< Tilbake til oversikten

Lav GI uten grønt? Hva kan jeg spise?

#1

Megvel sa for siden:

Hei!

Dere som kjenner meg vet jeg nå har ei lita tulle i armene. Hun fullammes.
Jeg slet etter sist svsk med det jeg kaller ulvehunger, jeg var skammelig sulten og (etter ikke å ha gått opp noe som helst i svsk) så gikk jeg opp 12 kg i løpet av et år :eek:. Denne gangen gikk jeg NED 5 kg (er 170cm og rundt 68-70 vanligvis, var 64 etter fødsel), og mye av det tror jeg var muskelmasse som var borte. Hadde latent svsk-diabetes.

Jeg kjenner nå at ulvehungeren er tilbake. ÅÅÅÅÅ så sulten! Jeg spiser ikke lav-GI nå. Men jeg tror jeg burde. Jeg har store problemer med å unngå det jeg kan spise av søtt på kveldene. Jeg har nå gått opp 4kg siden fødselen siden jeg sprekker på pepperkaker, chips og kakaokuler for tiden...

Problemene er disse (kall meg gjerne ortorektiker, men det er ikke frivillig): Jeg er allergisk mot melkeprodukter av alle slag. Barnet får kolikk av alt av salatgrønt, kålfamilien, løkfam, blomkål, brokkoli, paprika, muligens og av de groveste knekkebrødene... Ammingen gjør at jeg trenger 500kcal mer enn vanlig. Og jeg må ikke i ketose. Jeg tar multivitmineral, kalsium, trankapsler...

Hva kan jeg spise og holde vekta? Da m nok kalorier og næring...


#2

bondetuppa sa for siden:

Som "snop" foreslår jeg eggemelk med kakao. Har selv melkeintoleranse så jeg bytter ut smøret med cocosa pure. En stor kopp av dette hjelper iallefall meg hvis jeg har lyst på noe godt eller som et mellommåltid. ;)


#3

martefie sa for siden:

Kraftig bærsmoothie med cocosa og proteinpulver? Det er en del oppskrifter på godis som føles som vanlig mat men som "ortorektikere" kanskje kan godta i "Kjernesunn familie". Det er noen fantastiske sjokoladekuler med bl a dadler, kokosfett, kokosmel, kakoapulver. Verken lav-karb, -kcal eller -GI, men mitt hoppete blodsukker tåler disse.



#5

Trolljenta sa for siden:

Bær, belgfrukter (erter, bønner, linser), nøtter og små mengder frukt er jo typisk for lav GI kosthold.
Avocado, aurbergine, sopp, squash, tomat, agurk, asparges hvis du tåler det.
En liten porsjon brun ris, potet eller fullkornspasta.


#6

Megvel sa for siden:

Får jeg melkefritt proteinpulver ("whey" = melk)? Hvor kult er det å bruke kjempemasse soja når jeg ammer? Østrogen minker ellers melken og soja brukes i overgangsalderen...trodde jeg. Hvilke andre typer proteinpulver finnes?

Avokado er jeg storforbruker av! Det går vel en hel om dagen...

Bønner og andre belgfrukter, samt agurk(!) er på kolikklista her i huset også... men en god liste ellers!
Er potet lav-GI?

I dag har jeg laget mer fornuftige muffinser.
Fullkorn, med banan som (delvis) sukkererstatter og mye mindre fett og en hel kopp med bær...
En start i alle fall!!!


#7

Margrethe sa for siden:

Jeg spiser etter South Beach prinsippene - det er først induksjonsfase og så gradvis opptrapping på trege karbohydrater. Jeg spiser nå 1 frukt om dagen, 1 yoghurt om dagen (vet du ikke kan ha det, men for å illustrere), fullkornstortilla og i går spiste jeg et rundstykke uten å få cravings. Så det er fullt mulig å spise en del karbohydrater uten å tippe over i sukkerrushet.

Fullkornswrap (om du kan ha det) kan fylles med kylling, hummus, sjampinjong (om du kan ha det), tomat (om du kan ha det) og andre grønnsaker.

Ellers mener jeg å huske at Fedon har noen prinsipper for hvordan man kan få ned GI-effekten. F.eks ved å spise fiskepålegg eller leverpostei når man spiser brød. Jeg husker virkelig ikke hvordan det der var, men det er jo verdt å sjekke det ut. Kanskje kan du lage nøttebrød som her inne eller spise pumpernickel? Sistnevnte metter bra og gir liten blodsukkerstigning hos meg.


#8

Megvel sa for siden:

er laget på surdeig = surmelk :(

Fullkornstortilla har jeg vitterlig i skapet!!! Lunsj i morgen!


#9

Gobolla sa for siden:

Er potet lav-GI?

Ifølge Fedon er IKKE potet lav-GI. Poteter har GI fra 73 til 93. Han sier at alt under 35 er lav GI, 35-55 for middels, og alt over 55 for høy.
Men hvis man følger Fedons prinsipper så er det balansen i måltidet som er viktig. Et av måltidene kan bestå av en såkalt c-del, f.eks en liten potet, men da har du brukt opp den C'en for den dagen.


#10

Margrethe sa for siden:

Rugbrod da? IKEA har en saann svart rugbrodmix jeg mener er melkefri...

Ellers er sotpotet vistnok bedre enn vanlig potet ifolge South Beach. Sotpotet er stort i USA... gresskarsuppe er ogsaa i grenseland over hva som er tillatt, men det er forbausende godt, altsaa.


#11

Hillelille sa for siden:

Hva med soyayoughurt da? Kan du spise det?

Vanskelig det der når man har allergier. Jenta min har nøtteallergi, og jeg leser stadig vekk "kan inneholde spor av nøtter". Jaja, greit nok, men hvilke nøtter?


#12

martefie sa for siden:

Jeg har et av hampefrø også.. Det er svindyrt og kjøpt fra Gimle økologisk, en "kusine" av Gimle parfymeri i Oslo.

Ellers finnes det visst risproteinpulver i følge denne kjernesunne boka. Soya hadde jeg holdt meg lagt unna. Kan rå egg være noe for å øke proteinmengden?



Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.