< Tilbake til oversikten

Spørsmål ang. olje/smør/majones

#1

scartz sa for siden:

Nå har jeg lest tråd etter tråd, og føler meg mindre klok enn når jeg starta :confused:

1.) Er butikk kjøpt majones SUNT? Kan man spise det med god samvittighet?
Har lest at det har så mye omega-6, og inneholder varmebehandlet soyaolje... Burde man kutte ut majones om man har høyt kolesterol?

2.) Slik jeg har forstått det, er kaldpresset/xtra virgin olivenolje og rapsolje sunt. Stemmer dette? Kan jeg bruke disse oljene til steking? (hvis bare på "moderat" varme, hvor mange grader tilsvarer dette?) Eller burde jeg holde meg til meierismør og cocosa? Er så mange som klager på lukta fra smør når det stekes (jeg personlig elsker lukta :love:) og noen mener smøret lager vond smak på maten...

3.) Mettet, umettet, flerumettet, enumettet..! Wææææ! Hva er sunt? :confused: Og hva er forskjellen? (forklart på en simpel/forståelig måte :p) Har selvfølgelig fått med meg at mettet er sunt da ;)

4.) Transfett er usunt, men ikke i kjøtt fordi..?

5.) Nille skrev at om man kun har tilgang på margarin som fettkilde, burde man sløyfe det helt :eek:. Hva er det som gjør at margarin er så utrolig farlig for kroppen? Har lest litt forskjellige tråder om dette, men finner det til tider litt for komplisert.. Si man kun bruker margarin som fettkilde, brukes ikke dette fettet i kroppen pga at det er så "dårlig"?

På forhånd, takk for svar! :)


#2

scartz sa for siden:

ingen..? :(




#5

scartz sa for siden:

Men nå lurte jeg på om Majones er sunt med tanke på soyaolje og mengden omega 3/6 ;) Men ellers takk for svar :)

Takk for link, Carisma! Fikk svar på en del der! :)
Hellmanns majones påstår de ikke bruker varmpressede oljer! Men det som stusser meg, er at majonesen inneholder soyaolje, og ifølge Nille så er soyaolje alltid varmpresset.. :confused:

Har også forstått det slik, at om jeg skal være på den sikre siden steker jeg all mat i smør, evt cocosa for de kresne gjester. Evt tilsette litt olivenolje med smøret. Kaldpressede oljer til alt annet.


#6

SunnhetMedSirrup sa for siden:

men er det ikke sukkeret som er usunt da? :)

se på ingediensene på hellmans, så er ingrediensene naturlige.
"Made with eggs, oil and vinegar."


#7

Margrethe sa for siden:

Det er vel det som er essensen i tråden, at ikke all olje er sunn og naturlig, men varmebehandlet og "unaturlig".


#8

SunnhetMedSirrup sa for siden:

ja. men det står ikke hvilke olje de bruker.

uhm..


#9

Margrethe sa for siden:

...og skryter de ikke av at det er kaldpresset olje, så er det neppe det.


#10

SunnhetMedSirrup sa for siden:

Hellmann's® Mayonnaise Dressing With Extra Virgin Olive Oil is creamy and delicious with the added great taste of Bertolli® Extra Virgin Olive Oil. It's lower in fat than regular mayonnaise and a great complement to a healthy diet. Click on the product image to display nutritional information.

nettsiden.



#12

scartz sa for siden:

Ja den majonesen har nok potensiale, SunnhetMedSirrup! :)

Her er ingrediensene til den orginale majonesen deres:
INGREDIENTS: SOYBEAN OIL, WATER, WHOLE EGGS AND EGG YOLKS, VINEGAR, SALT, SUGAR, LEMON JUICE, NATURAL FLAVORS, CALCIUM DISODIUM EDTA (USED TO PROTECT QUALITY).


#13

scartz sa for siden:

aww... :(

Men hvor kjøpes disse majonesene?



#15

SunnhetMedSirrup sa for siden:

jeg er lat :)

neida. men det er greit og kjenne et fint produkt. men akuratt om det ikke er såå mye fett, bryr emg ikke. jeg vil bare ha smak uten sukker.


#16

Carisma sa for siden:

Fordi det smaker Phy og H**vete... :o


#17

scartz sa for siden:

..For jeg gidder ikke :p
Hvis jeg i det hele tatt finner Hellmanns majones her i sandnes/stavanger, tviler jeg på at de har veldig utvalg :(


#18

Carisma sa for siden:

Ultra har det hvertfall. Og har ikke Helgø matsenter også veldig bra utvalg?


#19

scartz sa for siden:

Ultra.. hmm.. det er vel i stavanger en plass..
Helgø har vi i sandnes, de skal ha godt utvalg ja.
Meny også, men da må jeg bevege meg utfor sandnes. Har fri idag, kanskje jeg skal dra på majonesjakt :p
Majones har vel veldig lang holdbarhet?


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.