Happiness sa for siden:
Og er dette bedre enn f.eks slenda, natreen og sånne ting?
Happiness sa for siden:
Og er dette bedre enn f.eks slenda, natreen og sånne ting?
heltny sa for siden:
JA! fruktose, sukrin, og en til jeg ikke husker! :)
mye, mye bedre en kunstig søtning.
Happiness sa for siden:
Sukrin vil jeg få kjøpt, men jeg glemmer det hver gang :rolleyes:
heltny sa for siden:
Muligens dyrt, da. har en "kald" ettersmak, mener jeg, hvis du spiser mye på en gang. Men så klart bedre en sukker. Blir så glad når jeg hører om en foresatt som gir barnet en naturlig, fin sukkererstatning!! :)
Alkazelters sa for siden:
Jeg ville ikke gitt barna mine fruktose. Da er det etter min mening bedre med vanlig sukker. Høyt inntak av fruktose er blant annet forbundet med fettlever. Slenda har jeg ikke hørt om men jeg går ut fra at det er et kunstig stoff. På generelt grunnlag ville jeg unngått kunstig søtning helt. Sukrin er visstnok helt naturlig og trygt.
heltny sa for siden:
En ting er at fruktose er mye søtere en rent sukker så du tar rett og slett mindre. uansett tror jeg ingen gir barna så mye sukker ELLER fruktose(håper) at det ødelegger organene for dem.
Og en har jo valget - fruktose, overdrevet inntak > leverskader, fettlever.
sukker, intakk(overdrevent kansje) > diabetes typer > kreft > overvekt > vidre.
den beste tingen hadde vært og kutte det helt ut. men det gjør en liksom ikke. ikke jeg heller.
arkine sa for siden:
barn skal vel ikke ha kunstig mat av noe slag ,,og fruktose ville jeg ikke brukt på mine barn
prøv heller og reduser vanlig sukker
det heter vel splenda ikke slenda
Photobscura sa for siden:
Jeg antar at hun mente splenda. Splenda er i prinsippet klorbleket sukker hvor bare skallet er igjen. Det har omtrent like mye kh som sukker, men egenvekten er bare ti prosent. Jeg ville ikke gitt det til barna mine, ikke natreen heller som er helkjemisk. Er enig med han over her, fruktose har litt for mange uheldige effekter. Stevia eller sukrin vil jeg tro er det tryggeste, eller helt vanlig sukker i blant.
Sukrin er nok lettere å få tak i, ettersom stevia kun er godkjent som dyrefor i Norge :rolleyes:.
Fluke sa for siden:
Jeg sverger til naturlig sukker om noe skal søtes, så for meg utgår alt det søte. Barnet får ting som er søtet med vanlig sukker.
Alkazelters sa for siden:
Det er ikke riktig at du må bruke mer av fruktose. Fruktose er søtere enn vanlig sukker, og du trenger følgelig mindre mengder enn vanlig sukker for å oppnå samme søtsmak. Sukkeralkoholet Sukrin derimot er ikke like søtt som sukker, og du må bruke mer for å oppnå samme smak. Dog pleier de fleste å kjenne søtsmak bedre når de lever lavkarbo, og trenger følgelig ikke å søte like kraftig om de først skal ha noe søtt.
Jeg trodde faktisk det var noe som het slenda, det var ikke for å være spydig (mulig jeg fikk assosiasjoner til Slender).
arkine sa for siden:
regnet bara med at det var en skrivefeil ,men mulig det er noe som heter slenda,,
jeg skrev feil mente at fruktose måtte du bruke mindra av , men kan ikke være bra for barn uansett ,, tror jeg da
Happiness sa for siden:
Det var bare glemt en p. Splenda selvfølgelig :)
Grunnen til at jeg spurte er at jeg kjøpte en boks med fruktose for å bruke selv, og lurte da om de kan få de og, om jeg f.eks baker med det en dag.
Jeg prøver å holde et generellt lavt sukkerinntak på de.
Kunstig søtning prøver jeg å holde alle, inkl meg selv, mer unna. Smaker jo ikke godt. Jeg liker ikke bruke splenda eller stevia, det er de to tingene + fruktose jeg har.
Sukrin vil jeg prøve å få kjøpt neste gang.
LenaBeatrice sa for siden:
Den godeste "fettdoktorn" Dr. Annika Dahlqvist har en enkel filosofi:
Happiness sa for siden:
Ja, det har jeg tenkt litt på og. Bare man greier å holde seg til så lite da!
arkine sa for siden:
i en kake så gjør det vel ikke stort om barna får fruktose,, for du baker vel ikke hver dag? :D
Nemii sa for siden:
Fruktose er søtere enn sukker, men det gjelder ikke når det varmes opp - man må altså bruke like mye fruktose i kaker o.l. som sukker.
Dessuten påvirker ikke fruktose appetittsenteret, slik som vanlig sukker gjør, og man vil dermed ikke føle seg like mett etter å ha spist fruktose, som etter å ha spist vanlig sukker.
Happiness sa for siden:
Nei heldigvis gidder jeg ikke det :rolleyes:
altbeans sa for siden:
Hvis jeg trenger søtning til noe bruker jeg stevia. Det er mye søtere enn sukker og helt naturlig. Stevia har også mange bra egenskaper:)
"Fruktose fører ikke til særlig stor blodsukkerstigning men det forstyrrer fettbalansen i blodet, kan stimulere til kryssbinding av proteiner (f.eks rynker) og regnes av de fleste innen ernæring som et meget skadelig stoff i større mengder. Det betyr at en ts pr dag er ikke noe problem." Jens Veiersted
heltny sa for siden:
Er det ikke 200-300 ganger søtere? har sett de selger et lite 30g krydder-børse-med-stevia(!) til 150kr, husker jeg riktig:)
Photobscura sa for siden:
Tohundre ganger søtere, ja! Men det er jo forskjellig hvor mye det koster. Det selges ikke i Norge i butikk, ikke så mange steder i alle fall, da det ikke er godkjente som ''folkemat'' i Norge (men aspartam har man full tilgang på ... :rolleyes:) Men hvor mye søtt trenger man egentlig? De jeg kjenner som har kjøpt Stevia har hatt det lenge. Og så vidt jeg forstår så finnes det ikke noe bedre alternativ. Joda, sukrin er vel et godt alternativ, men Stevia har i tillegg noen heldige helseeffekter som å senke insulinet.
Happiness sa for siden:
Kjøpte stevia i 1g pakininger, men det smaker ikke godt. Var en bismak liksom... Sukrin har jeg enda ikke fått tak i.. det får bli neste prosjekt :o
Photobscura sa for siden:
Da tror jeg du har vært uheldig med steviaen. Om du leter litt rundt på forumet så finner du anbefalninger for stevia av bra kvalitet og med god smak :)
altbeans sa for siden:
Jeg har hatt min stevia veldig lenge. Kjøpte den for et halvt år siden ca og har fortsatt igjen halve boksen. Og vi er to stk som bruker av den:) Jeg synes stevia er bra søtning til f.eks smoothie, men litt kunstig til andre ting. Men det kommer selfølgelig an på hvor mye man bruker.
jeano sa for siden:
Jeg har lest ett sted at Stevia er det beste, men at det har en liten anis ettersmak. Stemmer det?
Lillebille sa for siden:
Jeg kjøpte stevia her. Kjøpte den helt rene varianten, helt uten tilsetninger og ca. 300 ganger søtere enn sukker. Ingen anisettersmak.
Happiness sa for siden:
Den jeg kjøpte hadde det
Lillebille sa for siden:
Hvor kjøpte du stevia?
altbeans sa for siden:
Jeg kjøpte min på ......Jeg synes ikke den har noe ettersmak.
Happiness sa for siden:
Ebay, så kan jo skylde meg sjøl hehe
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.