< Tilbake til oversikten

Mettet fett, hæ?


#2

scartz sa for siden:

Tragisk.. :o

(artikkelen altså, vel å merke) :p


#3

SunnhetMedSirrup sa for siden:

vet ikke hvor mange av de jeg har lest nå jeg :lol:


#4

scartz sa for siden:

Det værste er at det var den tid jeg svelgte disse artiklene hele :p
"..jooo! Det er helt sant, det stod i Se og Hør!" :D



#6

Photobscura sa for siden:

Nei, for sukkeret er det jo ikke :rolleyes:


#7

jvb sa for siden:

Heheheh, det er ikke bare iskrem de er gode på - de kan lære vekk masse nyttig om fett også. Eneste de har rett i er at transfett ikke er bra. Men det er vel knappest fordi det har de dårlige egenskapene til mettet fett :D

Dårlig fett = mettet fett. Det er hardt og finnes i dyreriket og i noen planteprodukter. Ost, melk, fløte. rømme, smør, harde margariner, oppblandete kjøttprodukter, fastfood, søtsaker og snacks har mye mettet fett.

Dårlig fett = transfett. Det er flytende plante- eller fiskefett som endres industrielt for å bli fast. Dermed har det fått mange av de samme (dårlige) egenskapene som mettet fett.

Godt fett = enumettet fett. Det er flytende, men stivner i kjøleskap. Vi finner mye av det i nøtter, og i oliven- og rapsolje.

Godt fett = flerumettet fett. Det er helt flytende og er det sunne fettet vi finner i fisk- og planteoljer. Omega 3 og omega 6 er navnet på to flerumettede fettsyrer.

Edit: Kvinner og Klær burde egentlig skamme seg over å være så sinnsykt lite oppdatert på hva som har skjedd på kostholdsfronten de siste 10 årene. Makan til samling av ubrukelige og direkte feilinformasjon har jeg ikke sett på lenge (surfet rundt litt på linkene der)... Tror jeg må ut og gå av meg opphisselsen... :P


#8

SunnhetMedSirrup sa for siden:

s i g n e r e r !


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.