En av mine yndlingsdesserter er tiramisu og jeg lurte på om ikke det gikk an å lage en variant uten så mye kh i. Jeg valgte å ta bort kjeksen (jeg har sett noen lage med oopsieroll i), og bytte ut sukker med splenda. For min del gjør alkoholen mye av smaken i en tiramisu, så den jeg alltid har brukt beholder jeg selv om den har ukjent sukkerinnhold. Crema mandorla er en dessertvin med mandel- og marsalasmak. Man kan bruke en annen alkohol, som f.eks. amaretto.
liten porsjon(1-2 pers):
100 g mascarpone
1 egg
1 ss splenda
crema mandorla/amaretto
kakao
Pisk egg og splenda til eggedosis. Rør inn mascarponen til jevn røre. Rør inn en splæsj alkohol og sett i kjøleskapet noen timer. Strø kakao over før servering.
Denne er kanskje ikke superlav på karber, men bedre enn helvarianten med fingerkjeks og sukker. For meg er det en fin erstatning til meg når jeg lager ekte tiramisu til gjester en gang. Hvis noen vil ha kaffesmaken også er det bare å ha i en skvett, bare pass på at kremen ikke blir for flytende, den skal være luftig.
Dette er kjempegodt! Jeg lager samme, men kutter ut alkoholen og bruker pulverkaffe og litt kakao i. Blir kjempegodt og erstatter tiramisu for min del. Mannen synes også dette er kjempegodt, så det hender vi lager oss dette en kveld nå og da etter at ungene er lagt og koser oss med denne desserten.
Kunne man bruke calvados og mandeldråper i stedet kanskje? Jeg laget mozartkuler med det (fordi jeg hadde glemt å kjøpe mandellikør :D) i julegaver i fjor og det funket veldig bra :ja:
Kan man erstatte mascarpone med noe annet? Får ikke tak i det her.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.