< Tilbake til oversikten

Kvifor treng ein magneisum på lavkarbo-kost?

#1

Momsemor sa for siden:

Ser det er mange som slit med krampar, og difor brukar magnesium tilskot. Sjølv er eg heilt nybyrjar, og har ikkje merka trang til å begynne med dette enno, men det kjem vel kanskje etterkvart.

Spørsmålet mitt er kvifor lavkarbo kosthold gjer at me treng tilskot av magnesium? Er det verkeleg eit bra kosthold når det fører til at me faktisk ikkje får i oss det me treng av nødvendige mineralar? Meiner ikkje å vera kritisk, eg berre undrar...:confused: Nokon som veit?


#2

Kitt sa for siden:

Torkil skriver i boka:

Ketolysetablettene er spesiallaget for deg som følger ketolysekuren som veien til et slankere og bedre liv. Tablettene inneholder mineraler og vitaminer som har effekt på fettforbrenning og stoffskiftet.
Det er tatt høyde for hvilke vitaminer og mineraler som forekommer i kuren og hvilke det kan være vanskelig å dekke behovet for!


#3

aslaug sa for siden:

ar

Det vet jeg ikke, men ville jo ikke tro at kostholdet er mangelfullt???
[size=3][/size]
Jeg har vært plaget av kramper lenge før lavkarbo. Det var her jeg fikk tips
om magnesium. og siden det har jeg ikke hatt en krampe.:):)


#4

Photobscura sa for siden:

Jeg tror nok ikke at vi får flere mangler på lavkarbokosthold, akkurat, heller motsatt. Men skal man først optimalisere kostholdet, kan man gjøre det skikkelig ;)
Jeg hadde utrolig mange plager av diverse art før jeg la om kostholdet, og da kommer småtingene tydeligere fram nå som jeg verken er allergisk eller har migrene eller magetrøbbel eller søvnproblemer etc lenger. Hjerteklapp har jeg alltid hatt, og det ga seg med magnesium.
Mye av grønnsakene som er tilgjengelig for oss i butikkene er ofte dyrket i utarmet jord, og ikke minst er mye hurtigdyrket. Det fører til at innholdet av vitminer, mineraler og antioksidanter er lavere enn det optimalt sett kunne ha vært.


#5

mofe sa for siden:

Jeg vil vel tro at endel av grunnen også er at ketolyse har en vanndrivende effekt, som jo gjør at man mister flere vitaminer og mineraler?


#6

Zincite sa for siden:

Det er viktig med forholdet mellom kalium og magnesium. Bruker du mye melkeprodukter - fløte, rømme, ost - så trengs det ofte mer magnesium for å balansere det. Her er en artikkel jeg synes er veldig bra om magnesium i Mat&Helse.


#7

Kanutten sa for siden:

:ja: Det tror jeg også. Folk som går på vanndrivende blir ofte anbefalt å få i seg nok salter. Derfor er Farris kjekt.


#8

Denise sa for siden:

Svaret er enkelt. Alle trenger magnesium, men de fleste dekket behovet gjennom kostholdet. Den viktigste magnesiumkilden er kornprodukter, og dette prøver man jo å unngå på lavkarbo. :)


#9

Vettel sa for siden:

Hvor fort får man virkning av magnesium? Jeg (og mitt barn) har begynt med magnesium nå, men når kan vi eventuelt merke forskjell?

Det lurer mitt barn på, som er plaget av dårlig konsetrasjon, søvnvansker, uro, muskelsmerter, etc.

:)


#10

Kitt sa for siden:

Ting som søvn og muskelsmerter burde magnesium virke på svært fort, få timer etter inntak, da stoffet i seg selv er muskelavslappende! Er derfor jeg alltid tar magnesium om kvelden, blir faktisk trett av det!

Generell uro og konsentrasjon kan nok ta litt tid (uke/14 dager), avhengig av hvor lav konsentrasjonen i blodet var på forhånd.

Lykke til!:)


#11

Vettel sa for siden:

Takk for tips om å ta det kvelden, vi har tatt det på morgenen.. ;)


#12

Løvehjerte sa for siden:

Tar 2 stk magnesium tab (gevita300mg) hver kveld,men synes jeg har blitt "tyngre" i leggene etter jeg begynte med disse.


#13

Chunky sa for siden:

Jeg pleier å si at du generelt trenger mindre kosttilskudd jo mer strikt lavkarbo du lever, ikke motsatt. Det er en misforståelse at man mister viktige vitaminer og mineraler når man kutter ut karbohydrater - ei heller gjennom urinen, utenom kanskje de første par dagene. Det er først og fremst insulin som ødelegger den naturlige balansen. Mennesket er perfekt tilpasset animalsk føde, og animalsk føde har perfekte mengder vitaminer og mineraler for oss.

MEN - akkurat magnesium er i en klasse for seg når det gjelder mineraler, spesielt i dagens samfunn. Mer enn 300 enzymer i kroppen benytter magnesium til sine særegne funksjoner. Magnesium hjelper til å holde blodtrykket nede, gjør blodårene smidige, bygger skjelettstruktur, er betennelsesdempende, osv osv. Listen er nesten uendelig. Og vi får i oss alt for lite av det.

Grunnen til at så mange mangler magnesium, er antageligvis todelt. For det første er det ingen matvarer som inneholder betydelige mengder av stoffet, og som følge av punkt en, er det ingen matvareprodusenter som fremhever magnesium som noe viktig. C-vitamin, derimot wohooo :)

Om jeg skulle tatt ett eneste kosttilskudd (hvilket jeg ikke gjør), så hadde det vært magnesium.


#14

Kula sa for siden:

For mitt vedkommende er det noe ved et strikt lavkarbokosthold som nødvendiggjør tilskudd av magnesium. Med et "tradisjonelt" kosthold er jeg ikke plaget av kramper i bena. Krampene kommer kun når jeg er i ketose. Med magnesiumtilskudd forsvinner krampene nesten umiddelbart.

Det hadde vært artig å finne ut hva dette skyldes.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.