< Tilbake til oversikten

Gratinert blomkål

#1

mål:littavetmenneske sa for siden:

en fin måte å bruke blomkålrester på:

1-2 hoder kokt blomkål (i biter) legges i ei form
hell over en røre av:
cottage cheese
rømme/creme fraiche
1-2 egg
en eller annen revet ost
salt, pepper og muskat

hell mer revet ost over. dersom du ikke ønsker klumper i røra kan du kjøre den med stavmixer/i blender før du heller alt over blomkålbitene.

stekes på ca 200 grader til gratengen er passe fast og har fått fin farge- ca 30 minutter skulle jeg tro.

denne retten passer som tilbehør til det meste, og er også god for seg selv. bacon er kjempegodt til. jeg lager den gjerne litt fast med ganske små blomkålbiter. da blir den litt "pai-aktig" og evnt rester blir dermed enklere å ta med ut på tur i en boks.

vel bekomme!


#2

Yonah sa for siden:

Hvor mye bruker du av hver av creme fraiche og cottage cheese? Til et hode på ca 400g g?


#3

mål:littavetmenneske sa for siden:

Hei!
Eg bruke det eg har i kjøleskapet, egentlig. Men, trur nok 3/4 boks av hver sort og ett stort egg ville være passe til ett blomkålhode. Det kommer jo an på hvor bløt du vil ha gratengen.

:) vel bekomme


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.