Prøvde ut noe i dag da jeg skulle lage noen smørbrød.
Det funka veldig bra, og godt ble det også:)
3 egg
75g kremost
1/2 dl fløte
110g finmalte solsikkekjerner
1 ss fiberhusk
1/2 ts bakepulver
1 ts salt
Bland sammen i kjøkkenmaskin og smør røra utover i en firkant på bakepairkledt langpanne. Stek på varmluft 175g i 20 min.
Når den er litt avkjølt deles den opp i mindre firkanter m et pizzahjul.
Jeg fikk 12 stk i passe smørbrødsize.
Veldig gode og raske er de og:)
Laget smørbrød i dag med.
Reker i majones
Roastbeef
ommelett
leverpostei og bacon
karbonader m løk.
Vet dette er en litt gammel tråd, men jeg ville bare si takk for en fin oppskrift.
Jeg hadde 50/50 solsikkekjerner og mandler malt, og dette er det nærmeste brød jeg noen gang har vært siden jeg startet på ketolyse. Jeg har prøvd mange ulike oppskrifter men de har ofte vært eggete.
Dette var som grove rundstykker synes jeg iallefall og skal ha det til lunch i morgen. Neste gang skal jeg prøve å ha dem i muffinsformer for å få de litt rundere som rundstykker.
Kjempefine! Tusen takk Nannah!
0j, de var farlig g0de til 0stesmørbrød 0g... H0ldt fas0ngen g0dt 0g ble kjempeg0dt med røkt skinke 0g cheddar0st. Stekte i vanlig vaffeljern 0g det funket fint.
0stesmørbrød var i grunn det eneste brødet jeg åt før 0g jeg savner det sånn når ungene har det, 0g dette lukta skikkelig 0stesmørbrød. Men jeg syntes ikke jeg kunne lage mere enn ett.. Det ble et slags mell0mmåltid s0m metta, men 0m jeg skulle regne på det innbiller jeg meg at det ble litt lite pr0tein? 0g ikke n0e grønt til... Jeg er f0rkjøla 0g har i grunn n0k med å få i meg mere enn bare kamillete med sukett i.
Legger jeg på nok skinke/annet kjøtt og ost, blir det i hvert fall en del proteiner.
Tenker egentlig ikke så mye på protein- biten, har liksom fått for meg at det jevner seg ut i løpet av dagen!:rolleyes:
Nannah, jeg bøyer meg i støvet - disse var suupergode! Brukte også samme røra til pizzabunn, bare smurte den mye tynnere utover - og det ble den beste lavkarbopizzaen jeg har smakt!
Jeg tilsatte forresten en måleskje med whey protein i røra også, fordi jeg ville øke proteininnholdet - og det fungerte veldig bra!
Håper du ikke har noe imot at jeg deler oppskriften videre på bloggen min? Med kreditering til deg såklart!
Jeg knuser alle frø i den lille stavmikser- bollen, jeg! Går såååå bra så!
Om du ikke har den lille bollen, er det vanskeliger, men ikke umulig har jeg skjønt! Mulig du får det til i en blender også!
En mix- master er en kjøkkenmaskin, så det skulle ikke være noe i veien for å bruke den, nei!
Så bra du fikk det til! :D
Jeg har kokkelert i mange år og har dilla på kjøkken- gadgets av alle slag! :o
Men lærer jammen meg stadig noe nytt her inne likevel!:heia:
Minner meg på at jeg har lavkarbo- foccacia i fryseren......:sikle:
Da har du gått glipp av noe! Kavli sin rekeost inneholder 1karb, philadelpia 3.2.
Philadelphia er kjempegodt, men dyrt til baking syns jeg. Da bruker jeg heller Landlord naturell smøreost med 2karber til sånt!
Tror ikke det spiller så stor rolle hvilken ost du velger. Jeg kjører litt strengt budsjett for tiden, så velger som regel det billigste alternativet vi liker!:)
Ser noen bruker denne til pizza, og skulle gjerne fått dette inn med teskje jeg: hvordan gjør man det da? Må den forstekes, eller er det bare å kjøre på liksom? Evt hvor lenge må den forstekes osv.. Jeg er helt håpløs når det kommer til baking, hver gang jeg prøver å tenke selv så går det galt :o
jeg er ganske ny her, ville bare si tusen takk for oppskriften, jeg lagde brødet i dag og det smakte kjempegodt, har savnet brød, dette kommer jeg til å lage flere ganger:D
Jeg brukte linfrø og sesamfrø oppi også, og byttet matfløte med en halv del Skyr og en halv del CC. Det ble kjempegodt:) Neste gang skal jeg følge oppskriften helt, måtte være litt kreativ i dag da jeg ikke hadde alt som trengtes. Men bra ble det:)
Stekte brødet i 30 min ( stod 20 min) :( nei får evt bare klare meg uten kokt egg og brød..:) får ikke til noen særlig av bake oppskriftene verken på brød el noe annet ( kanskje det er jg som er for kresen :P )
Takk for en enkel, flott og velsmakende oppskrift!
Laget den som "rundstykker" for å ha som hamburgerbrød - er oppdelt og lagt i fryseren.
Spiste med pålegg i kveld - nydelig.
Skal prøve som pizzabunn ved en annen anledning :)
Da har jeg også endelig prøvd meg på dette... Det ble flatt, hev seg ikke og så litt for godt stekt ut, men det var faktisk veldig godt :sikle:
Nå har ikke jeg varmluftsovn, så det har jeg ikke prøvd. Men det ble ikke svampete slik de fleste andre brød jeg har smakt. jeg hadde i et litt hele solsikkefrø i tillegg også:D
Går det an å steke dette som rundstykker eller "vanlig" rød så jeg kan skjære skiver av det:confused:
Har ikkje varmluft eg heller, men det funka heilt fint, samme temp og samme tid :)
Mine og var flate, men trur ikkje dei behøve å heve. Knallgode og ingen svamp :D
Dytter opp! Kjekke å lage smørbrød av i disse festtider!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.