Nannah sa for siden:
Når du har spist opp kjøttet på svinesteken så sitter du igjen med et stort fint ben! Samt noe halvsprø svor og fett rester.
Ikke kast det!!
Det er kjempefint å koke suppe på:ja:
Suppekraft:
1 stort ben etter steken, samt svorrester.
2 gullerøtter delt i to tre biter
1 bit sellerirot
det grønne av en stor purre
2 subbeblokker okse lr kalv
Putt alt i en stor suppekjele og hel på så mye kaldt vann at det dekker benet. 2,5-3 liter. Kok opp og skum godt av kraften.
Skru ned platen på nest laveste og la kraften stå med lokk så lenge du har tid. Gjerne 5-6 timer.
Imens lager du kjøttboller til å ha oppi av:
400g kjøttdeig lr medisterdeig
1/2 dl fløte
1 egg
salt og pepper
litt muskat lr ingefær
og en liten bit finhakket løk om du vill.
Stek små runde kjøttboller i smør.
Har du stekrester igjen så skjær det i terninger og brun det lett.
Når kraften har kokt klar siler du den over i en ny kjele og kaster alt som havner i silen. Finsnitt et kvart middels kålhode, 3-4 gullerøtter, en kvart sellerirot. og resten av purren. Ha det i suppen og la den småkoke i 20-30 min. Smak til m salt og pepper. Ha deretter i kjøttboller og kjøtt og la det bli varmt men ikke koke. Server!! :)
Dette er mat til mange lr middag til to i minst to dager:)