< Tilbake til oversikten

Brød til snitter og andre smørbrød

#1

Nannah sa for siden:

Prøvde ut noe i dag da jeg skulle lage noen smørbrød.
Det funka veldig bra, og godt ble det også:)

3 egg
75g kremost
1/2 dl fløte
110g finmalte solsikkekjerner
1 ss fiberhusk
1/2 ts bakepulver
1 ts salt

Bland sammen i kjøkkenmaskin og smør røra utover i en firkant på bakepairkledt langpanne. Stek på varmluft 175g i 20 min.
Når den er litt avkjølt deles den opp i mindre firkanter m et pizzahjul.
Jeg fikk 12 stk i passe smørbrødsize.
Veldig gode og raske er de og:)

Laget smørbrød i dag med.

Reker i majones
Roastbeef
ommelett
leverpostei og bacon
karbonader m løk.


#2

Kitt sa for siden:

Høres veldig greit ut!
Må prøves snarest!:D


#3

Nannah sa for siden:

Blir fine stabile skiver av dette... pene å dele i snitter og legge på fat:)


#4

Kitt sa for siden:

Savner det av og til!
Bryr meg ikke så mye om hva andre syns om kostholdet mitt stort sett, men enkelte settinger er vanskeligere enn andre!

Og smørbrød er godt, lavkarbo eller ikke!:p


#5

Minsten sa for siden:

Vet dette er en litt gammel tråd, men jeg ville bare si takk for en fin oppskrift.
Jeg hadde 50/50 solsikkekjerner og mandler malt, og dette er det nærmeste brød jeg noen gang har vært siden jeg startet på ketolyse. Jeg har prøvd mange ulike oppskrifter men de har ofte vært eggete.
Dette var som grove rundstykker synes jeg iallefall og skal ha det til lunch i morgen. Neste gang skal jeg prøve å ha dem i muffinsformer for å få de litt rundere som rundstykker.
Kjempefine! Tusen takk Nannah!


#6

Nannah sa for siden:

Koselig at du likte dem :)


#7

CamillaN sa for siden:

Namme nam!

Dette så enormt godt ut :)


#8

Elizabethcita sa for siden:

Denne skal testes når jeg bare får fløte i hus igjen. :)


#9

syddihodet sa for siden:

Denne skal testes!!
takk for at du deler oppskriften :)


#10

Yonah sa for siden:

Å, disse må jeg prøve. Får teste ut på mannen og ungene;)så får de avgjøre om de kan serveres til andre som er vandt med mjølbrød;)


#11

Nannah sa for siden:

jeg har hatt sånne smørbrød til gjester som ikke spiser lavkarbo...alle syntes de var gode faktisk:)


#12

BlirFjong sa for siden:

Dette skal definitivt testes! Smørbrødene så veldig lekre ut ;)


#13

Fumle sa for siden:

Disse er kjempegode!!!!! Anbefales :)


#14

Yonah sa for siden:

0j, de var farlig g0de til 0stesmørbrød 0g... H0ldt fas0ngen g0dt 0g ble kjempeg0dt med røkt skinke 0g cheddar0st. Stekte i vanlig vaffeljern 0g det funket fint.


#15

Kitt sa for siden:

Og med det argumentet vet jeg hva jeg skal lage i morgen!:D

Sønnen har gumlet ostesmørbrød i 2 dager( sånn av-og-på-dille) og det lukter bare sååååå godt!
I morgen er det min tur!:sikle:


#16

Yonah sa for siden:

0stesmørbrød var i grunn det eneste brødet jeg åt før 0g jeg savner det sånn når ungene har det, 0g dette lukta skikkelig 0stesmørbrød. Men jeg syntes ikke jeg kunne lage mere enn ett.. Det ble et slags mell0mmåltid s0m metta, men 0m jeg skulle regne på det innbiller jeg meg at det ble litt lite pr0tein? 0g ikke n0e grønt til... Jeg er f0rkjøla 0g har i grunn n0k med å få i meg mere enn bare kamillete med sukett i.


#17

Kitt sa for siden:

Legger jeg på nok skinke/annet kjøtt og ost, blir det i hvert fall en del proteiner.
Tenker egentlig ikke så mye på protein- biten, har liksom fått for meg at det jevner seg ut i løpet av dagen!:rolleyes:


#18

Nannah sa for siden:

Og er super som pizzabunn:ja:


#19

Supera sa for siden:

Dette skal prøves en gang. :ja:


#20

TanteMø sa for siden:

Hei,
Dette var kjempegodt-har nettopp spist to stykker med ost og salami :D
Tror jeg skal ha i litt salt neste gang.
Takk for FLOTT oppskrift


#21

Nannah sa for siden:

:lol:
ja, lurt med litt salt
Takk for påminnelsen:)


#22

TanteMø sa for siden:

Hei igjen, en ting til hvordan oppbevarer du disse er de greie å fryse?:cool:


#23

Yonah sa for siden:

Kan fint fryses, oppbevares i en boks på kjøkkenbenken eller i kjøleskap.


#24

Jabba sa for siden:

Denne oppskriften er herved notert! Gleder meg til å prøve!


#25

sma sa for siden:

Denne tror jeg jammen jeg også skal teste! :)


#26

trillian78 sa for siden:

Kan signere på at disse er ekstremt gode. Har laget dem flere ganger.


#27

Tiki sa for siden:

Lagrer i favoritter ;)


#28

Donkea sa for siden:

Jeg har ikke varmluftsovn. Hvilken temperatur bør ejg bruke da? 200 grader?


#29

Yonah sa for siden:

Et sted mellom 180 og 200 funker fint, Du ser når de er ferdige uansett;)


#30

Fisken sa for siden:

Jeg fant oppskriften din i en lavkarbo blogg og dette er det aller nærmeste jeg har smakt brød på ketolyse. Genialt! Jeg er så glad, nå! :D


#31

Nannah sa for siden:

Hyggelig at du synes det:)


#32

Labomba sa for siden:

Med så møe skryt må jeg jo også prøve å bake dem. Høres nydelig, og savner brød som mange andre her :p


#33

Tone-G sa for siden:

Takk igjen for en nydelig oppskrift :klem::love:

Bakte disse nå, å skal kose meg med brødmat idag :ja:


#34

petchy sa for siden:

Nannah, jeg bøyer meg i støvet - disse var suupergode! Brukte også samme røra til pizzabunn, bare smurte den mye tynnere utover - og det ble den beste lavkarbopizzaen jeg har smakt!

Jeg tilsatte forresten en måleskje med whey protein i røra også, fordi jeg ville øke proteininnholdet - og det fungerte veldig bra!

Håper du ikke har noe imot at jeg deler oppskriften videre på bloggen min? Med kreditering til deg såklart!


#35

nellie sa for siden:

Disse var sååååå gode!:sikle:
Beste brøderstatningen jeg har smakt hvertfall.


#36

sæterjenta sa for siden:

Nam...lettvint og godt. Godkjent av mann og barn også :)


#37

Kiro sa for siden:

Laget de her i kveld, og de var kjempegode. :D


#38

Nero sa for siden:

Har tenkt å bake disse snittene nå, men har et spørsmål:

I skapet har jeg solsikke-kjerner fra Møllerens, men de er ikke knust.
Kan jeg knuse de? Hvordan?

Har "salatslynge" (funker det?), har stavmikser og blender, kan jeg bruke de?

Har ikke kjøkkenmaskin, men det går vel an å blande alt sammen med en mix-master?


#39

Kitt sa for siden:

Jeg knuser alle frø i den lille stavmikser- bollen, jeg! Går såååå bra så!
Om du ikke har den lille bollen, er det vanskeliger, men ikke umulig har jeg skjønt! Mulig du får det til i en blender også!

En mix- master er en kjøkkenmaskin, så det skulle ikke være noe i veien for å bruke den, nei!


#40

Nero sa for siden:

De ble lett knust i blenderen, så vet jeg det til neste gang :)

Hehe, trodde en kjøkkenmaskin pisket mer avansert enn en mix-master :p

Sånn kan det gå når en plutselig begynner å kokkelere som godt voksen og ikke kjenner til alle hjelpemidlene.

Men, jeg lærer....

Nå står snittene i ovnen, gleder meg!


#41

Kitt sa for siden:

Så bra du fikk det til! :D
Jeg har kokkelert i mange år og har dilla på kjøkken- gadgets av alle slag! :o
Men lærer jammen meg stadig noe nytt her inne likevel!:heia:

Minner meg på at jeg har lavkarbo- foccacia i fryseren......:sikle:


#42

Nero sa for siden:

For de som ikke har prøvd denne oppskriften - løp inn på kjøkkenet og miks den sammen!

Kjempegodt, fikk endelig noe som smakte "brød" uten å være for fett eller som gir eggsmak.

Nesten gang lager jeg dobbel oppskrift. Har regnet meg frem til at det er ca 15-16 gram karbo i hele røra.

Takk til Nanna! :)


#43

senorita sa for siden:

dumt spm her men.. hvilken kremost er det snakk om? Jeg spiser aldri kremost, trodde det var en del karber i sånt? hmm


#44

Kitt sa for siden:

Da har du gått glipp av noe! Kavli sin rekeost inneholder 1karb, philadelpia 3.2.
Philadelphia er kjempegodt, men dyrt til baking syns jeg. Da bruker jeg heller Landlord naturell smøreost med 2karber til sånt!

Tror ikke det spiller så stor rolle hvilken ost du velger. Jeg kjører litt strengt budsjett for tiden, så velger som regel det billigste alternativet vi liker!:)


#45

senorita sa for siden:

jeg spiser skinkeost fra kavli da.. er det sånne oster man snakker om? tenkte på de her kremostene fra tine jeg.. hmm.. så skinkeost kan fint brukes?


#46

Kitt sa for siden:

Jeg bruker sånn type ost til det meste av sånne ting. Fungere helt fint, det!:)


#47

MAR sa for siden:

Ser noen bruker denne til pizza, og skulle gjerne fått dette inn med teskje jeg: hvordan gjør man det da? Må den forstekes, eller er det bare å kjøre på liksom? Evt hvor lenge må den forstekes osv.. Jeg er helt håpløs når det kommer til baking, hver gang jeg prøver å tenke selv så går det galt :o


#48

Nannah sa for siden:

Halve steketiden først...ha på fyll og stek den ferdig.


#49

lavkarbogirl sa for siden:

jeg er ganske ny her, ville bare si tusen takk for oppskriften, jeg lagde brødet i dag og det smakte kjempegodt, har savnet brød, dette kommer jeg til å lage flere ganger:D


#50

surflover sa for siden:

Fy søren de var gode!!!
Dette er jo bare heeelt fantastisk :D
Endelig noe som smaker som brød!!! Takk!


#51

idagraarud sa for siden:

min ble sånn svamp aktig inni :( noe jg gjorde feil? ble så skuffet da jg savner brød og kokt egg ( klarer ikke å spise kokt egg uten brød :/ )


#52

Nannah sa for siden:

Prøv å steke dem litt lenger:)


#53

kirami sa for siden:

Hmm, har veldig lyst til å teste denna, men kremost, er det som baconost bare i typen naturell eller menes det pilladelphia?


#54

surflover sa for siden:

Nei, det er kremost som i Philiadelphia elller snøfrisk-ja :)


#55

kirami sa for siden:

Ok:) Takk for hjelpa:)


#56

Val sa for siden:

Disse var kjempegode, tusen takk for oppskrift!

Jeg brukte linfrø og sesamfrø oppi også, og byttet matfløte med en halv del Skyr og en halv del CC. Det ble kjempegodt:) Neste gang skal jeg følge oppskriften helt, måtte være litt kreativ i dag da jeg ikke hadde alt som trengtes. Men bra ble det:)


#57

idagraarud sa for siden:

Stekte brødet i 30 min ( stod 20 min) :( nei får evt bare klare meg uten kokt egg og brød..:) får ikke til noen særlig av bake oppskriftene verken på brød el noe annet ( kanskje det er jg som er for kresen :P )


#58

Kitt sa for siden:

Brukte du varmluft?
Jeg er så lite vant til det og steker automatisk på vanlig ovn og skjønner ikke hvorfor jeg ikke får så bra resultater!:p

Men man lærer stadig!;):D


#59

dewy sa for siden:

NAMMM! Knallgodt!!!

Noen som har regnet ut kh pr skive???


#60

dewy sa for siden:

Like god dagen etterpå også! tror jeg må lage en ny dose i dag!!


#61

Hege-mor sa for siden:

Takk for en enkel, flott og velsmakende oppskrift!
Laget den som "rundstykker" for å ha som hamburgerbrød - er oppdelt og lagt i fryseren.
Spiste med pålegg i kveld - nydelig.
Skal prøve som pizzabunn ved en annen anledning :)


#62

Yonah sa for siden:

Dytter opp denne herlige og geniale oppskriften jeg! Utrolig gode når man trenger noe som ligner brød eller bare trenger en avveksling.


#63

Marella77 sa for siden:

Takk, denne skal jeg prøve :)


#64

Yonah sa for siden:

Dytte opp igjen. Lenge siden jeg har laget de nå, men de er kjekke å ha i fryseren.


#65

Mariann S sa for siden:

Desse skal prøves i dag :) Savner ostesmørbrød av og til :)


#66

Mariann S sa for siden:

Eg heiv meg rundt og fikk ei plate i ovnen :)
Og no har eg kosa meg med ostesmørbrød, det var knallgodt :D

Skal steike ett brett til, so eg har brød i frysen :)


#67

FrkMarge sa for siden:

Da har jeg også endelig prøvd meg på dette... Det ble flatt, hev seg ikke og så litt for godt stekt ut, men det var faktisk veldig godt :sikle:

Nå har ikke jeg varmluftsovn, så det har jeg ikke prøvd. Men det ble ikke svampete slik de fleste andre brød jeg har smakt. jeg hadde i et litt hele solsikkefrø i tillegg også:D

Går det an å steke dette som rundstykker eller "vanlig" rød så jeg kan skjære skiver av det:confused:


#68

Mariann S sa for siden:

Har ikkje varmluft eg heller, men det funka heilt fint, samme temp og samme tid :)
Mine og var flate, men trur ikkje dei behøve å heve. Knallgode og ingen svamp :D


#69

Mariann S sa for siden:

No har eg laga dette brødet, og bytta ut solsikkekjernene med malte valnøtter, og det var knallgodt :)
Brukte samme mengde.


#70

Yonah sa for siden:

Dytter opp denne tråden. Kjekke brød å ha på lur i fryseren.


#71

Carisma sa for siden:

Eller på f.eks hyttetur som i påsken :)


#72

Yonah sa for siden:

Spesielt til slike tilfeller ja!


#73

Yonah sa for siden:

Dytter opp! Kjekke å lage smørbrød av i disse festtider!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.