Jeg har nå gått på ketolyse-kuren i 2 mnd og har tenkt til å forsette fram til jul. Trives veldig godt med maten og alt!
Kunne godt tenkt meg å gått på ketolyse enda litt lenger, men siden jeg skal ut på en lang reise :D så blir det vanskelig å passe på karboene når jeg skal spise så mye ute og jeg har ikke lyst til å risikere å gå mye inn og ut av ketose.
Derfor lurer jeg på om noen kan komme med tips til hvilken filosofi jeg kan følge som vedlikehold og evt gå ned litt til hvis jeg ikke er helt i mål? For lavkarbo vil jeg leve, men ikke ketogent etter jul!
Har lest bittelitt om Lindberg, som jeg har forstått mange går over til fra ketolyse. Jeg er glad i grønnsaker, men orker ikke så mye salat som det er lagt opp til, i alle fall ikke med oljedressing (liker ikke!). Det må være dressing basert på rømme eller yogurt hvis jeg skal spise salat og på Lindberg så er jo ikke meieriprodukter særlig populært... Jeg ønsker å kunne spise litt meieriprodukter!
Noen som har litt oversikt over de forskjellige kurene og kan gi meg en rask innføring? :)
Men helt ærlig, må du spise så mye ute?Og må du da spise feil mat? Ofte er det jo bare å skippe poteter, ris og pasta og spise det andre...
Jeg hadde fortsatt med ketolyse jeg, om du trives med maten.
Du trenger jo ikke å spise masse salat bare for å spise Lindberg, jeg spiser mest paprika, agurk og tomater i biter til alle måltider.Og slik fingermat er veldig kjekt på tur.
Og jeg spiser litt meieriprodukter. Fedon anbefaler jo til og med en shake av cottage cheese og biola. Sjøl har jeg byttet biolaen med hjemmelaget mandelmelk, for mindre mjølkesukker og fordi jeg synes det smaker helt alright.
Ja, jeg kommer til å spise en god del ute! Når jeg er på reise og bor på hostel med kjøkken lager jeg meg alltid mye mat selv. Men det er ikke alle hostel som har kjøkken man kan bruke, og det blir alltid litt spising ute fordi jeg vil være sosial med andre folk jeg møter på min reise!
Og da har jeg ikke lyst til å leve ketogent, for jeg syns det kan bli litt slitsomt å forsikre meg alltid på restauranter at de ikke har "lurt oppi" noe med karber i det jeg har bestilt. Pluss at matvarene der kan ha litt annerledes karboinnhold enn her hjemme.
Vil ikke risikere å gå inn og ut av ketose, vil spise lavkarbo men ikke ketogent!
Men jeg skal selvfølgelig holde meg unna poteter, pasta osv!
Vil ha en kostholdsfilosofi i ryggen, som en veiledning. Og lurer på om noen har egne erfaringer med en filosofi som er lett å leve etter når man er på reise??? :)
Ta en titt på "Bedre uten brød". Det er en grense på 72 g karber per dag, noe som jo er ganske mye og gir rom for en del slack sammenlignet med ketolyse. Også er det tillatt og ønskelig med riiikelig med fett (deriblant i form av meieriprodukter som ost) i motsetning til Fedon.
Generelle lavkarboprinsipper er ganske greie å følge selv om man er på tur og spiser ute. Unngå sukker, hvitt mel, hvit pasta, ris, mais og poteter - så er mye gjort.
Jeg liker South Beach. Den er mer liberal enn mange andre dietter, men også mindre fett. Den minner om Fedon, men tillater mer meieriprodukter. Du finner mer i underforaet vårt.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.