På noen matvarer står det f.eks 20 g karbohydrater, og av de så er kanskje 15 g sukker. Regner man alle 20 da, eller er det noe spesielt?
Det samme gjelder f.eks. Läkerol som det står har 58 karbs, hvorav de er 0,4 g sukker og 51 g sukkeralkoholer. Hva er da de resterende 4,4 grammene? Og hva regner jeg egentlig med?
Står det sukker alkoholer, kan disse trekkes fra.:D
Og de er det eneste som kan trekkes fra!
Det kommer også litt an på typen sukkeralkohol. Xylitol blant annes kan omdannes til sukker i kroppen og vippe deg ut av ketose!
Men pass på, mange blir skikkelig uggene om de spiser for mye sånne greier!:eek:
De siste, "manglende" karbene er nok stivelse, som ikke er sukkerarter, men like fullt karbohydrater!
På Läkerol står det i alle fall ikke xylitol, men en 3-4 andre. Er vant til å spise et par esker om dagen fra før jeg begynte, men det er kanskje ikke så lurt nå :-)
Nei, det er ikke så lurt.
Hold deg til store IFA så er du på den sikre siden!
Men ikke så mye som et par poser da! Du skal jo liksom bli kvitt søtsuget, og det blir du ikke om du gumser godis hele tiden!:p;):)
Maltitol er en av de man blir uggen av, av typen luftsmerter...
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.