6 egg
3 toppete ts Splenda (sukkererstatning)
150 g kokosmasse
ca 1/2 dl mandelmel (finmalte mandler)
ca 1/2 dl kremfløte
ca 30 g mørk sjokolade - Boccia med 70% kakao
Litt smør til steking
Framgangsmåte: Pisk eggedosis med egg og sukkererstatning. Bland inn resten av ingrediensene (unntatt sjokoladen). Stek kaken i stekepanne med lokk på svak varme i ca 20 - 30 min. Vi brukte nest laveste temperatur på plata. Når kaken er ferdigstekt brytes sjokoladen i biter og legges oppå kaka, sett på lokket en liten stund, så det smelter, smør utover den myke sjokoladen.
Dette ble en mektig og smakfull kake som også kan brukes som lunsj en dag du har lyst på søtmat til lunsj :-)
Nei, har ikke regnet nøye ut, men det er 6,5 g karbo i 100 g kokosmass, 8 g i 100 g mandlemel, Splenda skal ikke gi uttelling på karbo, og det var ubetydelige mengder med mørk sjokolade.
Kaken er mettende, så ca 1/8 av hele kaken er mer en nok til en person.
Jeg måtte jo bare prøve denne oppskriften, og brukte Freia Premium 86% sjokolade på toppen. NAM :love: Utrolig god!! Jeg lurer faktisk på om jeg skal bytte ut kokosmakronene til fordel for denne kaken til julebakst... :_punk:
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.