Lurar på om det er ok å la eit av måltida per dag bestå av youghurt naturell? (For min del vil det bestå av nøtter, kanel, 4-5 bringebær og kanskje eit lite dryss store havregryn i tillegg...). Ser at Lindberg anbefalar Yoplait 0,1%, men eg et ikkje søtstoff. Lurar difor på om det er greit å byte med youghurt naturell.
Litt korn i form av store havregryn er ok på Lindberg, eller tek eg feil? :confused:
Og på brødskiva/knekkebrødet; skal eg halde meg til smør slik dei fleste lavkarbo diettane legg opp til, eller bruke lettare variantar som margarin? Fedon er jo meir feitt-restriktiv, men etter å ha lest mykje dårleg om margarin har eg ikkje lyst å gå tilbake til det. Kan eg steike i smør, eller må det vera olje?
Youghurt naturell er bedre enn Yoplait. Grunnen til at den blir anbefalt er val at mange ikke takler den uten smak, og vil ha søtere alternativer.
Jeg brukte naturell mye til smoothie da jeg fulgte Lindberg.
Havregryn er OK på c-måltidet, bare velg de store.
Fedon er litt mer som Grete Roede når det kommer til smør på skiva, han mener du skal droppe det. :rolleyes: Et av de viktigste prinsippene med lindbergkost er å ikke blande karbohydrater og fett i særlig grad på samme måltid. Ergo brødskive skal være uten smør og med magert pålegg.
Du kan steke i litt smør, eller i rapsolje. Eller Ghee, som er smør uten det hvite bunnfallet.
Hurra! Då blir YN ein del av menyen min :). Takk for svar.
Uff, så kjedeleg...smør på brødskiva MÅ eg ha. Men i og med at eg berre brukar lavkarbobrød ("Det perfekte ketolysebrødet"), så snakkar me om 1-2 karbar per skive. Då er det vel ikkje så hakkandes gale med smør likevel :confused:?
Jeg har spist F.L. en god stund nå og jeg bruker så absolutt litt smør på knekkebrødene. Fedon sier 1-2ss fett til hvert måltid og jeg er ikke helt enig i hans forkjærlighet for planteoljer;) Så jeg steker i smør og smører med smør og vekta går ned trutt og jevnt.
Margarin skal du holde deg langt unna, det er jo ikke sunt på noen måte, medmindre du tror på at ødelagt fett og aceton er sunt da;)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.