< Tilbake til oversikten

God gammeldags 70-talls lørdagspizza

#1

Nannah sa for siden:

3egg
100g kremost
60 g solsikkekjerner(finmalte)
1ss fiberhusk
1ts JBK
1ts bakepulver
en skvett flytende natren
litt salt.

Topping

500g kjøttdeig
1 liten løk
1-2 fed hvitløk
4-5 små ferske champinjoner
1 liten boks Landlord tomatpurè
oregano,paprikapulver
salt og pepper.
Masse revet hvitost.

Stek finhakket løk og sopp i smør...tilsett kjøttdeigen.
Når alt er stekt har du i tomatpurèn og lar den brune litt i panna
for å bli kvitt råsmaken. kryddre. Ha evnt oppi en skvett vann og la sausen småputre ca ti min. Sett den tilside.

Kjør deigen sammen i kjøkkenmaskin.
Hell den ut på et stekebrett kledt med bakepapir
og dra den utover til en stor firkant.
Stek i 10-15 min på 150g. Ta ut bunnen.
Fordel kjøttfyllet over og topp med masse revet ost.
Stek videre 10-15 min.
Avkjøl litt før du deler den opp.

Dette er min mest vellykka pizza så langt :)


#2

Kitt sa for siden:

Ååååå, den MÅ jeg bare prøve!:sikle:


#3

Charlott sa for siden:

Bruker du solsikkekjernene hele ?


#4

Liv sa for siden:

Haha det lurte jeg også på, kjører du bunnen i foodpr med kniven så solsikkekjernene blir knust eller?;)


#5

Nannah sa for siden:

Nei,nei...glemte å skrive at jeg bruker helt finmalte.:p
Bruker kjøkkenmaskin til deigen...ikke food prosessor, men du kan sikkert male solsikkekjerner på den. Jeg synes at knivene til stavmixern maler finere dog:)


#6

Johanna sa for siden:

Lagde denne pizzabunnen i helgen og det er den beste jeg har spist på lavkarbo. Himmelsk!


#7

Nannah sa for siden:

Helt enig! Og veldig rask å lage:)


#8

Yonah sa for siden:

Blir dette en helt myk bunn, eller holder den godt sammen og blir litt sprø?
Hørtes veldig godt ut med solsikkekjerner i!


#9

Nannah sa for siden:

Den blir ikke sprø direkte, bare litt i kantene.
Smaker godt og kan holdes i hånden når man spiser.



#11

Panterpia sa for siden:

Johannesbrødkjernemel ;)


#12

519urd sa for siden:

ÅÅÅ , savner pizza!! :)

Går det bra å bruke Soyamel i stedet for JBK? Hvis ikke, er det noen som vet hvor man får tak i JBK?

Til slutt... hva er fiberhusk? kan det erstattes av kruskalkli?


#13

Nannah sa for siden:

Johannesbrødkjernemel JBK er tykkningsmiddel som binder væske..det samme gjør fiberhusk..begge deler kan du kjøpe i en helskostforetning.
Kli lr soyamel kan ikke erstatte de oven nevnte. Men du kan sikkert få til ok pizzabunn
med det også. Prøv deg litt fram:)


#14

Furine sa for siden:

Testa denne botnen i dag, den beste så langt! Takk for oppskrift, Nannah!



#16

nomma sa for siden:

Tusen takk Nannah:klem: Du berget MGP-kvelden med denne bunnen.
Dette er den beste lavkarbo bunnen jeg har smakt. :heia:


#17

solamito sa for siden:

klarer man seg uten JBK?


#18

nomma sa for siden:

Jeg hadde ikke JBK i, lot røra stå litt å tykne litt før jeg smurte røra utover stekeplata. Men jeg tilsatte 2 ss revet parmasan og litt oregano.


#19

Yonah sa for siden:

Skal prøve denne i dag, for nå har jeg ost jeg MÅ bruke opp og tint kjøttdeig. Spent på bunnen..


#20

moochie sa for siden:

Denne skal jeg prøve neste uke, gleder meg allerede :D


#21

Lullen sa for siden:

Dette hørtes digg ut :D Skal testes til helga!


#22

tosc sa for siden:

Hva er FIBERHUSK?



#24

solamito sa for siden:

Hei - må bare spørre deg ang. ditt fantastiske brød som jeg har laget. Det var utrolig godt og saftig til bare å ha 1 ss hvetemel!!! Men hvor mange karber er det i dem? Har du regna ut det??


#25

Nannah sa for siden:

Hvilken oppskrift var det?:)


#26

Lullen sa for siden:

Skal lage denne ikveld :)

Hvor stor blir bunnen ca? Dekker den nesten en hel langpanne?
Hvor mange personer holder den til?

Vi er 2 voksne og 3 småttiser.


#27

Kitt sa for siden:

Den dekker godt en hel langpanne, ja! Vi er to voksne, en tenåringsgutt og en snupp på 10 og det holder nok til oss!

Kommer jo litt an på hvor mye fyll man har på også!


#28

Lullen sa for siden:

Okei, da setter jeg igang :)


#29

Kitt sa for siden:

Min står i ovnen nå!:sikle:
Bare et par minutter igjen!:spent:


#30

only sa for siden:

Lurer bare på den tomatpureen, hvor får man kjøpt den? er det mindre karber i denn enn f. eks eldorado?? Lagde nettopp denne pizzaen, fantastisk god!! brukte litt fløte og sukrin oppi sausen, det gjorde susen


#31

Kitt sa for siden:

Landlord er Rema sitt billigmerke.
Tomathermetikkproduktene deres inneholder mindre karber enn det meste av andre merker, derfor er de populære her!:D


#32

Råååsa sa for siden:

Da har vi hatt denne til middag i dag og det var vel egentlig bare jeg som virkelig nøt den...har noe med innstillingen også tror jeg...uansett, jeg har fått tilbake pizzaen min og er strålende fornøyd! :D


#33

vimsen85 sa for siden:

Den vil eg prøve. Kom på at vi av og til før i tida brukte å lage pizza med fløtesaus. Da kokte man fløte med kvitløk og krydder til den blir tjukk. Så stekte vi kjøttdeig, sopp og av og til bacon og blanda med sausen. Trur kanskje d va løk i og. Og så hadde man det på bunnen med masse ost på toppen og stekte det. Det er ufattelig godt! :sikle:
Men skal prøve den bunnen :D Man kan vel toppe den med alt mulig man kjeme på ;)


#34

Nannah sa for siden:

Min ex-svigermor pleide å lage en re sopp-pizza m bare ost, fløte og selvplukket sopp...den smakte vidunderlig! :sikle:


#35

vimsen85 sa for siden:

Det hørtes veldig godt ut med soppizza :) Hmm. Spørs om det blir pizza på menyen i kveld :D


#36

YvonneP sa for siden:

Pizza til lørdagskosen i morgen yum yum!!


#37

Sweetie73 sa for siden:

Åh deilig, deilig pizza!!!

Lagde denne i kveld og takker Nannah inderlig for fantastisk kunnskap og delevilje!
Brukte bunnen hennes og fyllet jeg alltid har hatt på heimelaga pizza:
herm.tomater m/ oregano
mozzarellaost
fersk sjampinjong
pepperoni

eneste jeg sløyfa var annanas...savna det litt, men.....

Var veldig godt altså! :p


#38

Sweetie73 sa for siden:

Tusen takk, Kitt! Dette har jeg også lurt på! :o


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.