< Tilbake til oversikten

Baconsnurrede elgkarbonader

#1

Nannah sa for siden:

600 g elgdeig
400 g grov medisterdeig
2 egg
2 dl fløte
1/2 -1 ss salt
1 ts pepper
4-5 knuste enerbær

Baconskiver

Bland deigen godt. Gjerne i kjøkkenmaskin.
Form 8 tykke karbonader. Legg to baconskiver i kryss på ei fjøl og plasser karbonaden midt på krysset. Brett sidnen over karbonaden.
Brunes i panne med skjøten ned først...snu og brun andre siden.
Legg dem i en ildfast form og stek dem ferdig i stekovnen på 175-200g
ca 15 min.
Serveres med sopp/purrestuing,rosenkål, og lavsukker tyttebær(ônos kjøpes i sverige) Lr rør selv m kunstig søtt.


#2

Charlott sa for siden:

Det så skikkelig digg ut !


#3

Furine sa for siden:

Dette såg vanvittig godt ut! Problemet er berre å få tak i elgkjøt her...


#4

Ignite sa for siden:

Ikke bare så det godt ut, men estetisk som alltid med farger, underlag, tallerken og serviett :)


#5

Pearl sa for siden:

Jeg har mye elgkjøttdeig, så dette gleder jeg til å prøve. Elgkjøttet er så magert, så jeg hadde tenkt å blande det med medisterdeig og så kom du med en fiks ferdig oppskrift. perfekt timing for meg. Tusen takk.


#6

Nannah sa for siden:

Furine: Bland karbonadedeig med svinedeig...det går sikkert like bra :ja:


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.