2-1 dl fløte(prøv deg fram det skal være litt kosistens på deigen)
1ts bakepulver
Marengs:
4eggehviter
2dl sukrin+natren(smak)
noen få dråper edikk
50 g hakkede/skivede mandler
Sett ovnen på 160g varmluft (175 uten)
Rør smør og sukrin/natren lett og luftig.
Rør inn eggeplommene ..en av gangen
Rør i mel og bakepulver. Bre røra utover ei bakepapirkledt langpanne.
Pisk eggehvitene nesten stive...bland inn søtt og edikk.
Pisk helt stivt. Ha eggehvitemassen ove deigen og strø over mandelspon.
Stek midt i ovnen i 30 til 40 min. Ikke åpne døren før du har stekt 30 min.
Slå av temp og la kaken stå litt i ovnen til den har temperert seg litt.
Ta ut og avkjøl. Del kaken i to. Pisk krem 4-5 dl m søtt og vaniljedråper.
Ha kremen på den ene kakedelen og sett den andre oppå.
Jeg bruker aldri splenda så jeg er ikke sikker...men du kan si at sukrin blir det samme som sukker. Så det burde stå forhold på splendapakken.
Tror kansje ikke resultatet blir like bra som med sukrin...men d er sikkert verdt et forsøk:)
I hvilken helsekost i Sverige har de kokosmel? Ingen hadde det sist helg..og da var jeg på nye Nordby..skulle gjerne vist hvilken butikk da jeg skal dit denne helgen også..
Jeg lurer på om det går an å bruke mandelmel jeg.. Nå man lager mandelmelk, så står man igjen med en mandelmasse som er så og si uten fett og mandelmel er jo med lite fett.. Om man tørker denne massen, får man mandelmel da tro?
Men, nå kom jeg jo på, det skal jo være sukkerbrødbunn på verdens beste, og lavkarbo sukkerbrødbunn lager man enten som oopsie er av 4 stivpiska egg+søtning og johannesbrødkjernemel( va det en ts tro? ).
Da var det bare problemet med å få til marnegs.. Jeg har enda ikke fått til god lavkarbomarengs..
Hei.
Er ny her og på utkikk etter kaker som kan lages til bursdagen min på lørdag. Har ikkje prøvd meg på nåke lavkarbokaker enda. Men tanta mi laga ei god ostekake i helga. Kvæfjordkake er jo en av favorittene, så trur eg skal prøve meg på den her. Eg fant kokosmasse som var 6,5 karbo i og lurte på om det blir det samme som kokosmel viss eg bare kjøre den i blenderen. Har før laga havremel og kjernemel på den måten. Tenkte kanskje d funka. Nåken som veit?
Og når det står glutenmel i oppskrifter, er det nåken som veit ka man kan bytte det med? Eg veit egentlig ikkje ka det e, men regna me d e gluten for det meste og det skal eg ikkje spise.
Takk for flott oppskrift :D
Malt kokosmasse blir IKKE kokosmel! Det blir finmalt kokosmase og fungerer desverre ikke på samme måte! Har prøvd med dårlig resultat.
Dersom du skal kjøpe kokosmel, pass på at du får MEL. Mange steder står det kokosmel på posen, men det er kokosmasse oppi.
Glutenmel skal vel virke som bindemiddel i bakeverk og kan nok erstattes av proteinpulver/ketolysebakemix/fiberhusk etc. Tror jeg!:p
Okei.
Da blir d kanskje ikkje den her kaka til bursdagen da. Dei har ikkje kokosmel på helsekosten. Var å spurte. Men kanskje eg får det før lørdag viss eg bestille det på nettet i dag?
Fiberhusk har eg sett at dei har. Så da kan eg no prøve det.
Takk for hjelpa :D
:-(
Prøvde denne nå i dag, men kaka ble jo BRUN...
Vil ikke ha brun kvæfjordkake jeg. Så jeg kan ikke servere denne i morgen.
Tok den på 150*C varmluft, så skulle da ikke tro at tempen var for høy heller.
Noen tips til hva som kan ha gått galt?
Kanskje litt treg jeg, men hvorfor bruker du eddik i Marengsen? Er det fordi det er lavkarbo, for jeg har ikke det i orginalen:D Jeg har så mange kaker jeg vil lage til 17 mai nå at det må nesten bli kakebord:D
jeg brukte mandelmel, og syntes det smakte fortreffelig...
serverte den til "vanlige" folk og de merket ikke forskjell :D
Men neste gnag skal jeg bruke litt mindre sukrin, og litt mer annen søtning...
Synes det "iser" litt mye...
Den blei farlig god. Tror jeg hadde mere sukrinmelis enn vanlig sukrin i den. Blei veldig søt, så jeg laga usøta krem med litt vanilie til å ha i midten. Yummiiii !!!
Blir ikke siste gang jeg lager den :sikle:
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.