< Tilbake til oversikten

Søndagsfrokost til inspirasjon (veldig lite karbo)

#1

LenaBeatrice sa for siden:

Ostekjeks laget av Kavli ferdigskivet ost i bunnen, selvfølgelig med smør på.
Har ikke regnet ut karbo i dette, men det er uansett ikke rare greiene.
Ostekjeks stekte jeg i vanlig ovn på 200 grader til de så ferdige ut. resultatet blir bedre i mikro synes jeg.
Jeg spiste alle tre til frokost i dag

Salat, krepsehaler, majones og litt agurk og tomat som pynt Salat, 1 kokt egg og majones

Salat, bogskinke, rømme og litt purre


#2

Ivory sa for siden:

Det så veldig godt ut Dreamy! :sikle:


#3

Yonah sa for siden:

Å, hjelp, jeg blir sulten! Og jeg har liksom spist:lol:


#4

Titt1Tei sa for siden:

Jeg hadde tilfeldigvis en pakke med krepsehaler i kjøleskapet. Dette ble en nyyyydelig lunch :stuart: Takk for tipset!! :blomster:


#5

Zuma sa for siden:

vann i munnen

Digger forresten bloggen din! :D:D


#6

Furine sa for siden:

Dette såg jo berre veldig delikat og godt ut! :)


#7

pleiadene sa for siden:

Hei på deg. Takk for nydelige, fristende bilder. Men hvordan lager du ostekjeksene. Kavli skiver, steker du dem, hvordan, hvor lenge, blander du noe i dem?


#8

LenaBeatrice sa for siden:

Jeg steker de som de er i vanlig ovn, siden jeg ikke har mikro.
200 grader til jeg synes de ser ferdige ut....tar ikke tiden.
Blander ikke i noe ekstra.
Mikro gir helt klart bedre resultat, men det har jeg altså ikke.

Jeg bruker Kavli ferdigskivet ost (jalapenosmaken er min favoritt der), eller Tine ferdigskrivet taffelost med tomatsmak.
Jeg synes Tine osten blir best av de to, både i konsistens og smak :-)


#9

pleiadene sa for siden:

TUSEN TAKK, hva skulle jeg gjort uten disse sidene. Nå skal jeg trimme bort i butikken. Tar bare fem minutter, så jeg forbrenner vel ikke stort på den turen!


#10

Thea86 sa for siden:

trur det blri noe sått til kvelds idag altså!! detta så digg ut!! jummy!


#11

pleiadene sa for siden:

Hei Dreamy! De kjeksene dine var jo farlig gode! Har fått i meg fire stykker allerede i dag! Med lavkarbopålegg, naturligvis! De ble sprø og smakfulle, anbefaler dem til alle!


#12

LenaBeatrice sa for siden:

Bare så det er sagt, jeg fant "oppskrift" på disse crispy kjeksene her i forumet et sted....så det kan lønne seg å tråle trådene for inspirasjon :)


#13

pleiadene sa for siden:

Hei Dreamy, jeg er ute og inne og surfer litt her og litt der. Kjeksene dine er fremdeles en "velsignelse", har de med i en boks når jeg skal bort. Var inne på bloggen din, og så et eller annet sted at du skulle ta en økt i "trappa".Uff, tenkte jeg, jeg har jo ikke særlig trapper lenger .... Vi flyttet fra stort hus med mange trapper til leilighet sentralt i Oslo. I høy første etasje.... - så jeg har jo ingen trapper.... Men herregud, huset er jo på fem etasjer! Det er jo ingen som nekter meg å ta en tur i andre, tredje eller fjerde når jeg vil! Så kanskje jeg skal begynne å stikke innom min leilighet med varene når jeg har vært og handlet, gå ut igjen og ta trappene oppover i etasjene og ned igjen! Man må jo ikke ha trapper inni sin egen leilighet når man bor i bygård! Så dett var dett, får se om ikke viljen kan overstyre latskapen etterhvert ...


#14

kiwo sa for siden:

Tror jeg må prøve den "kjeksen"
Er det bare kavli ost som du steker i ovnen
Prøvde med vanlig hvitost i mikroen, men det var helt mislykka. Osten satt fast i bakepapiret, og dermed ga jeg opp hele prosjektet. Ikke lett å være både pen og klok :) Men dette skal jeg teste!


#15

Photobscura sa for siden:

Kiwo: Sikker på at du ikke brukte matpapir i stedet for bakepapir? Det samme skjedde meg, nemlig ;)


#16

LenaBeatrice sa for siden:

Pleiadene: Det ble nok ikke tur i trappa på meg ;)

Kiwo: Jeg bruker enten Kavli osten, eller Tine taffelost (ferdigskivet).
Vanlige oster funker ikke synes jeg.


#17

sirine sa for siden:

Er det bare å skjære ostene og legge dem på bakepapir og steke dem?:eek::confused:


#18

sirine sa for siden:

Etter at man har stekt dette kan man oppbevare dette? Hvordan oppbevares dette?


#19

annerii sa for siden:

puh
så fristende ut
har vært en uke hos min søster og savner "maten min"
dvs grønnsaker og egg og pålegg
har nå kun fått noen skiver agurk og tomat til frokost, men har klart meg bra her uten for mye karbo mat
men kjenner kroppen har fått nok nå, mangler protein og fett kjenner jeg

min søster er et herlig menneske men hun skjønner ikke sånne mat ting
og blir veldig fornærmet om du ikke spiser maten hennes
Som da før jeg kom sa jeg at svinekjøtt det spiser jeg ikke, så droppet hun ribbe, og valgte baoynne skinke :-( er svin det
Ble veldig sur , da jeg stekte meg kylling
men men


#20

Lava sa for siden:

De blir spist opp så fort, at du trenger ikke tenke på oppbevaring..
men ellers... en uke i kjøleskap?


#21

LenaBeatrice sa for siden:

Sirine: Jeg skjærer ikke ost, jeg kjøper ferdigskivet ost.
Synes det blir bedre. Har så lett for å bli ujevnt tykke/tynne skiver hvis man skjærer selv, og den tynne siden kan fort bli for hardt stekt mens den tykke siden blir for myk.
Like tykke skiver over det hele er tingen.

Har ingen god erfaring med å oppbevare disse kjeksene mere enn til dagen etter. De blir fort myke.


#22

Orkide sa for siden:

De jeg steker i mikroen holder seg i allefall i 2-3 uker i en tett boks


#23

Kitt sa for siden:

Mine også!:ja:
Bruker en gammel 3 liter isboks. Holder seg i flere uker!:D

Bruker også ferdigskivet fra Kavli. Koster litt, men blir helt klart best!

De med jalapenjo blir kjempegode chips til rømmedipp!


#24

LenaBeatrice sa for siden:

Da skal jeg prøve tett boks!!

Og Tines tomatost er helt super som chips til taco!
Jeg skjærer de i strimler (4 strimler av hver skive) og steker de sånn.
Supergodt!!


#25

sirine sa for siden:

Prøvde å steke kavli ferdigskivet ost på mikroen men jg tror jg ikke fikk det til hvor lenge skal de stå i mikroen..?


#26

Kitt sa for siden:

Tror jeg steker dem på full effekt i 2 1/2 til 3 minutter.
Det kommer litt an på typen. Noen blir fort brune, andre ikke i det hele tatt!


#27

Photobscura sa for siden:

To minutter holdt for meg, da sto mikroen på full effekt, det vil si 700.


#28

Charlott sa for siden:

Min micro steker osteskivene helt perfekt på 1.45 og full styrke :)


#29

sirine sa for siden:

Må bare prøve meg fram en gang til. Jeg hadde kavli osten på microen og da ble den brent i midten:(


#30

swimzy sa for siden:

denne skal helt klart prøves ut:D


#31

nellie sa for siden:

I love them:D fantastiske


#32

xeena82 sa for siden:

wow...prøvde disse i dag, og de var fantastisk gode! Takk for flott ide! :)


#33

¤Lene¤ sa for siden:

Å disse var skikkelig gode :) Har akkuart laget to stk av tafellost, én ble spist med egg og majones, den andre med majones, salami og agurk. Nam nam :D Og enda bedre ble det jo da jeg så at de kan lagres i tett boks! Noen ganger er tiden litt liten her på morgenen, og da kan disse være et alternativ til egg og bacon.


#34

lillehilde sa for siden:

Jepp, disse må prøves.
*ringe sambo og få han til å kjøpe med kavli ost :) *


#35

Ziltoidia sa for siden:

Ostekrise!
Har lagd disse fantastiske "kjeksene" i mikrobølgeovnen mange ganger nå, men plutselig sluttet fikk jeg det ikke til mer. Nå blir de enten bare smeltet, eller begynner å sprute helt til de blir brune i midten og helt flate. De var jo så fine, jevne og luftige før. Lagde til og med tacoskjell av dem, men nå renner de bare utover.

Er det noen mikrobølgeovnkyndige her som vet hva jeg kan gjøre? Mikrobølgeovnen er svært ny, og jeg er ikke helt dreven på funksjonene, men samme om jeg bruker 100% eller mindre av 800W, får jeg en av disse to resultatene. Forstår ikke hvorfor dette fungerte så bra før, og nå ikke.


#36

nellie sa for siden:

Bruker du akkurat den samme osten som før? Jeg får til noen av kavlitypene, mens andre ikke går i det hele tatt.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.