600 g elgdeig
400 g grov medisterdeig
2 egg
2 dl fløte
1/2 -1 ss salt
1 ts pepper
4-5 knuste enerbær
Baconskiver
Bland deigen godt. Gjerne i kjøkkenmaskin.
Form 8 tykke karbonader. Legg to baconskiver i kryss på ei fjøl og plasser karbonaden midt på krysset. Brett sidnen over karbonaden.
Brunes i panne med skjøten ned først...snu og brun andre siden.
Legg dem i en ildfast form og stek dem ferdig i stekovnen på 175-200g
ca 15 min.
Serveres med sopp/purrestuing,rosenkål, og lavsukker tyttebær(ônos kjøpes i sverige) Lr rør selv m kunstig søtt.
Jeg har mye elgkjøttdeig, så dette gleder jeg til å prøve. Elgkjøttet er så magert, så jeg hadde tenkt å blande det med medisterdeig og så kom du med en fiks ferdig oppskrift. perfekt timing for meg. Tusen takk.
Furine: Bland karbonadedeig med svinedeig...det går sikkert like bra :ja:
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.