< Tilbake til oversikten

Kokosmelpannekaker

#1

bondetuppa sa for siden:

2 egg
2 ss kokosolje eller vanlig olje
2 ss kokosmelk
1 ss sukrin
1/8 ts salt
2 ss siktet kokosmel
1/8 ts bakepulver

Lag eggedosis, ha det tørre oppi. Synes de blir best når jeg steker dem på takke. Blir fine, tynne dessertpannekaker da:)
Pleier å doble eller triple røra.


#2

Lisbeth Falling sa for siden:

Noen spørsmål:
Hvor får du kjøpt kokosolje og kokosmel - hva heter produktene?
Lurer også på "cucosa", eller noe i den dur som jeg har sett folk bruker som et fettilskudd og som er laget av kokos, hvor får man tak i dette? Har lett veldig etter det...


#3

irjan sa for siden:

Hallois :)
Cocosa får du kjøpt i de fleste helsekostbutikker. Finnes i to varianter.

Se tidligere info på lavkarbo.no
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=6066

Når det gjelder 'uvanlig' mel, pleier jeg alltid ha hellet med meg i type 'Asia mat' butikker.


#4

Kitt sa for siden:

Jeg har kjøpt mitt kokosmel i en Helios- butikk!
Merket er Aman Prana!

Vær obs på at mange produsenter kaller kokosmasse for kokosmel. Det skal se ut som mel, ikke sånn kokos man får kjøpt på Rema!:p


#5

Filakia sa for siden:

Når du skriver kokosolje i oppskriften, er det da Cocosa du mener? Hos meg er Cocosa i fast form (med mindre jeg har det veldig varmt inne, blir mer flytende i konsistensen over 24 grader).


#6

BlirFjong sa for siden:

Hvor mange karber er det ca totalt i røren?


#7

bondetuppa sa for siden:

Med kokosolje mener jeg cocosa stekeolje - den med brun etikett. Den tåler å bli smeltet uten å miste egenskapene sine.
Hvis jeg er litt "lat" bruker jeg olivenolje isteden for;)
Når det gjelder kokosmel kan det være lett å gå i fella å kjøpe coconut cream powder på invandrerbutikker. Disse er ofte tilsatt noe som gjør at karbohydratinnholden kan være i overkant av 50 pr 100 g. Tipset er å lese varedeklasjonen nøye da innholdet er oppgitt pr prosjon på enkelte pakker- gikk rett i fella selv:D
Når det gjelder karb innholdet vil jeg tro at en lander på ca 3, når en regner 1 karb pr egg.



Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.