< Tilbake til oversikten

Mine beste leseopplevelser

#1

frkprym sa for siden:

Jeg ser at det var fryktelig lite aktivitet i denne kategorien "Andre Bøker". Så da tenkte jeg at jeg skulle skrive litt. Jeg har alltid lest veldig mye bøker, er veldig glad i bøker og kan bruke mange timer i bibliotek og bokhandler. Når jeg ser en bok jeg har lest og virkelig likt i en bokhandel, er det som å se en god, gammel venn. Jeg får lyst til å kjøpe den på nytt, hvilket jo er litt tåpelig :wacko:.

Men nå skulle jeg anbefale noen bøker som har betydd mye for meg:

"Gutten som hadde svar på alt" (Vikas Swarup) - boken bak oscarsuksessen Slumdog Millionaire. Etter ilmen har boken fått filmens tittel også norsk.
Faktisk en ganske lettlest, liten bok. Med et stort innhold. Handler om en liten gutt i India, man lærer masse om forholdene der, men det hele er pakket inn slik at det blir koselig. (På tross av historiens ofte mørkere sider). Ble veldig glad av å lese boken, og delt den med mange. For dere som har sett filmen anbefales boken like fullt. Jeg likte også filmen godt, men historien er selvsagt endret til å passe den klassiske amerikanske filmsmak.

"En kort historie om nesten alt" (Bill Bryson) - en ganske stor bok som forteller historien om nesten alt. Med alt menes vitenskapen, og hvordan vitenskapen har utviklet seg. Full av morsomme historier om gale vitenskapsmenn. Feks om livslagt fiendeskap pga uenigheter om små detaljer. Om enorme bestrebelser som endte i ingenting. Eller som endte i fantastiske resultater, som feks bevis på at jorden er rund, men innen forskeren kom hjem fra sin årelange reise langt utenfor sivilisasjonen allerede var bevist av andre. Kanskje mest for leseglade, da mange lar seg avskrekke av størrelsen (noe jeg ikke kan sette meg inn i :))
Man kan også bli litt misunnelig på de enorme forskningsmulighetene (og med det æren for det de fant) som var tilgjengelige for "rikmannsstanden" før. De måtte jo ikke jobbe for føden, og kunne bedrive dagene med våsete tidsfordriv og akkurat det de ville. Noen ganger endte det med store oppdagelser.

Jeg kommer tilbake med mer. Ikke sikkert noen er interessert da, men det er nå uansett hyggelig å skrive om fine bøker :o


#2

Jabba sa for siden:

Fin tråd - er det ok om vi andre også legger inn våre favoritter?

Jeg glemmer aldri den følelsen jeg hadde når jeg leste The Shining (Ondskapens Hotell) av Stephen King. Jeg var vel 15 år tror jeg, var helt alene i huset en mørk kveld og leste hele boka i løpet av kvelden / natten.....
En utrolig bra bok - for dem som liker det litt skummelt.
Andre favoritter er Ildbarnet og De levende døde (Pet Cemetary) av samme forfatter....


#3

frkprym sa for siden:

Ja, kom med mange favoritter.

Stephen King leste jeg mye for lenge siden. Kanskje på tide å lese disse igjen. (Selv om jeg egentlig av prinsipp holder meg unna alt skummelt fordi jeg er fryktelig pysete og lettskremt)


#4

bondetuppa sa for siden:

For mange mange år siden fikk jeg en bok av min mor som hun hadde fått som liten. Den het "den hemmelighetsfulle have" skrevet av Frances Hodgson Burnett.
Boka har helt siden jeg som liten leste den stått som en av mine beste leseopplevelser. Den fasinerte meg rett og slett:)
Som voksen har jeg hatt mange gode leseopplevelser, ettersom jeg er en lesehest på min hals:p


#5

Carisma sa for siden:

Åja, jeg elsket den! Og tordivelen flyr i skumringen. Det er de to bøkene jeg husker best fra jeg var liten :ja: Og jeg leste MYE! :)


#6

frifuggel sa for siden:

Synd jeg ikke husker forfatteren, men en bok som het "Mitt søtappelsintre" må nok sies å være min første "store" bokopplevelse. Enkel bok, egentlig, men en rystende, "naken" historie om det å være barn og vokse opp i grell fattigdom. Har garantert boken enda, så det er mulig jeg kommer med navnet senere, om dere ikke orker å google den ;)


#7

Gracella sa for siden:

"Den lille prinsen" - egentlig har jeg vel ikke lest hele boka enda, jeg klarer enda ikke de triste delene....
"Egypteren Sinhue" som er et oppkomme av historier som du både ler og gråter av.


#8

Carisma sa for siden:

Alkymisten er en av de bøkene som har gjort mest inntrykk på meg. Mest pga at timingen da jeg leste den var så rett.


#9

Brimstone sa for siden:

Sånn i disse svineinfluensatider... Stephen King The Stand :D


#10

frifuggel sa for siden:

"Boktyven", en nydelig bok.. Har nevnt før, men tåles å bli nevnt en gang til; "Huset ved moskeen".


#11

Omelett sa for siden:

Absolutt, det er en av de beste bøkene jeg noensinne har lest.

American Gods av Neil Gaiman
Alle Harry Hole-bøkene til Jo Nesbø (jeg er IKKE krimfan, men de gikk ned på høykant)
Den som vandrer om natten av Marianne Fredriksson (ungdomsbok)
Saman er ein mindre aleine av Anna Gavalda
Extremely loud and incredibly close av Jonathan Safran Foer
Alt av Gabriel García Márcquez
Beloved av Toni Morrison
Great Expectations av Charles Dickens

Min venn, Flicka av Mary O'Hara, Narnia-bøkene og Tordivelen flyr i skumringen er de bøkene jeg husker best fra jeg var barn.


#12

frkprym sa for siden:

Okei, mer om favorittbøker:
En passende ung man av Vikram Seth. En enorm bok som er helt fantastisk. Jeg brukte fryktelig lang tid på å gjøre meg ferdig med den første gang. Ikke fordi den var tung å lese, men fordi det var tungt å lese ferdig. Når jeg så at det begynte å bli tynt i høyrehånden (dvs få sider igjen) ble jeg så trist at jeg la fra meg boka. Merkelig oppførsel? Nei, en god bok er som en god venn, og man vil jo ikke skilles fra en god venn?
Uansett - fantastisk bok om livet, kjærlighet, familie og mennesker.

Hitchikers Guide to the Galaxy av Douglas Adams. Er jo en selvfølgelighet. Men har du ikke lest den - gjør det! Kjempemorsom, leker med logikk. Min favoritt"konklusjon" i bøkene må være hvordan man lærer seg å fly. Det gjøres nemlig ved å falle mot jorden og så bomme. Distraksjon ved bommetidspunktet er essensielt. For meg en meget logisk slutning og noe jeg vil vurdere å prøve en dag trangen til å fly blir overveldende. (I alle fall en mer interessant måte å takle flyproblemet på enn de vingene jeg laget i første klasse).

For litt behov for litt lettlest men intelligent humor anbefaler jeg Terry Pratchets bøker, som feks Going Postal. Han har solgt mer enn 55 millioner bøker, så det er flere som står bak denne anbefalingen :):)

Nå sitter jeg og tenker på en kjempeflott bok, men så kommer jeg ikke på navnet. Får komme tilbake til den senere (er fare for at det blir flere ganger).


#13

pleiadene sa for siden:

Ja, sånn i disse tider har jeg bestilt BUDSKAP FRA PLEIADENE av Barbara Marciniak, som omhandler verden i dag, hvordan media og alt og alle sprer frykt, og hvorfor og hvordan. Gleder meg til å få den, for jeg er sånn at jeg skrur av nyhetene bare jeg ser ordet "influensa" eller andre ting som skaper frykt som "selvmordsbombere" osv. osv. Frykt skaper frykt. Ellers leser jeg bare oppbyggende lektyre, når jeg ikke skriver selv. Holder på med en historisk romanserie som kommer ut i mars.


#14

bondetuppa sa for siden:

Kommer til å stikke innom denne tråden i forkant av hvert bibliotekbesøk - godt med tips om bøker som er utenom den kategorien som jeg velger mest - krim. Leser endel "vanlige" romaner også, samt hører noe på lydbøker - genial oppfinnelse for oss som har laaaaaang vei til jobb:D
Kom på en bok som jeg kan anbefale: Ken Follett - stormens tid bind 1 - sverdet og korset- og bind 2 - katedralen. Historien avspeiler England på 1100 tallet. I sentrum for handlingen er en gotisk katedral. Follett har skrevet denne boka etter grundige undersøkelser. Han skriver fargerikt og drivende:) Boka innehar vel det meste en kan ønske seg når det gjelder action, kjærlighet, hat, krim, historie.....


#15

Kiddo sa for siden:

Når jeg leste her kom jeg på en av mine favoritter da jeg var liten, så til dere som har barn, her er en flott gave:
Jørgen + Anne er sant av Vigdis Hjort.
Husker jeg syns det var helt magisk og lese den... :)


#16

Furine sa for siden:

Maria Gripe - Skyggen over steinbenken. Den var stor då eg var lita. Hadde vore artig å lese på nytt, spennande om den er like bra no. Samme med Agnes Cecilia!


#17

Carisma sa for siden:

"Synne gatebarn" var en av de som gjorde sterkest inntrykk på meg da jeg var litt eldsre. Drømte om å rømme til køben for å leve på gata, enda den var fæl husker jeg :lol:


#18

Gracella sa for siden:

"det var tungt å lese ferdig. Når jeg så at det begynte å bli tynt i høyrehånden (dvs få sider igjen) ble jeg så trist at jeg la fra meg boka. Merkelig oppførsel?"
Ne,i ikke i det hele tatt!! Noen ganger blir jeg helt fortvilet over at boka snart er slutt - men jeg leser den ferdig for jeg liker ikke å legge bøker fra meg.

THGTTG er en fantastisk bokserie! Jeg likte spesielt godt Guds siste budskap til menneskene, stor humor der!! :D

"Romskipene hang i luften slik murstein ikke gjør det" var den første setningen som fanget min interesse og da skjønte jeg at dette var verd å bruke noen timer på :D


#19

Carisma sa for siden:

Det fikk meg til å tenke på friends-episoden der Joey legger "Little women" boka i fryseren fordi han vil den skal være slik den er akkurat der :D
Eneste boka jeg har hatt lyst til å legge i fryseren var American Psycho... Fordi jeg orket ikke lese alle de grusomme tingene, men måtte bare lese videre... :eek:


#20

siwemor sa for siden:

Nå fikk jeg mange gode leser opplevelser her fra jeg var barn.... Jørgen + anne, skyggen over steinbenken, synne gatebarn... elsket alle de tre bøkene. En annen jeg elsket var Annas barn og en om som jeg ikke husker navnet på. Som omhandler en hitorie fra johannesburg hvor en hvit jente og en farget gutt ble forelsket. Kunne den hete apartheid bare??? Likte den hvertfall veldig godt.

En jeg virkelig anbefaler for de voksne er Øya av en jeg tror heter Victoria Hislop....


#21

Carisma sa for siden:

Høres ut som vi har vært med i samme bokklubben ja! Annas barn likte jeg også veldig godt! Veldig typisk tidlig nittitalls lett oppdragende undomslitteratur ja :rolleyes:
Den du tenker på er nok Skin Deep. Den tenkte jeg mye på da jeg var i Cape Town, det så akkurat ut som jeg forestilte meg da jeg leste boka :love:


#22

siwemor sa for siden:

helt klart samme :-) jeg leste det meste som barn, og det gjør jeg vel egentlig fortsatt. skin deep var vel en av favorittene helt klart


#23

Pearl sa for siden:

"Hulebjørnens klan" og resten av serien Jordens barn, skrevet av Jean M. Auel, har gjort et uutslettelig inntrykk på meg.


#24

Kitt sa for siden:

Signerer!:ja:


#25

Kanutten sa for siden:

:ja:

#26

bondetuppa sa for siden:

Signerer denne:) Skulle det ikke komme en siste bok i den serien?


#27

Gracella sa for siden:

Jo, det skal komme en bok til (Serien kan jo ikke slutte slik den siste boka gjorde!!).
Jeg var nettopp innom Jean Auels hjemmeside, men det var ikke noe der som indikerte at den siste boka var på vei :(. Her håper jeg at jeg tar helt feil...


#28

Carisma sa for siden:

Jeg trodde den kom for noen år siden? Den fjerde altså?


#29

Lava sa for siden:

Ett rungende JA! Dette er flotte bøker. Og det er synd det nok aldri kommer en siste bok, da forfatteren vistnok er syk, i tillegg til å være gammel.
Jeg har de 5 første, og har spurt etter den 6. men ingen vet noe.

Ellers leser jeg mye, men ikke alltid bøker som er kritikkrost, for da blir jeg litt
på bakbena, har prøvd noen, men leser dem sjelden ferdig.

For tiden liker jeg best enkle pocketbøker, som jeg bare kan kose meg med,
og ikke måtte tenke for mye :p


#30

Carisma sa for siden:

Å herregud, er det så mange? :rolleyes: Jeg datt av midt i tredje boka jeg. Det ble litt for mye. Så var jeg vel 14 eller noe sånt... Konverterte til Isolket :D

Jeg driver for tiden å prøver å komme gjennom "Lasso rundt fra Luna", men det går... Trått! Syns den er litt langdryg, og blir så irritert på hovedpersonen! Makan til tafatt og mjaklete fyr! Litt sånn Erlend Loe'ish. :D


#31

Nannah sa for siden:

Lasso rundt fru Luna er da ganske festelig synes jeg:p
Men litt tafatt er han jo...
Har lett for blande sammen den og "Sangen om den røde rubin" men mener jeg fikk meg en god latter i begge:D

Elsket Hulebjørnen bøkene da de kom...synd de ikke blir fullført:(


#32

Carisma sa for siden:

Ja, det er noen morsomme partier, selv om jeg må inrømme jeg har blandede følelser for setningen".. kvinnens gamle ansikt, hun var over tredve.." :lol:


#33

Omelett sa for siden:

Det er en av favorittbøkene mine, og jeg er litt forelsket i Ask, selv om han er en ynkelig figur. :stortsmil


#34

Carisma sa for siden:

:eek: Hmm, ikke helt min type så du får han i fred hvertfall.. :D
Men hvis alle tjueårige gutter er like tafatte og usikre, så skjønner jeg ikke hva vi stresset for da vi var i den alderen... :rolleyes:


#35

Omelett sa for siden:

Hehe, som en virkelig person hadde han nok vært litt slitsom ja, men jeg tror jeg liker karakteren nettopp fordi han er så realistisk. Han er ikke en opphypet helt eller en gjennomgående skurk, han er bare menneskelig.


#36

Carisma sa for siden:

Ja, det er det som plager meg mest, er alle sånn? :D Jeg hadde håpet det var litt mer tak i mansstanden i real life... :rolleyes:


#37

Omelett sa for siden:

Jeg håper ikke alle er sånn, men hittil tyder mye på det. :p

#38

frkprym sa for siden:

Siden ingen har nevnt det tidligere:

Alle Jane Austens bøker, og Stolthet og Fordom i særdeleshet.

Der finner du menn av alle slags typer, Carisma. Flotte, snille, dumsnille, stolte, frekke, løgnere og bedragere. Fritt valg av drømmemann. Min er selvsagt Mr Darcy, men det oser jo ikke akkurat originalitet av det valget.


#39

pleiadene sa for siden:

Akkurat lest ØYA av VICTORIA HISLOP (Schibsted). Svært lesverdig. Handler om Alexis som står foran en av sitt livs største avgjørelser. Alt hun vet om sin fortid er at hunvokste opp i en liten landsby på Kreta før hun flyttet til London. Hun drar til Hellas for å spore opp sin fortid, og hva hun oppdager der .... Dtte er Hoslops debutroman (utrolig at det er en debut, den er svært god) - en bestselger som er absolutt verd å lese!


#40

Licota sa for siden:

Hulebjørnen-bøkene er da fullført. Om du tenker på Hulebjørnens klan etc?


#41

Gracella sa for siden:

Den sjette og siste boken er da ikke utgitt eller ferdig enda??


#42

Kitt sa for siden:

Det er bare 5 bøker og det kommer ikke flere!:hylgrine::nedfor::_oppgitt::nedfor::hylgrine:


#43

Sofagubben sa for siden:

Jeg er en lesehest og for meg er det en bokserie som står over alle andre bøker jeg har lest. Trygve Gulbranssen sin Bjørndalstrilogi. ( Bakom synger skogene, Det blåser fra Dauingfjell og Ingen vei går utenom)
no.wikipedia.org/wiki/Bj%C3%B8rndaltrilogien

Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har lest de tre bøkene. De anbefaler jeg på det varmeste. :lesebok:


#44

Gracella sa for siden:

Jeg har bare lest de en gang - for mange år siden - men jeg syntes de var fantastiske :-)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.