Vet ikke om denne oppskriften har blitt postet før, men jeg poster den igjen.
Fikk den av en venninne her i Østerrike og er super enkel og rask.
Oppskrift med egg
2 ss linfrø
2 ss knust linfrø
litt salt
1 egg
Bland alt sammen, smør det på et bakepapir i str mikroovn fatet. Inn i mikroen på 1000W i 2-3min. Har du mindre Watt, la den ligge litt lenger. Den bøyes litt opp i kantene når den er ferdig.
Ta den ut, la den avkjøle seg på en rist.
Jeg deler den i 2 og har 2 fine knekkebrød. Godt og super til frokost eller lunsj.
Jeg har ikke prøvd å oppbevare dem enda, men det skal prøves ut.
Oppskrift uten egg
2ss linfrø
2ss knust linfrø
2ss vann
salt
Samme fremgangsmåte som over.
Bilder av knekkebrød laget med egg
Røra med en gang
Etter å ha stått litt
Smørt ut på plate
Siden som ligger på bakepapir
Siden som er opp
Det er matskje ja. Beklager. Jeg er så vant med de Tyske benevnelsene at jeg glemmer de Norske i farten. Men det er helt klart spiseskje. Skal endre til SS med en gang.
Takk for svar! Titta bare kjapt på Rema 1000 i går, og fant det ikke der. Kan jo hende de har det i butikker med mer utvalg, som Meny eller Ultra. Har ikke stavmikser, så jeg får titte på helsekosten :)
Jeg oppdaget her om dagen da jeg så etter linfrø at pakken hadde 34g karbs. Det er første gang jeg har opplevd. Det var de som kalles Gold.
Jeg kjøpte ikke der men et annet sted, og da hadde de 0. Da også gold, men fra et annet merke.
Ok, tusen takk! Da skal jeg prøve med vann isteden. Min blanding ble veldig dominert av egg, selv om jeg hadde rørt godt. Det ble liksom kokt-stekt egg med frø i.. Og jeg tok 2 ss av hver av frøslagene :S Men da kan jeg jo teste vann isteden. Takk!
Har laget nå for første gang: METTENDE!
Lagde etter oppskrifta og fikk 4 ganske tykke biter. Mye mer mektig enn vanlig knekkebrød, og bittelitt mindre i omkrets.
Men deilig med noe knasende! Visste ikke engang jeg hadde savnet dette! Ikke supergodt, men duger når man er fysen på noe på kvelden, som nå. ;)
Kjøpte en pakke med knuste linfrø igår, ble atskillig bedre. Akkurat som vanlige knekkebrød.
fremdeles 2 store ss linfrø, 2 store ss knust linfrø, litt salt, ett egg - smør utover og på full guffe i 2-4 minutter i micro-en. (Max hos meg er 500 så ca 4 min.)
Utprøvd. Kun 4ss knust linfrø (tom for hele), 1 ss fiberhusk, litt salt, litt vann sånn at det henger sammen. 4min på 750 med grill. To skiver herlig :)"Mykkis" knekke som jeg smørte med Philadelfia og rullet. Snadder. Prøver også med hele linfrø og egg i neste omgang.
Noen må jo begynne, all honnør til alle som kommer med gode oppskrifter her, det betyr veldig mye etterhvert. Først går det jo i egg, egg og atter egg. Lettere å holde på og ikke minst UT når det kan lages litt variert. Så, tusen takk:D
PS: Østerrike, hjemlandet til Lutz, hvordan går det der med karbisene?
Her er det ikke mye lavkarbo dessverre. Det går i BE, helt klart, det står på alle pakker, men man hører ikke mye om det.
Jeg har prøvd å snakke litt om det med folk på jobben, bare for å lufte tema litt, men man snakker til døve ører.
Men det finnes her, det gjør det. Men ikke like langt som i Tyskland. Har funnet 1 butikk som har litt, men det er for treningsfolk, som er helt greit, så lenge jeg får det jeg vil ha.
Ja selvfølgelig, vi kjøper jo her også bakemixer og proteinpulver fra slike butikker. Det er så mye god mat der, kaker etc at det kan være en utfordring å gjøre mer ut av lavkarbo. Lever Lutz forstatt? Han gjorde et godt stykke arbeid han. Takk for oppskriften i alle fall.
Brukte oppskriften som pizzabunn. Stekte "bunnen" på 160/20 min før jeg hadde på fyll. Ble veldig bra. Spiste halvparten til middag og resten til lunsj neste dag.
Lagde en variant av vannknekkebrødet til frokost. Ble utrolig bra, og så kjapt.
Jeg hadde i 2ss linfrø, 2 ss sesamfrø, pittelitt solsikkefrø, sukkerrofiber og kli. En ts fiberhusk litt salt og vann.
Har mikro som er flat i bunn og ikke sånn rund glassplate, og det fungerte utmerket. Måtte steke ca 4-5 min. Dette blir gjentatt.
Jeg har laget denne mye i det siste. Med base i linfrø, og putter oppi ellers de frø, kli, sukkerrofiber jeg vil bruke med litt fiberhusk og salt. Dette er helt genialt, blir sprø og gode. Trenger kanskje en 5 min i mikroen hos meg da.
Og så har jeg flat mikro, ikke sånn rundt plate, så det gjør det nok enda greiere, så her ligger bakepapiret i bunn som jeg bruker. Kjevler ut massen under en blank plastpose. Fantastisk lettvint og godt.
Det var jo litt lurt med kli. Skal teste det NÅ :)Kanskje dobbel med litt seamfrø :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.